Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pumalbust

csendes tag

válasz H4CKmyM1ND #1802 üzenetére

xplaza.hu - nekem ugy tunik szerencsem volt, rendeles es utalas utan ket nappal utanaolvastam, mert gyanus lett.. ekor panikba estem, emailre nem valaszoltak, de sikerult elolvasnom hogy 3-5 nap atfutas van.3 tetel volt, es szerencsere az 5. napon minden megerkezett, hibatlanul. Nem fenyezni akarom oket, csak sok esetben csak azok irnak velemenyt akiknek negativ tapasztalatuk van, legyen itt egy ellenpelda (amugy a valasztek szelesebb volt mint mas webshopokban, es arban is jobban kojottem, pl alaplapbol csak naluk talaltam szamomra perpill megfelelot (fm2+, sata3 port >2db, usb3, ar<14k)

• negroo

aktív tag

Röviden be irod a keresőbe ema rá jösz hogy indult ez a rendes cég.:) edigi se különb ott csak a gari meg a pénz vissza utalás gáz.

• TIT

veterán

E-mag se jobb,ott is megtartották a laptopot pénz meg sehol és román bill.-es laptop volt,mall.hu meg cseh cuccokat hoz be,arra is más jogszabály vonatkozik és volt velük is garis gond.
    E-magnál többe kerül a szállítás mint maga a termék.

• H4CKmyM1ND

tag

válasz H4CKmyM1ND #1794 üzenetére

Kicsit bővebben az xplaza.hu-s történet.
    Röviden: 14 napon belül visszautalták a pénzt.
    Hosszabban: DE!
    Csak finoman kérdezem.
    1. Miért utalnak az első e-mailben a számlaszámmal arra, hogy utald át a pénzt előre.
    - telefonban már azt mondta egy hölgy, hogy addig nem szabad utalni, amíg nincs egyeztetve! a termék.
    Automatikus e-mail jön a rendelésről, mi mást kellene egyeztetni OMG.
    2. Miután a rendelés másnapján rájuk telefonáltam, kiderült, hogy 16 napot kellene várni a termékre, nyilván lemondtam és megvettem máshol 1 nap alatt, igaz egy ezressel drágábban, de belefért bőven.
    3. A pénzt napokkal később sem utalták vissza.
    4. A többszöri levelezésben sehol egy név, egy kapcsolattartó, egy telefonszám, csupán annyit írtak, hogy majd utalják, xplaza.hu.
    5. Akivel beszéltem, hogy legyenek szívesek visszautalni a pénzt, először azt mondta, hogy nincs ott a "pénzügyes", majd másnap (péntek), vagy legkésőbb hétfőn tuti biztos átutalja.
    Természetesen sem hétfőn, sem kedden... nem jött utalás.
    Onnantól már zavart a dolog, 30k-ért rendőrségre járni, stb. ezért adtam a dolognak egy esélyt és hívtam megint a mobilt, természetesen kijelzett számmal.
    A hívás rögtön foglaltba váltott, többszöri hívásra már furcsálltam, ki is vettem a hívóazonosító (számom) elküldését, hát egyből kicsörgött, majd visszaraktam a számkijelzést, megint rögtön foglalt volt, nyilván letiltották a számot.
    A számkijelzés nélküli hívást meg fel sem vették.
    Innentől már 10% esélyt adtam, hogy viszontlátom a pénzem.
    Pár napra rá sikerült egy értelmesebb hölggyel beszélnem, aki az addigiakhoz képest korrektül elmondta, hogy Ő nem tudja eddig mit ígértek, de vissza fogják utalni a pénzt, a jogszabály szerinti 30 napon belül.

Innentől hagytam a dolgot, kénytelen voltam várni, de csodák-csodája visszautalták a pénzt.

Azért írtam le, hogy világos legyen másnak is, hogy mire számíthat, mert korai lett volna rendőrségi feljelentést tenni.

A miatt bíztam a cégben, hogy az árukereső listázta, nem tudtam, hogy kókler cégről van szó, eddig szerencsére nem vertek át webáruházak.
    Na de, ami miatt furcsa volt a cég, amit már csak utólag csekkoltam.
    Az xplaza.hu domain 2015 októberi bejegyzésű., a domain tulajdonos valami cseh cég. Az xplaza mögötti Kft. asztalosipari tevékenységi körben volt 2014-ben, árbevétel 2M alatt volt.
    Rákeresve a cégre, több helyen azokban a napokban hasonló hozzászólások voltak, hogy nem utalják vissza pénzt.
    Itt a PH!-n is több éves nick-kel írták a negatív véleményeket, amúgy megemlítettem nekik telefonban, hogy több helyen olvastam, hogy nem utalják vissza az emberek pénzét, erre a válasz az volt, hogy lejárató kampány a konkurencia részéről.
    Ezek mind abba az irányba tereltek, hogy átverős cég, ezért írtam amit írtam. De azóta valóban visszautalták a pénzt, gondolom elég sokan feljelentést helyeztek kilátásba, vagy akár meg is tették és rájöttek, hogy nem ez a jó gyakorlat, hogy 30 napra ráülnek a pénzre.

Elnézést a kicsit hosszabb írás miatt.

Amúgy az ilyen cégek miatt lesznek a nagyobb boltok még erősebbek, edigital, EMAG, MALL stb. mert rájössz, hogy azok mögött ott a valós raktárkészlet, 1-2 nap alatt tényleg megkapod és nincs ilyen cig*kodás, hogy letiltják a számod stb.
    és így veszik el a bizalom a kisebb boltokban, akik tényleg szeretnének elindulni, korrektek, de egy ilyen kereskedő miatt a jövőben nem fog az ember megbízni a frissen alakult vállalkozásokban.

Tény, hogy drágábbak, meg inkorrektül akcióznak felárazzák a termékeket és azt akciózzák vissza a nagyok, de nincs ez az időtrabló totojázás.

Árösszehasonlítók is jobban leellenőrizhetnék kiket listáznak, persze nincs könnyű dolguk.

üdv :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés