- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@reeo
aktív tag
válasz
bambano #2237 üzenetére
Sziasztok,
@Headless
/opt/log/ alatt minden (al)könyvtárból.
"miért a xarg" Hirtelen ezt találtam gugliban.
a -delete-t nem próbáltam ki, de nem tudom, hogy a logolást mennyire nehezítené meg.@bambano, köszi, utánaolvasok a teenek.
ls-lah azért ugrott be elsőnek, mer így könnyen tudom a fájlméretet is logolni.Működik így is szépen 2 külön paranccsal, csak hát szebb lenne optimalizálva futtatni
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
#!/bin/sh
LogDir=/opt/log
find $LogDir -name "*.bak*" -exec ls -lah {} \; >> /opt/log/log.log
find $LogDir -name "*.bak*" -type f -print0 | xargs -0 rm -fA két find helyett az első find eredményét szeretném cikklusba tenni és úgy futtatni a törlést. Tudna valaki segíteni, hogyan kellene? Köszi
-
D@reeo
aktív tag
válasz
dabadab #2233 üzenetére
Szia
Köszi szépen.
Átírtam, bár a sávszélesség nem játszik nagyon szerepet, otthoni net, nincs data limit.
Cikkluson gondolkodtam én is, bár az 1 seccenként való futtatás teljesen felesleges szerintem.
Most valóban 1 percenként fut a debug alatt, a későbbiekben meglátom, hogy így hagyom-e .Szép estét -
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
Van egy vékonykliensem, ami valamiért eldobálja a netet. Hálózat van, csak a nagyvilágba nem lát ki.
Amíg nem találom meg az okát, írtam egy ilyet:#!/bin/bash
wget -q --spider http://google.com
if [ $? -eq 0 ]; then
echo "Online"
else
echo "Offline, restarting eth0 interface"
date +"%Y/%m/%d %H:%M:%S : Restarting" >> online.txt
ifconfig eth0 down && ifconfig eth0 up
fiMűködik is, megy a crontabba, a kérdésem igazából annyi lenne, hogy érdemes ezen valahol csiszolni (timeout érték, ciklusba tenni, wget helyett ping/curl stb)? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest