- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1810 üzenetére
Ugyan ezzel lenne megint egy kis problémám.
Ha az első file üres, akkor a kimenetben nincs benne a teljes lista. Ezt, hogy lehetne orvosolni? Rakjak egy feltételt elé, ami megnézi a sorok számát? -
Speeedfire
félisten
SunOS alatt szeretném ezt lefuttatni, de mindig hibát dob rá. Debian alatt próbáltam ott jó volt.
awk 'FNR==NR{a[$0];next}!($0 in a)' a.tmp b.tmp
awk: syntax error near line 1
awk: bailing out near line 1Próbáltam, hogy beillesztem egy fájlba és megadom a fejben, hogy bash-al futtassa le, de ugyan az lett a vége.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Felmerült egy olyan "igény", hogy dinamikusan tudjam állitani a hálózat proxy részét. Cégen belül proxy-t kell használni, de amikor nincs rá szükségem, akkor ki kell kapcsolni. Ezt ugye meg csak úgy tudom, ha kikommtezem a környezeti változót és újrainditom a gépet. Ehhez keresnék megoldást. Jelenleg saját proxy-val van megoldva.
Innen indult az egész.#200012 bambano:
a /etc/profile-t minden login shell végrehajtja, tehát azt látni fogja mindenki, aktuális helyzet szerint.
Nekem elég ha a saját user és a root használja ezeket a proxy beállitásokat, a legnagyobb bajom ezzel ugye a ki-belépés. Minden programot bezárni, kilépni, belépni. Főleg ha melózok épp valamin.
Ha a saját helyemen ülök, akkor kell a proxy, de ha már wifi-zek, akkor nincs rá szükség, mert olyankor inkább csak jegyzetelek, vagy neten mutatom be, mit csináltam.Olyan lenne a legjobb, ami dinamikusan állitja a proxy változókat. Legyen akár valami tigger, hálózati ip alapján, vagy akár egy parancsikon az asztalon.
-
Speeedfire
félisten
válasz
bambano #1663 üzenetére
Ez jónak tűnik, mert akkor elvileg ennyivel le lehetne kezelni, igaz minden egyes sqlldr vagy sqlplus utasításhoz kell egy ilyen "burok", de nem vészes.
Tehát ha jól értettem:sqlldr @sql
if [$? -eq 0];
then
#megvalami
else
#hibaeset
fiElvileg semmi olyat nem írtam a scriptbe, ami miatt a /dev/tty-t kellene használni, de ettől függetlenül elképzelhető. Alapesetben cron-nal futna le, csak most foltozom még és tesztnél jobb lett volna a &.
Köszi az infókat. -
Speeedfire
félisten
válasz
dabadab #1661 üzenetére
Konkrétan van 3 sqlplus és 1 sqlldr parancs, ami meghal ha pl nincs adatbázis kapcsolat, vagy a fájlban valami rossz. Ilyenkor meg megáll a script, ekkor lenne jó, pl egy exception. Vagy ha azt mondom, hogy:
sql=trap sqlplus
akkor ezt visszatér valami értékkel? Elég hülyén van megcsinálva a 2 sql error kezelése, vagy csak én vagyok béna. Nem tudom.
Az sqlplus-hoz csak spool fájl van, amibe visszaírja az eredményt. Az sqlldr meg paraméteresen van error log fájl, de ott van, hogy 10 percig tölti az adatbázisba az adatokat és nem tudom, hogy mi a baja.Ami még fura nekem, hogy a legtöbb esetben hiba nélkül fut a script, ha így indítom el
bash pelda.sh, de ha mögé teszek egy & jelet, akkor már 10/10 alkalommal lehal.
Solaris serveren van. -
Speeedfire
félisten
Shell scriptben lehet csinálni valami kivétel kezelést (try{}catch{}), mint más nyelvekben?
Egy ideje fontozgatom a feldolgozót, de nem az igazi. -
Speeedfire
félisten
Erre nekem miért írja, hogy túl sok argumentum?
if [ [ $IF_FILE_PROCESSED -eq "0" ] && [ $IF_FILE_ERROR -eq "0" ] ];
[: too many arguments
-
Speeedfire
félisten
válasz
persnongrat #1580 üzenetére
Nem, ezeket a fájlokat így kapjuk. Nem tudjuk csoportosítani. Havi szinten jön be ennyi fájl x időközönként y db.
A script lefut x időközönként és amit még nem dolgoztam fel, azokat feldolgozza.
Jester01: Ez hogy működik? Én ahogy látom egy fájlba kellene illeszteni minden fájlnevet és azokból kiszedi a duplikáltakat. -
Speeedfire
félisten
válasz
persnongrat #1577 üzenetére
Igen, közben nekem is sikerült találni egy ilyen megoldást. Megnéztem, 30k fájlra ha ráeresztem, akkor elég gyorsan megcsinálni a "szűrést". Szóval szerintem gyorsabb lesz ez a megoldás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
persnongrat #1574 üzenetére
Lehet van egy másik is rá.
ls -1 | sort >/tmp/file1.txt
cat katalogusod.txt | sort >/tmp/file2.txt
comm -13 /tmp/file1.txt /tmp/file2.txtAhogy nézem ez pont azt adja vissza, ami nekem kellene jelenleg. A diff-re sajnos nem találtam semmit.
-
Speeedfire
félisten
válasz
persnongrat #1572 üzenetére
B verzió nem működik sajnos jelen esetben. A fájlokat nem mozgathatom el.
Az A verziót kifejtenéd bővebben?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Fájlokat dolgozok fel, amiket már feldolgoztam azt egy fájlba írom bele. Egy ciklussal megyek végig az adott mappán. Majd a ciklusban nézem meg, hogy az aktuális fájl benne van-e az adott log fájlban. Viszont nagyon sok fájl van, lehet ezen valami optimalizálni?
for i in *.extension
do
if [ $IF_FILE_PROCESSED -eq "0" ]; then
#ide jön a lényegi rész
else
echo 'Skipping'
fi
done -
-
Speeedfire
félisten
Adott egy solaris 10 server, amin a következő scriptet szeretném lefuttatni. [link]
Viszont nálam hibára fut, az első soron. Mi lehet vele a gond?
set_env: PATH: cannot unset
-
Speeedfire
félisten
Vizsgálom egy scriptben, hogy fut-e már az adott script a ps aux paranccsal nézem.
Érdekes mód, 2x szerepel a listában. Ha több magos a gép, akkor többször szerepel benne? Illetve van más megoldás, hogy magonként nézzem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Óra topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- Háztartási gépek
- Epic Games
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest