- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha mar egyszer ugyis itt vagyok
for i in `find .` ; do blablabla ; done
Ez egeszen addig mukodik, amig a find altal visszaadott utvonalakban nincs szokoz (vagy tab vagy newline, pontosabban az $IFS valamelyik tagja). Ha van, akkor meghal a dolog. Igazan korrekt megoldast nem tudok mondani, van egyreszt ugye a find . -exec blabla {} \;, de ez csak akkor mukodik, ha a blabla vmi vegrehajthato file, shell functionoket viszont igy nem lehet meghivni (legalabbis kozvetlenul nem es nem tudok mondani semmi normalis trukkot ennek a megkerulesere).
Aztan el lehet sutni azt is, hogy find . | ( while read LINE ; do blabla "$LINE" ; done ), ez nagyreszt mukodik, kiveve, ha konkretan newline van a filenevben (ami mondjuk tenyleg nem gyakori jelenseg, de elofordulat - foleg, ha valaki direkt ki akarja hasznalni a scriptnek ezt a gyengeseget). -
szike21
csendes tag
Köszönöm!
Még egy apró problémám lenne.
A feladatot így oldottam meg, de nem tudom kiíratni a végeredményt relatív útvonallal. Először foglalkozom linuxal ezért a sok kérdés.x=$1
ls -lR $x | awk '{print $1}' | tr -s ":" " " | grep '/' > mappa.txt
cat mappa.txt | while read line; do
ls -l $line | grep '^..w..w..w.' | awk '{print $8}'
done
rm mappa.txt
exit 0
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- OLED monitor topic
- Motoros topic
- Anime filmek és sorozatok
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Ygitk ZP-THP60 vezeték nélküli fejhallgató / 12 hó jótállás Akkumulátoros vezeték nélküli fejhallga
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest