- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
tierbatyo #1282 üzenetére
köszi, közben vettem a fáradságot és alaposabban elolvastam a linkelt doksit, kezdek felhomályosodni.. minusz ó paraméter mindegy hol? mert a doksiban a parancs után közvetlen áll : ''mkinitrd -o /boot/initrd.img-2.6.8.1 2.6.8.1''
ha pl a keletkező kernel neve csak simán bzImage, akkor át kell nevezzem hogy egymásra találjanak az initrd-vel?
pl kernel-2.6.8.1 a fenti példa alapján?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
válasz
tierbatyo #1107 üzenetére
Rohadtul idegesít egy dolog már régóta. Linux alatt a böngészés lassú, számomra érthetetlen ok miatt. A firefox ezt írja ki: transferring data from audit.media.hu. Vagy valami más címet. A lényeg az, hogy addig semmi nem mozdul! Van, hogy több mint 10 másodperc(!) eltelik, amíg tovább tölti az oldalt. Menürendszer sem megy, gyakorlatilag leáll az egész. Hosszú másodpercekre. Ez elfogadhatatlan. Ugyanezen gépen XP alatt Explorer, FF mint a villám. Pikk-pakk behoz bármilyen oldalt, azonnal. Ott nincs transferring.
Mit tudok ezzel kezdeni? Ez olyan idegesítő, hogy ha ez nem oldódik meg, akkor nyugodt szívvel válok meg a Linuxtól, mert -nálam- használhatatlan minősítést kap így. -
válasz
tierbatyo #1044 üzenetére
Ott egy version.h nevű fájlt keres, az tartalmazza a rossz verzió számot, de ahogy néztem nincs más funkciója csak a kernel verzió azonosítása.
A /usr/src/linux pedig nem mutat sehova, ott van a kernel forrás, onnan csináltam fordítást is.
Azt nem tudom alapból miért nem tartalmazza a version.h fájlt, pedig a kernel.org-ról szedtem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest