- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
greatchaos #2325 üzenetére
ha Te, mint eladó szólsz a vevönek, hogy próbálja ki, mert próbagari van, és a vevö nem teszi meg, utána kezd el reklamálni, ezt ugye nem éreznéd jogosnak, mert Te teret adtál volna a próbának.
És utána ezt rossz hozzáállásnak minösitenék, és rossz ponttal jutalmaznák, korrektnek tartanád-e???
Nem inkább annak jár, aki nem élt a lehetöséggel, és ezért feszültséget okozott a két ember között?Üdv
Sanyi -
törölt tag
válasz
Szabi2121 #2315 üzenetére
Szabi, ha tényleg adott rá lehetöséget, hogy kipróbáld, és nem vállalt garanciát, akkor azt gondolom, hogy a Te lazaságot miatt van ez a feszült helyzet. Mármint, ha tényleg igy történt. Ha veszek valamit, és megadják a lehetőséget hogy leteszteljem, és nem élek vele, nincs arcom visszamenni, hogy bocsi, mégsem jó. Miért az ö baja legyen??? Legyünk már kicsit következetesebbek szerintem!
Üdv
Sanyi -
törölt tag
válasz
Krissz22 #2255 üzenetére
Bakker, ez tényleg hogy az ö szavait idézzem, "szánalmas" válasz volt.
Nem beszélve, hogy a válasz emberileg, mint üzletileg, nem hibás alkatrészt visszavetetni...
Ha a vevö balféksége (ha nem tud megfelelő tesztkonfigot összarakni, miért az eladó fáradozzon????) miatt nem tudja kipróbálni, igen nagyfokú figyelmetlenség, azt gondolom.
Egy biztos, barbikenje, inkább az én termékeimet is kerüld el, Nem szeretnék senkinek konfliktust, de én olyan ivben mondtam volna meg a véleményem, hogy valószinü nem békében váltunk volna el. És ez senkinek nem jó.
Az alapvetö üzleti etikát, és az emberi tiszteletet illik betartani. -ezt gondolom! -
törölt tag
válasz
shouryuken #2211 üzenetére
üdvözlet, olvasd át újra amit irtam, általánosságban irtam, kinek nem inge, nem veszi magára. De szólj, ha nem igy van...
-
törölt tag
válasz
Szilárd007 #2208 üzenetére
nem akarok rosszindulatú lenni, de ez tényleg eléggé gerinctelen húzás volt, odaigérni valakinek, és utána eladni másnak.
Néha én is összefutok emberekkel, akik 20fillérért a tehenet meg.... , és ha az elvet nézzük, akkor teljesen mindegy, hogy 20fillér, vagy 20e huf. Adott szó, az adott szó.
És nem attól függ, hogy a sértett megbocsájt, vagy nem, hanem ez egy etikátlan, gusztustalan cselekedet. Az, hogy öszintén bevalja, hogy gerinctelenséget követ el valaki, arra hivatkozva, hogy legalább bevallja, az egyrészt jó, mert legalább felvállalja, de attól még semmi nem változik a kiindulási probléma körül! Most vagy rendesen osztjátok a negativ pontokat is, vagy az egésznek nincs értelme, hogy átba..-ok valakit, utána kinyalom a se.......ét, és rendben van. Nem, nincs rendben, akkor van rendben, ha tartom magam az igéretemhez.
Azt gondolom, egy kis nivót nem ártana tartani azért!
Szerény véleményem szerint, ennyi!
Üdvözlettel:
Sanyi -
törölt tag
Érdekes, emberek akik 8000ft-os procit vesznek, le tudják tesztelni nálam, és lááááááám, müködik!
http://prohardver.hu/apro/p4_2_8ghz_533fsb_512cache_s478_2/friss.html
Egy db egéren 90huf hasznom van, ilyenen basznám el a becsületem talán???
-
törölt tag
-
törölt tag
De ha még szar is lett volna (amiben biztos vagyok, hogy nem), és lustaságból nem próbálja ki, amikor direkt meg is kérem rá, onnantól kezdve, azt gondolom, nincs miröl beszélni...
De aki nálam vásárolt, attól meg lehet kérdezni, hogy mennyire vagyok tahó, vagy segitökész... -
törölt tag
http://prohardver.hu/apro/logitech_usb-s_optikai_eger_590ft/friss.html
itt a link, ha ide nem, oda is tud válaszolni.
Üdv
SanyiEgyébként a vevö miért ne jöhetne ide? Nekem ez kurva gáz, mármint hogy ilyen módon rontja az üzletem, ezért nem ajánlottam, mint vevöt. Ez a topic célja, ha nem tévedek....
Az gondolom vannak bizonyos etikai dolgok, amit a "tisztelt vevönek" is be kellene tartania. -
törölt tag
xsynth (újonc)
590huf-ért árulok usb-s optikai egereket.
Eléggé jól fogy, olyanok is vesznek belöle, akik egész más áruért jönnek.
A fent emlitett jóember eljött, vett 4db-ot. Mondtam neki, hogy tesztelje le öket, mert küszöbgarit adok rájuk, kb 5másodperc rádugni usb-re, (5steve-töl vannak, teszteltek), ezzel a lehetöséggel valószinüleg lustaságból nem élt.
Ezek után, küldött egy sms-t amiben azt irta 2nem müködig tökéletesen, mert elmászik.
Jeleztem neki, hogy ezt nálam kellett volna megtennie, nem utólag.
Utána beleirta a topikomba, hogy mind a 4 szar....
(hirtelen mindegyik elromlott- ez ám a gerincesség...)
Rajta kivül, kb. 30at vittek, senkinek nem volt gondja vele.
Nos, aki vele bizniszel, vigyázzon, mert gerinctelen módon ferdit, és ha nem az van, amit szeretne, akkor hazudik is. (hirtelen 2helyett, már 4egér nem jó....) -
törölt tag
nos, sajnálom hogy ha elszabadltak az indulatok, tényleg a sörös megoldás jó ötlet!
Én priviztem Canon-nal, totál normális volt, mindenkinek van olyan nap, amikor érzékenyen reagál. Nem vagyok egy idegbeteg tipus, de néha én is túlzotttan a lelkemre veszek dolgokat.Béke
-
törölt tag
válasz
YouCanCANON #1926 üzenetére
ha nem indiszkrét a kérdés (és tényleg kiváncsi vagyok) milyen politikai nézet miatt tiltják ki az embeket?
Itt is eluralkodtak a nagytőkésekké átalakuló komancsok?
Jajj, remélem ez nem jár tiltással) Semmi konkért nem volt benne
-
törölt tag
http://prohardver.hu/apro/elado_p3_processzorok_hutes/friss.html
Ch4osNo comment....
Talán csak annyi, hogy neki kellett volna elolvasnia hogy az érdeklődő mit kérdezett, nem utólag ködösiteni.
Nem szoktam nagyon hozzászólni emberek kommunikációjába, de ez olyan nagyfokú tiszteletlenségnek éreztem, aminek mint később kiderült, volt alapja...
A szivesség, ha egyre gondoltunk, hogy az életben -nemhogy üzletelni-, de még szóba sem állnék vele....
Még jó, hogy nagy a 13ker, és elférünk... -
törölt tag
fireirq07
(újonc)Nos, szeretett volna egy slot1 procit, és mivel csak két nap múlva jött (és egy szóval sem mondtam, hogy félreteszem neki) és már elvitték elöle, totál alpári hangnemű privit irt...
Persze, a monitor mögül könnyű arcoskodni...
Ezzel magával tolt ki, mert a következő slot1 procik amik jönnek, megint kimaradnak az életéből...
Szóval, ha valaki kommunikál vele, készüljön fel, hogy úri modorra ne számitson..
Üdv
Sanyi -
törölt tag
Ricsi99, megbeszéltük hogy elvisz egy számitógép házat, legkésöbb keddig. Csütörtök van, és se nem jött, se egy telefonhivásra nem vette a fáradtságot.
Azért bántó, mert vele volt már üzletem, és megbizható volt. Küldtem neki privit, semmi reakció... -
törölt tag
válasz
ez_meg_emaz #1126 üzenetére
szerintem sincsen igazad, ha nem tetszett akkor, akkor miért vetted át? Ha átvetted, és tudtad hogy nincs rá gari, akkor utólag csak magadat okolhatod. El kell dönteni, hogy használtat veszünk, gari nélkül, olcsón, vagy egy vadi újat, drágán, garival. A kettő együtt nem biztos hogy megy....
Hogy nem ismeri a menüjét: Rengeteg monitort eladtam, és én sem ismertem a menüjét nekik, mert ha beérkezik 10monitor, nem fogom megtanulni a menüket, a vevö ha eljön, megnézi, és ha tetszik neki, otthon vagy akár nálam megtanulhatja, kb 3perc amig rá lehet jönni.
Hogy másnapra derült ki, hogy nem tökéletes, az szomorú, de ha gari nélkül beszéltétek meg, akkor nincs miről beszélni, ő tartotta a szavát, a Te könnyelműséged volt, hogy igy bevállaltad, ami most nem jött be. Én minden termékemet próbagarival adom el, nálam bármeddig lehet tesztelni (kivéve amit netszolgáltatónak adok, arra fél év garit is adok, de nekik jóval drágábban adom a termékeket)
Még nem igazán hozták vissza öket, általában ami megy most, az 3hét múlva is megy.
-ez az én véleményem erről.
Sikeres üzletelést,
Sanyi -
törölt tag
válasz
Realradical #1069 üzenetére
Nem tudom, mert én a vinyóval nem szoktam sem szöget beverni falba, sem dobálózni, igy tapasztalatom nem volt. Nem beszélve, hogy a vinyót úgy kaptam, hogy egy müanyag tartóban volt benne, ami szintén védte valamelyest....
Egyébként én is üzleteltem már vele többször, és semmi gond nem volt, ami zavaró volt, leirtam korábban, és amikor megoldódott, azt is, hogy üzlet megoldva. Ami zavaró, amikor egyoldalúan, és azt gondolom, hogy etikátlan módon közvetitenek dolgokat, igy másnak rossz hirét keltik. Azt meg meg lehet nézni, hányan panaszkodtak rám, ha jól láttam, még senki(kivel érdemes vigyázni topic), és hány ajánlásom van, és Joces is csak azért, mert nem úgy volt ahogy szerette volna, de a szavamat álltam. (ezzel szemben neki ha jól láttam, van negativja is) De emberek vagyunk, hibázhatunk, csak tartsuk a szavunkat. De csak úgy fikázni valakit, mert nem úgy ugrál, ahogy én fütyülök, ez az, ami szerintem gusztustalan.
Üzletileg nem is volt vele soha problémám, de számomra az üzlet nem csak a termékről, hanem az eladóról is szól. Azt gondolom kétoldalúan véget ért az üzletelésünk vele.
Továbbra is azt mondom, hogy aki üzletelni akar vele, nem fog szivni, itt max. olyan dolgok merülhetnek fel, amit irtam. -és engem ez már zavar. -
törölt tag
Nos, elnézést hogy csak most írok, nem tudtam hogy válaszolnivaló van.
Kiben ne bízzunkra reagálva: Ha jól emlékszem, tényeket írtam le, és utána azt is, amikor végre sikerült összehozni a cserét, azok után, hogy többszöri igéret után végre hajlandó voltál lépni az ügyben, de amint létrejött amit igértél korábban, be is irtam egyből.
Kiben ne bízzunk? Ha jól emlékszem, nem ígértem semmi olyat, amit nem teljesítettem, ellentétben veled, amikor sokadjára vetted a fáradságot, hogy álljad a szavad. Azt gondolom, nem az elvárások alapján kellene írogatni, hanem a megbeszélt dolgok nem tartása miatt.
Vinyó: azt gondolom, eléggé sok vinyót vettem már, (ha leesik valószinü fizikai nyoma is lett volna), de ez egy eleve szar vinyót hoztál, ami nem müködött, amire garit is vállaltál, és egy be is cseréltél, ezzel nincs gond. Egyébként hogy a Balatonon voltál? Barátnőd szerint valalamilyen tanfolyamon, meg elötte is igérted hogy jössz, egy szóval nem mondtad, hogy nem vagy Pesten...Milyen ész érvekről beszélsz, leirnád? A gond azzal van, hogyha teszteletlenül adsz el egy vinyót, ami szarul jut el hozzám, utána gerinctelen dolog azzal vádaskodni, hogy én basztam el. Akkor teszteljük le együtt, vagy ne vállalj, de ezt szerintem megint nem engem minősít...
Hogy ritkán mozdulok ki itthonról, ez tényleg így van (Speed kolléga is igy járt) de ezt mindig mondom is, hogy Nem tudom kivinni, és ha neked igy nem felel meg, akkor vegyél mástól, igy is jóval olcsóbban kaptad meg. Valószínűleg azért nem rohangálok házakkal, mert talán időm nincs rá, amikor volt (több alkalom), kivittem.
''meghúzza magát kis üregében és inkább sunyi módon nyilvánossan sérteget, megpróbál megrágalmazni, hogy elterelj magáról saját kis piszkos dolgait'' -mi volt az, amivel sértegettelek? Ha jól emlékszem, semmi sértőt nem irtam, tényeket közöltem, ellentétben veled, aki megint negativ jelzőket használsz.
A házzal kapcsolatban: Megbeszéltük, hogy visz 2db házat, odaadom neki jóval olcsóbban, ha AZNAP eljön érte. Rábolintott, és kivittem neki az egyiket, a másikért nem igazán derogált eljönni, pedig mondtam, hogy este 10ig jöhet. Meg azt is, hogy ha aznap nem, pár napon belül jöjjön érte, mert nem fogom félretenni, visszaadom a pénzét, mert nem ebben állapottunk meg. Az egyeség az volt, hogy aznap elviszi őket, ha nem tudja tartani, akkor az ne nekem kerüljön pénzbe, energiába.
''Ő tönkre tesz egy winchestert, én mégis cserélem, de ő nem adja vissza a pénzem se a házat?'' -a winyóról volt szó, a pénzről meg, amint emlitettem, bármikor, BÁRMIKOR érte jöhetsz, vagy azt is mondtam, hogy kiviszem a Lehel térig, csak szóljál ide.
Ezeket valahogy elfelejtetted beirni, ami szintén téged minősit, hogy egyoldalúan irod csak le a dolgokat. Téged minősit jellemileg, vagy annak a hiányában...
Részemről áll amit ígértem, bármikor eljöhetsz az 5e-ért, sajnálom hogyha sétálnod kell 400m-t a metrótól, de ha jól emlékszem, Te vállaltad, hogy elviszed a házakat.... -
törölt tag
Joces idöközben leadta a vinyót a számtech boltos ismerösnél, ez a része ok.
Bárcsak a kommunikáció is rendesen müködött volna... -
törölt tag
zozo63 : Megbeszéltük, hogy amint fizetést kap, elvisz 2db videokártyát, összesen 4e huf értékben. Kb 1hónappal ezelött. Amit persze félretettem neki.
Azóta semmi nem történt, egy idö után rákérdeztem, hogy mikor van fizetés, jah, hogy ö 4-5éve nem kap fizetést, és neki is tartoznak, és kérjem max XXXXX-get innen a ph-ról, aki tartozik neki, hogy mikor rendezi, mert akkor tud ö is fizetni.
Isten látja lelkemet, de szerintem 4e ft-os tételböl nem kezdek el ilyen ügyet, ha azt mondom, hogy elviszem, nem fogok 1hónap mulva ilyen kifogást találni. Azt gondolom, ez sem túl korrekt üzleti hozzáállás, azért várom a feljeményeket. -
törölt tag
Nagy sajnálatomra, kénytelen vagyok beirni ide, többszöri megkeresés, és átvágás után...
Joces, már kb 3hete igéri hogy kicseréli az általa vett, és próbagaris vinyót, azóta több alkalommal ígéretet tett, és nem tartotta a szavát. Bízom benne, hogy hamarosan felébred benne az üzleti etika, és állja a szavát, hogy nem várat feleslegesen.
Még 1-1alkalmat elnéz az ember, de ez már a sokadik ilyen, és egy 4500Ft értékü 40gb.-os hdd.röl van szó.
Megbeszéltünk egy határidöt, hogyha addig nem hozza, visszafizeti a hdd vételárát. Eddig ez sem történt meg.
Mindenesetre átküldöm a számlaszámomat, hogyha nincs ideje hogy tarsa az adott szavát a vinyó elhozatala ügyében, akkor meglesz a lehetösége hogy banki átutalással megtegye ezt. -
törölt tag
Bikcsabu:
Kétszer ígérte meg, hogy elivsz egy hdd media playert, az első esetben még szólt hogy nem jön érte, másodjára csak azt ígérte, hogy jön érte. Nem jött, és nem is szólt... -
törölt tag
Hmm, hát ebből én sem csináltam lelkiismereti kérdést:
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96362
És láss csodát, jelentkezett más, és el is vitte.... -
törölt tag
Hello, ugye én nem voltam figyelmetlen, vagy türelmetlen. (kivéve, amikor nem tudtam hogy Te vagy, /ezalatt mint visszatérvő vásárlót értem/, ) akkor volt kemény kérdés, hogy miért késtél. Ilyen esetben szoktam csak felemelni a hangom, hogyha valaki igéri, de nem jön, és nem szól.
De Veled nem igazán volt negativ tapasztalat.
De a Socket370 hütök várnak, meg a Slotos alaplap, amit emlitettél hogy ebben a hónapban elviszel
Ricsi, ha már itt vagy, a 3floppy már hiányol...
(én meg a csajt, akit emlitettél, hogy eljön érte ha Te nem tudsz...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Dr. Romano #478 üzenetére
Uhh, ez nem volt gyenge
Hogy valaki ilyenkor is mosolyt csaljon az arcomra, ez frankó.
Legközelebb adok 0.5% kedvezményt, ha nálam vásárolsz)
-
törölt tag
Hello Hgyu, azt hiszem, hal Te szóltál, hogy nem lesz idöd várni, mert indulnod kell vissza, akkor álltad a szavad.
Én más dolog miatt haragudtam meg rád // (emlékszel, elmondhatjuk, hogy drága volt igy az a p3 proci....) ami miatt szerintem több százezer értékü üzlet nem jött létre már...
Azért remélem hogy elöbb-utóbb kiengesztelödik, ha elöre szóltál, akkor kár sértödőst játszani...
Ez persze csak az én véleményem -
törölt tag
Szép jó estét,
Nem szeretnék senki felett pálcát törni, de azt hiszem, hogy nem árt, ha egy bizonyos etikai szintet próbálunk megtartani.
A személyes nézeteltéréseket szerintem priviben remekül el lehet intézni, talán kicsit diszkrétebb. Nyilvánosba meg az olyan esetek, amik mindenki számára hasznos információval bírnak.
Üdv.
Sanyi
Ui.: PC Dancer - egy privi erejéig üzentem neki, hogy örülnék, ha nem az én topicomban hirdeté a szarjait... (ezekszerint tényleg azokat árul... )
Persze addig, hogy illik az ilyenre reagálni, odáig még nem jutott el a ''tananyagban'' -
törölt tag
azt gondolom, hogy ez esetben (az általam leirt dolgok szerint) nem hiszem, hogy nekem kellett volna bármit is engednem...
Nem gond, azóta vittek megint, már csak 3db maradt, amiböl egy félre van téve.
Az elvek számomra fontosak, engedek, hogyha én vagyok a figyelmetlen, vagy ha korábban ilyen igéretet tettem.
De más figyelmetlensége miatt, nem fogok. És nem az 500ft anyagi része miatt. -
törölt tag
Mai termés:
Nem hivnám inkorrektnek, mert ez nem jó szó rá, inkább kicsit furi a helyzet.
sanchy:
megbeszéltük, hogy jön egy lcd-s ház+450w tápért, 13kor.
12.50kor korrekt módon felhiv, hogy késni fog. 13.27kor megérkezett, megnézte a házat, tetszett neki. Kivettem a tápot, hogy ne teszteletlenül adjam oda, és akkor kérdezett rá, hogy 20+4, vagy 24+4 es a táp. Láttam, nagyon húzta a száját, annak ellenére, hogy mondtam neki, hogy 500ft-ért lehet venni hozzá átalakitót. Utána mondtam neki, -mivel láttam rajta, hogy nem szivesen vinné- , hogy hagyja itt ha nem akarja elvinni.
Azt mondta, tényleg tetszik neki, csak ez a 24+4 hiánya miatt inkább nem kérné.
Amit én gondolok: amikor 500ft az átalakitó, és tudom hogy ketten vártak rám fél órát, és azért tudtak csak késöbb indulni, akkor nem fogok egy 500ft-os tétel miatt visszalépni az üzlettöl, nem beszélve, hogy bármikor megkérdezhette volna priviben...
Lehet hogy ez egy érzékenyebb üzleti látásmódot kiván, de szerintem ez igy lett volna teljesen korrekt.
Ez persze csak egy vélemény volt. -
törölt tag
Rendezzünk egy PH-s boxgálát, valahol a szabad téren, néhány pár boxkesztyüvel.
Mindenkinek jobb lesz, jogi következmények sem lesznek, és a felesleges feszültség sem marad benne senkiben.
Priviben is lehet jelentkezni, felkészitést vállalok -
törölt tag
Denes550 (újonc): megbeszéltük jóval korábban, hogy egy floppy meghajtót elvisz, elötte való nap egyeztettünk, utána baszott szólni hogy nem jön, és jelezni is. Én meg várhattam otthon egy jó darabig. -Mindezt egy 400Huf-os floppy drive-ért,
Irtam neki, hogy az adott szó felénk fontosabb, még nem reagált rá... -
törölt tag
atJILri: szavát (irását) adta, hogy másnap jön egy házért, amit nem adtam el.
Erre nem elég hogy nem jött, még annyi gerincesség sem volt benne, hogy ideszóljon, hogy mégsem jön...
Privát üzenetemre, amikor rákérdeztem, természetesen baszott reagálni... -
törölt tag
Ezer éve irtam ide, szerencsére nem volt rá szükség.
csocsesz20 -2x is biztosit arról hogy kell neki egy 1500ft-os vga kártya, felhiv telefonon, hogy indul érte. Itthon várom, a nap további részéig hiába vártam...
Irtam neki egy mailt, hogy ennyi gerincesség lehetett volna benne, hogy szól, ha mégse jön.
A válasz, hogy kapott egy 16mb-osat annyiért....
Neki 1500ft többet ért az (2x is) adott szavánál, ennyit a becsületéröl...
Megadtam neki ezt a fórum elérhetöségét, ha reagálni szerente, megvan a lehetösége, habár szerintem ez a dolog önmagáért beszél... De részemröl azt hiszem, igy a tisztességes...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
YouCanCANON #228 üzenetére
11db eladó xeon PIII szerverem van, és árban 50alatt
)
Ha gondolod, látogass meg.
Üdv
Sanyi -
törölt tag
És végül még üzleteltünk is!
Elvittem 4ért. -
törölt tag
megbeszéltük, félreértés volt....
Korrekt tagnak tünik!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Toba nevü felhasználónak érdekes az árképzése.
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=67116
4000-ért feltett egy radeon 9200se, utána irta, hogy 3500ért is odaadná.
Msn-en felvettük a kapcsolatot, kérdeztem hogy mennyi, hirtelen megint 4000 lett....
Kérdeztem, hogy ha egyszer 3500öt irt, miért lett 4000?
Mert kitalálta, hogy licites a hirdetés, csak elfelejtette ezt feltüntetni....
Azt hiszem, jobban tarthatná magát a hirdetésében leirtakhoz... -
törölt tag
válasz
YouCanCANON #204 üzenetére
látod, ezért vegyél tölem tft monitort
-
törölt tag
Én most Robigidára várok nagyon, kb. 2hete igéri, hogy elviszi a megbeszélt házat táppal, eddig mindig közbejött valami, de gondolom nem az a 2990Ft lesz több, mint a becsülete...
Elvileg tegnapra beszéltük meg, áttettük mára, 19.42 van, de eddig semmi visszajelzés.
Kiváncsian várom a fejleményeket.... -
törölt tag
válasz
jerry311 #175 üzenetére
Jerry, Te nem vagy véletlenül fáziskésésben?
'''X-napon a tied lehet HA addig el nem viszik.'' - hol láttál most ilyet?
(egyébként meg, ez esetben tökéletesen egyet értettem volna, ha a vevövel ebben állapodunk meg KÖLCSÖNÖSEN. De most ilyenröl szó sem volt...)
Más:
Szerintem ha a vevö váratja az eladót, és mégsem kell neki, akkor úgy illik, ha jelenkezik. Az eladónak meg, ha eladná idököznben, akkor odaszólni a vevönek.
Ugyanez ha a eladó váratja a vevöt, noha ez szerintem a ritkább eset...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nos, azért még élnék a reagálás jogával, még ha jelezted is, hogy részedröl lezártnak tekinted, két emberen áll egy kommunikáció.
Igen, elöre szóltam, hogy mivel eladásra venném, annyit tudok érte felajánlani, amit el is fogadtál.
Próba garit meg sem emlitetted, nyilván ezért ragaszkodtam a kipróbáláshoz. Utólag már persze bármit lehet mondani, a kérdés az, hogy mennyire adunk a másik szavára. -pláne azután, hogy kiderült, hogy semennyire nem tartja az elöre megigért dolgokat, söt, még a telefont sem képes felemelni, hogy szóljon, hogy ne várjon a másik.
Az idöpont hogy vagy nálam, vagy nálad kipróbáljuk, ha jól emlékszem neked nem felelt meg, és végül is a csütörtököt mondtad, hogy akkor a próba megoldható. (szóval szóban le lett fixálva mint az ár, mint az idöpont)
Igen, tényleg nem kérdeztem azt, hogy oda adod-e másnak, mivel már megegyeztünk, és úgy gondoltam, hogy felnött emberek vagyunk, és amit kijelentünk, azt aszerint is tesszük.
-vagy lehet, hogy csak idösebbek leszünk, de ilyen szempontól megbizhatatlanabbak vagyunk, mint egy gyerek.... -
törölt tag
válasz
jerry311 #171 üzenetére
Nos, azt gondolom, hogy ha valamiben megegyezünk szóban, akkor a tisztesség úgy kivánja, hogy tarjuk is a szavunkat, vagy legalább telefonon elöre jelzünk, hogy ne várja a másik.
Alapvetö figyelmesség, még ha sokan kurvára leszarják a másikat, csak addig figyelmesek, ameddig érdekük füzödik hozzá. És ez szerintem nem túl jó. -
törölt tag
Nos, a Senior tag-ság sem jelent garanciát arra, hogy az illetö tartsa az adott szavát...
Realist nevü ''kollégával'' kedd magasságában megbeszéltünk egy videókártyát, hogy csütörtökre hozza. Ezek után még annyira nem képes, hogy telefonon jelezze, este várt egy üzenet, hogy eladta drágábban. -neki pontosan 2500 ft ért többet, mint a becsülete!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
blueMerle #161 üzenetére
azért nem gondolom, mert azt irta hogy csütörtökön jön érte.
Ha kétségeim vannak, akkor felveszem a telefont, és megkérdezem.
Úgy gondolom, nem lehet gond felemelni a mobiltelefont, és odaszólni.
Szerintem ez igy lett volna korrekt.
Nem igy történt, szart az egészre, és ez igy nem korrekt. -ezt gondolom.
Ha egy kicsit is figyelmesebbek vagyunk, akkor vagy azt irom, hogy köszi, már nem kell, vagy ha igen, akkor megkérdezem, hogy megvan-e még.
Szerinted ez nem igy lenne normális?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok!
Elsöként köszönet Dudu67-nek, aki belinkelte nekem a kivel érdemes, és kivel nem-üzeletelni szekciót.
Vele érdemes, korrekt volt, pontos, és még el is vitt utána az ügyfélhet, akihez mentem.
Igen sok mindent hirdetek itt a prohardveren, ugyhogy lesz csemegézni való.
A legutóbbi eset, mint negativ:
Story: Feltéve egy tuás PIII lap, 5990-ért. Rá egy érdeklödö:
Imcaaj: ''a full integrált-ér adok 5.5 k-t
s csütörtök délelőtt el tudnék ugrani érte...''
válaszom:
''ha addig nem viszik el, 5.5e-ért odaadom.''
Csütörtök este már hiányoltam a reakcióját, küldtem neki egy üzit:
''Szeva, legalább egy sms-t küldhettél volna, hogy nem jössz, hogy ne várjalak.
Vagy egy sms többet ér, mint az adott szavad?
Üdv
Sanyi''
erre a ''kedves'' uriember válasza:
''sorry,de nem volt lehetőségem...
és amúgy sem volt fix a dolog.. te is csak azt mondtad,h ha addig nem viszik el.. s mi van ,ha potyára megyek...
nah,de a lényeg,h már tárgytalan.. azért köszi...
bye''
válaszom rá:
''Utolsó leveledben azt irtad, hogy csütörtök délelött elviszed.
Ez nagyon szar duma, hogy ''mivan ha potyára megyek''
Telefonszámom megadtam, meg tudod kérdezni.
Legalább vállald fel, ha jellemtelen voltál.
De látom, még ez sem megy...
Bye...''
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest