- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #8360 üzenetére
Az interpolációkat sosem szabad egy kép alapján összehasonlítani. Vannak olyan algoritmusok, amelyek a homályosabb, részletszegényebb képpel dolgoznak jól, és vannak amelyek a zsúfolt-, egyesekkel és apró pontokkal teleszórt képpel.
Éppen ezért az a jó, ha minél több lehetőség közül választhatunk! Ezért kell a Lanczos.
Meg azért, mert az én OBjektív véleményem szerint szinte minden kép kicsinyítése esetében jobb végeredményt ad bármelyik Photoshop interpolációnál. Egy időben rengeteg zsúfolt képpel teleszórt moziplakátot műtöttem, és egy idő múlva rá kellett jöjjek, hogy legjobb, ha Irfannal redukálom a méretét, mert a betűk is élesek maradnak, míg Bicubic Sharper esetén is elmosódottak lesznek.
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #8304 üzenetére
Mostanában naponta 3-4 külföldivel beszélgetek órákig Skype-on, és annyira belemelegszem a nyelvgyakorlásba, hogy néha azon kapom magam, hogy anyámnak angolul válaszolok: Yeah, of course... Ilyenkor fogom a fejem, hogy de birka vagyok. Kicsit nehéz a váltás.
Vannak olyan fogalmak, mint az ominózus "free" szó is, hogy az ember már-már képes olykor elfelejteni, hogy az még nem honosodott meg a nyelvünkben, bár naponta rengetegszer leírhatjuk keresés közben. Innen eredhet, hogy leírjuk, és nem tűnik fel, hogy nem magyarul van, miközben az eszünkkel nagyon is tudjuk.
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #8299 üzenetére
Engem kimondhatatlanul zavarnak a kétnyelvű plakátok. Példaként mit keres a "FREE!!!" szöveg a többi magyar szöveg között? Szerintem, ha azt írod, hogy INGYENES!!!, sokkal többen értik. Persze lehet, hogy ez a megrendelő kérése, de neki is el lehet magyarázni, hogy hülyén veszi ki magát. Aztán ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor olyan lesz, amilyet kér.
-
ViZion
félisten
válasz
Inv1sus #8298 üzenetére
Nem gond, ha mindenki csak vállat vereget abból nem lehet tanulni. Nem tökéletes visszanézve soha semelyik, ha nem lennének határidők, akkor soha nem lennének kész (van pár félkész tutorialom is a tutorial.hu -ra, de nem tartottam olyan jónak, hogy posztoljam...)
Az Eldorádós azért így lebutítva tényleg fura, nyomtatva olvasható volt, de valóban lehetett volna pl. halvány világosabb raszter a szöveg alatt, hogy kiemelje (árnyékot kis betűknél nem szoktam erőltetni, esetleg ha kontrasztos, vagy bold).
Retro betűk szvsz passzolnak a helyhez: kocsikerék, meg western-szerű fa minden benne.A DJ-snél felhívtam akinek a programfüzetébe készült, mert csak szöveget dobott át:
mik ezek, hogy lehet törni, elválasztani, meg melyik az egyik név...melyik a másik, mert még vesszőkkel sem tagolták a szöveget. Azt mondta nem beszél velük, elküldjük amit csinálok és majd kiderül, mert fogalma sincs, de nem kérdezünk, mert az égő
Szóval mindent egymás alá írtam, kész...Ja, itt van még egy bulis, jó zsúfolt
.
Volt még pár hasonló, de én inkább minimalista vagyok, a zenészek meg még erre raknának pár pálmafát, meg splash ecseteket, ilyesmit...
Imádom azokat a reklámokat, amik többek, mint reklám... uhh... ezek. SW 3 vagy az Eskom odab¤.
Sajnos nálunk a hirdető akarja megtervezni, aminek a vége: kis helyen rengeteg termék, minden legyen kiemelve, vastagon, pirossal, keretben. Akkor szoktam röhögni, mikor szólnak, h jó lesz, de a tul. képpen töltelék szöveget is írjammá' olyan vastagabbal... uhh.
És mindenkinek szóf¤sása van, pedig egy jó kép jobban üt szerintem.Ja! használtautós. Elmebeteg a kiagyaló, de leborulok
KF-en meglepődtem... Hirdettek anno nálunk -ha jól emlékszem, de lehet a GAMF-al keverem
-, de ott megtervezték wordben, és "ezt kérjük"... szal nem volt nagy kreatívkodás benne... tetszik (már a Te változatod).
Huhh, de hosszú lett. Elnézést mindenkitől.
-
Wyll
őstag
válasz
Inv1sus #8299 üzenetére
A szanitereshez kapcsolódóan:
(amellett hogy nagyon gusztusos, szép)1. Nekem hiányzik a fő mondanivaló a képről. Minden egyforma, keresni kell az információkat. A felső keretes szöveget (vagy akár az alsót is) én úgy ahogy van felnagyítanám, így mindjárt szembetűnőbb volna az üzenet.
2. A decemberi akciót hasonló kiemeléssel (csak mondjuk kék színnel) illetném, mint a novemberit, persze a végén a csillag helyére mehetne a hópehely. Így egységesedne a kép, látszódna hogy az ott mindkettő akció, meg talán az is lejönne, hogy minden hónapban van ilyen nekik.
-
Wyll
őstag
válasz
Inv1sus #8284 üzenetére
Jogos, csak két betűtípus lett volna, a középső azért kellett, mivel az "márkaismertető".
Az angyal lábfeje meg... hmm... igazából a lábfej volt ott előbb, csak később került oda a szöveg. Igaz ami igaz, meg lehetett volna próbálni, hogy ne legyen eltakarva, nem direkt akartam lecsalni, nem csúnya az része sem
Tessék, csak most csak nektek itt van eredetiben is ez a kis angyal -
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #8147 üzenetére
Az rendben van, de véleményem szerint eleve pesszimistán nem lehet belevágni egy vállalkozásba, mert akkor halva született. A hitel is egy dolog. A vállalkozás beindításához más is kell. Pl reklám. Ha nem nyitok boltot, hanem otthon dolgozom az első időkben, az emberek honnan tudnák meg, hogy itt és itt nyílt egy új dizájner cég? Csakis a reklámokból.
Más az eset, ha bérelek egy boltot és kirakom a cégtáblát, mert akkor aki elmegy előtte, az látja, de ugye éppen induló vállalkozásnál nem biztos, hogy meg tudunk fizetni egy helység bérletet, főleg, ha a munka nagy részét az otthoni gépen is el tudjuk végezni. Ez esetben az iroda pénzkidobás.
Persze később, ahogy növekszik a cég, szükség lehet rá, de az elején még nem. Annál inkább a hitelre, ha mást nem, a hirdetést finanszírozni belőle, hogy "Megnyitottuk üzletünket/cégünket". Tehát valamilyen hitelkonstrukcióra szükség lesz mindenképpen. Az a nem mindegy, hogy mekkora lejáratú, és mekkora a kamat. Természetesen a hosszú lejáratú és alacsony kamatú hitel lenne az ideális.
-
Inv1sus
addikt
-
-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus #7429 üzenetére
+ 1 pont, csak megelőztek. Az a baj, ha nem kettővel osztható a dobozok vagy objektumok mérete. Fél pixel nincs, ezért vagy nagyobb lesz, vagy kisebb. A másik azért sikerült "fél pixelesre" mert kétszer akkorába csinálták,majd lekicsinyítették és páratlan számú pixelből állt. Ilyenere vigyázni kell.
Megoldás: vagy mindkettőt növeled, vagy csökkented őket egy-egy pixellel.
-
ViZion
félisten
válasz
Inv1sus #7289 üzenetére
hmmm... a rétegpalettán ki lehet jelölni, ha a kis képére kattintasz ctrl-el. Ha csak aktívvá akarod tenni a réteget, akkor a nevére katt a réteg palettán. CTRL és a shift itt úgy műxik mint windowsban, lehet több réteg is aktív.
Ha kijelölést szeretnél, akkor ctrl+shift+bal klikk kell Neked. shift hozzáad, alt elvesz ctrl-el a kijelölésből, space-val meg lehet mozgatni. Bonyolult leírva
... de nem az!
-
ViZion
félisten
válasz
Inv1sus #5872 üzenetére
Erről korábban volt szó. JPG mentésnél tömörítést milyenre raktad? Átméretezted előtte? Ott a kép átméretezésénél bicubic smoother-t add meg. Ha csíkos, akkor jelöld ki, és surface blur, vagy gaussiant neki...
Sok lehetőség van, dobj ide képet, vagy oldalt, ahol a jelenséget tapasztalod... -
Syl
nagyúr
válasz
Inv1sus #5848 üzenetére
Hogyne érné meg. Főleg ha valami akciót fogsz ki.
Mi anno a Design Collectiont vettük meg kb 250 pénzért. Ahhoz járt ingyen update Creative Suitera. A munkám során használom mindegyik programösszetevőt (indesign, photoshop, acrobat és ritkán illustrator), és ha ezeket külön-külön kellett volna megvenni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest