Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecizero
senior tag
válasz
#24845312 #122240 üzenetére
Basszus hát nincsenek jó kilátások ! Januárban estem át a covidon. Nem volt vészes, egy egyszerű infulenzának tudtam be. Pont akkor voltunk welneselni az asszonnyal ! 😀 Ha akkor nem fertőztem meg 50 embert akkor egyet se. Amikor haza értünk, utána mentem el orvoshoz. PCR + lett ! Akkor is csak azért mentem orvoshoz mert a közvetlen kollégáim sorra covidosak lettek.
-
snecizero
senior tag
Az baj evvel a sz@r coviddal ! Az ismerősöm másodjára kapta el és 41 fokos láza volt 5 napig ! A második sokkal rosszabb volt neki. Az gondolná az ember hogy már elfelejtjük, de nem.
-
snecizero
senior tag
Ha még nem lett volna ,,rémálomvarriáns" ------> [link] Az új variáns !
-
snecizero
senior tag
Akkor most szarban vagyunk vagy mi van ?
[link] 444.hu -
snecizero
senior tag
válasz
#24845312 #121800 üzenetére
Tényleg megdöbbentő hogy valaki lábon kihordja. Valaki meg meghal benne. Nem is azért mert olyan krónikus beteg. Találkoztam egy fitt egészséges sráccal és láttam hogy maszk volt rajta. Kérdeztem miért hord maszkot amikor nem kell már. Azt mondta hogy fél évet feküdt bent a korházba a covid miatt. Teljes mértékben megértem azokat az embereket akik most is hordják a maszkot amikor már nem kötelező ! Ne ítélj elsőre ! Amúgy meg lehet covidos vagyok !
Nagyon fáj a torkom és nyom a nátha meg a láz. Légkondit nem használok. Ebben a rohadt hőségben megfázni ! Sose voltam nyáron beteg.
-
snecizero
senior tag
Nővérem Németbe dolgoznak. Pár napja elrendelték hogy maszkba kell dolgozniuk. Fiam múlt héten pénteken jött vissza szlovákiai nyaralásából és 7 napja lázas. Fáj a torka, náthás stb. Nekem most kezdet fájni a torkom. Nem lehet hogy megint beindult ez a szemét covid ?
-
snecizero
senior tag
Na tessék már csak ez hiányzott !!! 65% halálozási arány !----------> [link] Hipochondereknek nem ajánlott !!!!
-
snecizero
senior tag
PCR tesztet 01.03-án 12 órakor vették le. Még mindig nincs az ügyfélkapumon eredmény !
A dokim 12 ig rendel. Szerintetek mikorra lesz eredmény ? Amúgy a gyors tesztem ott ahol le vették a PCR-t negatív lett.
-
snecizero
senior tag
Ma megyek tesztre. Úgy látszik nem úszom meg a covidot. Hét napja vannak tüneteim, de nem vészesek. Volt az elején három nap erőteljes köhögés. Ma már hébe hóba köhögök.
Érdekes hogy a szaglás hat nap után ment el. Remélem túl vagyok a nehezén ! Amúgy még tavaly áprilisban kaptam kettő szputnyikot. Szerintem ez az Omrikon már nem annyira veszélyes mint a dél variáns. -
snecizero
senior tag
27 830 az új fertőzött, elhunyt 460 beteg ! Három napos adat ! Nem kettő bocsi !
-
snecizero
senior tag
Az amerikai egyesült államok elnöke is felvette az emlékeztető oltást ! Akkor én is fel fogom venni.
-
snecizero
senior tag
válasz
Alex91 #114739 üzenetére
Áprilisban kaptam a második szputnyik oltást. Gondolkodok a harmadikon.
Viszont félek hogy bennem van a covid ! Beoltatom magam akkor meg tacsra vág ! Körülöttem mindenki covidos volt vagy már az. Pl az egyik kollégám múlt héten volt covidos !
Láz, köhögés, ez mondjuk még most is ritkán, de van. Beszélgettem vele ma elég sűrűn. Otthon a tesója most is covidos.
-
snecizero
senior tag
Kollégám tegnap össze esett és fenn akadtak a szemei. Bevitték a mentők és kiderült covidos. Ja és a harmadik teszt mutatta csak ki. Nem látszott rajta hogy baja van. Utólag az ő elmondása szerint egy hete már hogy nem érez ízeket és szagokat ! Na fasza és így jött dolgozni. Jó tesztelt és negatív volt ! A kórházban derült ki a pozitívitás. Amúgy astra zenecával volt oltva áprilisban. Már jobban van csak még bent van. Vigyázzatok magatokra és oltassatok !
-
snecizero
senior tag
Testvérem Németországban él. Oltás ellenesek !
Olyannyira el lehetetlenítik őket mert nincsenek oltva hogy szinte sehova nem mehetnek be teszt nélkül. Állandóan tesztelik őket. Ezért a mai napon megkapták az első oltást.😃 -
snecizero
senior tag
Egy oltott user elkapta a covidot ! Mit élt át itt olvasható -----> [link]
-
snecizero
senior tag
Nincs vírus, mert nem látom !
Múltkor vettem egy mobiltelefont egy 50 körüli nőtől. Kérdeztem, hogy miért adja el a telefont ?! Azt mondta hogy a férjé-é volt. Kérdeztem hogy miért nem kell neki ? Azt mondta nem ,mert meghalt a Covid-ban ! Ledöbbentem ! -
snecizero
senior tag
Májusban kaptam a második oltást. Akkor nekem már egyre kevesebb a védetségem? Amúgy igen sz@rul vagyok. Egy hete ver a víz. Fájnak a csontjaim meg nátha szerű tünet, levertség. Szputnyikkal oltottak.
-
snecizero
senior tag
Magyarországon nincs járvány ! A szám adatok nem indokolják ! Kérem a következőt.......
-
snecizero
senior tag
Most akkor még nincs járvány ? Vagy most mit mondanak a számok ? Lehet ezeknek hinni hogy itt 150 másból 200 új fertőzött. Ki tudja mi az igazság !
-
snecizero
senior tag
Jön a dél mutáns !
Nyugi akik be vannak oltva azoknak nincs okuk félni.
-
snecizero
senior tag
Na gyerekek a számok magukért beszélnek. Az oltás hatásos és ezek tények. A tényekkel nincs értelme vitatkozni. Az oltás ellenesek most mit mondanak ? Vagy még mindig ne oltakozzunk ?! Mivel magyarázzák az oltás ellenesek a számokat ?
-
snecizero
senior tag
A fiam 17 éves ész szeretnénk neki is oltást. Oltanak 17 éveseket pfizeral? Úgy tudom az 16 éves kortól már adható?!
-
snecizero
senior tag
Az oltásban való hit olyan mint az Istenben való hit? Valaki hisz benne valaki nem?
Azért azt elmondanám hogy nem hit kérdése!
Itt van látod, érzékeled stb. Az oltás hatékonysága már igazolt. Lásd Izraelt, usa, anglia. Nem hit kérdése.
Sok nem oltakozó user hit kérdést csinál belőle. -
snecizero
senior tag
válasz
Tom1939 #96736 üzenetére
Nagy az esély hogy rosszabb lesz.
Környezetemben sokan megkapták a második szputnyikot. Nekem három hét késéssel adták oda az elsőt. Sokan mondják hogy határozottan rosszabb lesz. Viszont volt olyan akinek enyhe volt. A hét emberből öten azt mondták hogy rosszabb. Olyan két napra taccsra teszi az embert. Még mindig ez mintha a covid tenne taccsra. No para, ennyi jár nekünk !
-
snecizero
senior tag
A pánik keltés csúnya dolog !Elolvasva a mai magyar vírusos adatokat [link] reménykedem hogy valami elindult a jó irányba. Azt mondom oltani, oltani, oltani !
-
snecizero
senior tag
Amerikai egyesült államok-Wisconsinban ismerőseim tegnap posztoltak egy videót. Születésnapi bulit tartottak neki egy étterembe. Maszk nélkül !
Mondjuk az USA ban sokkal jobb már az átoltottság. -
snecizero
senior tag
Fiam mondja hogy az iskolájánál az egyik gyerek anyját és az apját is elvitte a covid. Szegény gyerek ott maradt árván. Még csak általános iskolás. Miért van az hogy valaki észre se veszi, más meg belehal. Rettenet az egész. 😪
-
snecizero
senior tag
Oltás előtt célszerű teszteltetni. Covid pozitívként nem jó ráoltani. Amúgy a vakcina fejlesztőknek mi a véleménye erről? Vettem kettő tesztet. Az egyiket már felhasználtam. A második előtt is tesztelni fogok. Ez egy jó tanács és érdemes megfogadni.
-
snecizero
senior tag
válasz
LanyUs #96009 üzenetére
Nagyon szívesen !
Amúgy engem is ezzel oltottak. Két hét múlva megyek a másik adagért. Ha az első nem ölt meg akkor a második biztosan betalál !
Azért a viccet félretéve sajnálatos ha tényleg van egy két ember aki a vakcina miatt hal meg.
Azért megy oltásra a szerencsétlen hogy elkerülje a halált a covid miatt. Azt puff ezt dobja neki a gép. Nagy katyvasz ez az egész oltás és a vírus együtt. Nagyon tele van már vele a hócipőm az egésszel. A vírus meg a mutáció akkor ezek az oltási anomáliák. Vagy lehet hogy kicsit depis vagyok ?! -
snecizero
senior tag
Kezdődik !
[link]
-
snecizero
senior tag
Hát sajnos az oltás sem egy csodaszer. Főleg nem akkor amikor még csak egy hét telik el a fertőzésig.
A szputnyik v állítólag az első oltás után két hétre rá már 87% védettséget ad a gyártó szerint. A többinél nem tudom, de kell a két hét legalább. Ismétlem önmagam, nem csodaszer az oltás. Viszont adjunk neki egy esélyt. -
snecizero
senior tag
Ha nem etikus, de használ. Akkor oltassak vagy ne oltassak. Az EMA egy újjabb támadása a szputnyik v vakcina ellen. [link]
-
snecizero
senior tag
Egy egyforintos kérdés feltehetnék?!
Amúgy csak eljátszottam a gondolattal. Amikor megyek vissz a második oltásomért. Kérhetem hogy a combomba adják?
-
snecizero
senior tag
Sokat gondolkodtam hogy miért van ez?
Pl a pfizer mindenkinek adható aki betöltötte a 18 dik életévét. Nincs kikötés.
A szputnyik V nél már van.
Lásd:
Ki nem kaphatja?Ellenjavalt: autoimmun betegség esetén, krónikus vesebetegség vagy májbetegség esetén, endokrin betegségek esetében (jelentős eltérések a pajzsmirigyfunkciós értékekben és nem megfelelően kezelt cukorbetegség), heveny szívbetegség, epilepsia ill. egyéb idegrendszeri betegség esetén, tumoros betegségek és súlyos vérképzőszervi betegségek esetében.Mivel magyarázzák hogy miért van ez?
Miért tesz kárt a szputnyik v vakcina az ilyen betegeknél?
Mi okozza? Melyik összetevője? Az általa okozott immunválasz vagy mi? Van erre tudományos válasz?A pfizer rns hirvivő.
A szputnyik v adeno vírus hirvivő.Ti mit gondoltok?
-
snecizero
senior tag
válasz
bod101 #95356 üzenetére
Etikailag nem biztos hogy megfelel az EMA nak a szputnyik vakcina! Azért ennek tudatában jól gondold át mit adatsz be magadnak
. Inkább a halál mint az hogy etikailag nem egy elfogadott oltás.
Amúgy szputnyikkal oltottak engem is. Egy napig volt 37 fokos nagyon erős lázam.
Nyugodtan oltasd be magad. Munkatársaim már a második oltást is megkapták. Semmi bajuk nincs, még élnek.
8th: az asztrát mondjuk kétszer átondolnám.
-
snecizero
senior tag
válasz
-Skylake- #95321 üzenetére
A vírus akkor sem személyválogató. Azt is elfogadom hogy a mélyszegénységben lévő emberek. Akiknek nem jut maszk illetve gyengébb higiéniai körülmények között élnek. Azok nagyobb eséllyel kapják el a vírust. Viszont akkor sem etnikai kérdés. Ennyi részemről a téma lezárva.
-
snecizero
senior tag
Nem is tudtam hogy a covid még válogat is. [roma közösségekben mekkora pusztitást végez a vírus! ] Miért a magyar vagy bármi más közösségekben nem?! Semmivel se kell jobban sajnálni! Mindenki egyenlő szerintem!
-
snecizero
senior tag
Mi lesz a nyitásnak a következménye? Az adatok majd megmondják. Felesleges ezen kattogni! Viszont nagy sz@rban leszünk!
-
snecizero
senior tag
-
snecizero
senior tag
Családomba sokan rettegnek a covidtól. Persze meg is értem. Viszont oltani nem akarnak. Ezt mondjuk nem értem. Egyik közeli rokon covidos és a férj is. Meg persze ott vannak a pici 7 hónapos gyerekek is. Amikor megkaptam a szputnyikot akkor sokkal jobban aggódtak értem, mint aki covidos. Hihetetlen hogy mi megy végbe itt a fejekbe.
-
snecizero
senior tag
Krónikus betegként (magas vérnyomás, vese beszűküléssel.) Szputnyikot kaptam. Reggel 8:40 kaptam az oltást. Két óráig olyan darázscsipés tünet az oltás helyén. Este 21 ig semmi extra. Utána már elindult a hidegrázás. Nagyon nehezen aludtam el. Hajnali 2 kor hideg rázásra ébredtem. 37 fokos hőemelkedés. Mondjuk én úgy éreztem mintha 40 fokos lázam lenne. Mi férfiak tudjuk csak ezt megérteni.
Szülési fájdalom az semmi ehez képest.
Egész nap ramatyúl vagyok, de nem vészes. Most meg mintha ízzadnék. Viszont sokkal jobban vagyok most már így estére. A karom néha fáj. Szerintem nem halok bele az oltásba!
-
snecizero
senior tag
Ma voltam oltani és úgy voltam vele ha csak AZ van. Akkor az is jöhet. Munkatársam is AZ kapott 3 hete. Semmi baja, de még mellékhatása se volt. Kövér, 51 éves cukorbeteg amúgy. Érdekes hogy júniusban kapja a másodikat.
-
snecizero
senior tag
Oltásom kálváriája:
Három héttel ezelőtt mentem oltásra a szputnyikért.
Odaérkezésemkor egy túlbuzgó rendőrbácsival találkoutam. Nem barátkoztunk össze finoman fogalmazva. Az oltást nem kaphattam meg a vese problémám miatt.Következő kör a mai nap. Ma reggel 8:42 mentem oltásra Pécaen a 400 ágyas klinikára.
Odaérkezésemkor két sort találtam. Mondanom kell hogy rengetegen voltak. Egy katona mindjárt meg is szólított.
Kérdezi hova érkeztem. Mondom a nevem, ő meg nézi a listáját és nem találja a nevemet. Azért mondja áljak ebbe a sorba. Ez a rövidebb sor volt. Nem én választottam, ide állítottak. Nagy meglepetésemre kit látnak szemeim hát azt a túlbuzgó rendőrbácsit. Látta hogy beállok a sorba és egyből elkezdett közelíteni felém. Gondoltam hát ebből semmi jó nem fog kisülni.
Oda ordít hogy hányra jöttem. 🤔 Mondom neki az időpontot. Avval a lendülettel átvezényelt a hosszabb sorba. Na jólvan gondoltam ma innen nem szabadulok.
A sorban álva oda jött egy fogalmam sincs hogy hova tegyem besosztott emberke. Mondom neki a nevem az oltópont számát stb. Mondja nekem kövessen. Egy "VIP"belépőn bementem és a kötelező regisztráció után azonnal megkaptam az oltást. Az oltás kb annyira fájt mintha egy darázs megcsípett volna. Utána beinvitáltak a váróba. Itt 15 percet ell kell tölteni. Ha minden ok akkor mehetek. Miközben ott várakozom eszembe jutott hogy nem kérdeztem meg oltás előtt hogy mit akarnak belém nyomni. Amúgy monták korábban hogy pfizer lesz jó eséllyel. Szputnyikot az első oltási kisérletemnél ügye nem kaphattam. Mondja a hölgy hogy szputnyikot kapott.
Azt mondta hogy mostanra változott és adható a krónikus betegeknek is. Most már éppen hogy érzem egy kicsit a karom. Amúgy teljesen jól vagyok. Mondjuk azért még korán vagyok. Hidegrázás, fejfájás, láz ra számoljak mondták. Röviden ennyi! -
snecizero
senior tag
Negatív!
">
Holnap mehet az oltás. Az asszonyt nem tudom rábeszélni!
-
snecizero
senior tag
Ma vettem teszteket. Egy orrba valót meg vérbe valót.
Ha ezek negatívak lesznek akkor indián szökellésbe megyek az oltó pontra !
Drukkolok nektek is hogy minél előbb megkapjátok ! -
snecizero
senior tag
Holnap reggel kapom a pfizert.
Miért is ne ma olyan cikkekbe futok bele. Amik arról cikkeznek, hogy a pfizer után került korházba meg belehalt utána. Találkozok egy ismerősömmel. Mondom neki hogy holnap pfizert kapok. Mondja hogy 3 ismerőse belehalt az oltás után ! Az öccse egézségügyis és a pfizer után 2 hétre kidőlt.
Ismerősöm írja ma még rá ezekre, hogy egy 30 éves ismerőse a pfizer után oxigénre volt szüksége.
Lehet hogy én stresszelek rá nagyon. 😀 -
snecizero
senior tag
válasz
fatal` #92693 üzenetére
Sok embert beoltottak a környezetembe szputnyikkal. Volt olyan eset is hogy valaki elvágódott, de 10 perc múlva semmi baja. Vagy az oltás után 5 percre felment a vérnyomása 170 re. Viszont kórházban történt az oltás. Ezért gyorsan tudtak reagálni a dokik. Amúgy ezek talán túl stresszelték az egészet és ezért történt. Viszont rá fél órára már kutya bajuk sem volt. A többség nem számolt be különösebb mellékhatásról. Esetleg egy kisebb kar fájdalom, gyengeség vagy hőemelkedés.
Április 2-én megyek pfizer oltásra !
Van itt olyan aki kapott pfizert és beszámolna a mellékhatásokról.......
Kicsit parázok ! -
snecizero
senior tag
Találtam egy nagyon jó videót az oltással kapcsolatban. Egy hozzá értő személy nyilatkozik és nem egy hobby horgász !
Nem hosszú a videó, de mindenképpen ajánlott a hezitálóknak. [link]
-
snecizero
senior tag
Lányom hív tegnap, hogy lázas és nincs jól. Ma kiderült covidos ! Ott a két pici iker 7 hónapos gyerekei is. Férj még nem covidos ! Mi van akkor ha kidől az apa és az anya is. Akkor a kicsikre ki fog ügyelni ? Mondjuk mi is még aktív dolgozók vagyunk. Szar egy helyzet.
Ilyenkor az olyan gödény meg lenkei hobby horgászokat úgy feltudnám rúgni hogy nem esnének le. Viszont irgalmasságot kell gyakorolnunk. -
snecizero
senior tag
Az oltások lassan meghozzák a gyümölcseiket! Vagy evvel még óvatosan?!
-
snecizero
senior tag
Azért ez elég elszomorít hogy eltelik pár hónap és megint beteg az ember. Figyelembe véve hogy eléggé taccsra teszi az embert. Nem beszélve a szervezet is újjabb bobázásoknak van kitéve. Még talán az előzőből se állt teljesen talpra azt itt a második hullám.
-
snecizero
senior tag
Szerbiában előzetes regisztráció nélkül, ingyen beoltathatják magukat akár külföldiek is.
Nem tudom hogy volt e már. Ha jól értelmezem akkor szerbiában bárkit beoltanak aki kéri? Legyen az külföldi vagy akár a holdról jövő!
Máris tumultus alakult ki a határnál. [link]
-
snecizero
senior tag
Ismerősöm 68 éves a szívével műtötték kb 1 éve. Még nem oltották.
Pfizer oltásom lesz hamarosan. Érdemes előtte tesztet csináltatni? Hol lehet vásárolni megbízható antigén tesztet? Ha van itt olyan aki csinált ilyen tesztet az melyiket használta illetve vásárolta meg?
-
snecizero
senior tag
Hamarosan megkapom a pfizer oltást.
Kicsit parázok a mellékhatástól. Kell ez nekem?!
Izraelve mondjuk már 5 millió embert be oltottak. -
snecizero
senior tag
Március 17-én kolegámmal voltam együtt kb 2-3 óráig. Kiderült róla hogy covidos.
Volt rajtam maszk, rajta nem mindig. Mikor mondhatom el azt hogy tőle nem kaptam el? Eltelt már 6 nap. Reménykedhetek?
-
snecizero
senior tag
Kollégám mondja, hogy a szülei már pár napja nyomják az ágyat. Mondom nekik hogy nem covidosak ? Á nem hát kint voltak a hidegben és lehet ott fáztak meg. Mondom neki hogy akkor jó. Pár napja nem jön a srác. Hív telefonon hogy covidosak a szülei. Ő meg szédül, lázas, taknyos. Mondom lehet hogy covid ? Á dehogy csak megfázott.....
-
snecizero
senior tag
Önkénteseket keresnek! Azért ez már elég durva! Folyamatosan oltunk és nincs eredmény?! Amúgy jóváhagytunk egy újjabb kínai oktást. Ez már csak egy oltásos! [Toborzás]
-
snecizero
senior tag
Két napja kérdezem az ismerősömet mi újság a covidos férjével. Ők sajnos nagyon keményen bekapták a vírust. Férj kb 5 napja fekszik. Feleség erősen cukorbeteg. Lány gyermek 20 éves és tünetei voltak de nem vészes. Fiú gyerek jól van. Feleség is.
Ma megint kérdzetem hogy mi újság!
Mondja a feleség hogy jobban van már a férj. Többet beszél már és fel is tud ülni.Baszki ez javulás te jó ég?! A lány most nagyon rosszul van. A feleség aki erős cukorbeteg most már lázas és jelentkeznek nála is a tünetek. Ez a kór egy rettenet. Isten irgalmazzon a lelkünknek.
Vírus tagadók, oltás ellenesek stb komolyan mondom mi kell még?!
-
snecizero
senior tag
Lehet hogy elkaptam a covidot?
Kb 2 napja olyat érzek az orr belső részében. Mintha az összes szőrszálat kihúzták volna és fáj. Vagy csupán csak be vagyok sz@rva ettől a veszedelemtől.
Lehet hogy még sikerül ebben a hónapban oltatnom magam. Voltam korházban oltani szputnyikot csak nem kaphattam. Nem részletezném miért. Reménykedek hogy össze jön. A kínai lenne a legjobb. Azt még az oltás ellenesek is ajánlják! -
snecizero
senior tag
válasz
Micsurin #89164 üzenetére
Igen csak akkor írja fel az orvos ha van pozitív teszt.
[Favipiravir] -
snecizero
senior tag
válasz
#49155328 #89152 üzenetére
Ismerőseim szedték a gyógyszert. A feleség szedte ő otthon van. A férj nem ő most bent van a kórházban. A másik ismerősöm férfi tagja is szedte. Nála két napig magas láz volt. Most szuper gyengeség van. Mondjuk azt nem tudom milyen !
Viszont megúszta a kórházat.
Azt ügye tudod hogy ez a gyógyszer csak akkor hatásos ha a tünetek megjelenésekkor kezditek el szedni. Azt tudom ha én benyalok egy ilyen sz@rt akkor gondolkodás nélkül feliratom a háziorvossal e receptre. A gyógyszer ingyenes ! Remélem tudtam segíteni. -
snecizero
senior tag
Most beszéltem vele. Hétvégén már negatív volt a gyors meg a laboros tesztje is. Úgy hogy megyek segíteni. Jobb a családi béke ! Ők aránylag jól viselték, láz (37,8),hátfájás, derékfájás, nátha szerű tünetek.
-
snecizero
senior tag
Unoka öcsém még múlt héten benne volt a covidba. Holnap kellett volna menni segíteni apámnak. Úgy hogy unokaöcsém is ott lett volna. Egy autóba stb. Hát kövezzetek meg, de nem mertem bevállalni a melót vele. Amúgy a háziorvos mondta neki, hogy mehet közösségbe. Nem bízok a háziorvosok covid szakértelmében. Remélem nem lesz belőle családi sértődöttség. Mit gondoltok hogy túl tolom a dolgot ?
-
snecizero
senior tag
Miért félünk AZ -tól ?
-
snecizero
senior tag
Ismerősömet most vitte be a mentő. Öt napig 39,5 láz. Utána le ment a láz 37 re. Viszont tegnap elkezdett köhögcsélni. Ma délelött már a felesége hívta a mentőt. Már oxigént kapott ahogyan beértek vele.
Oltás ellenes orvosok azt mondják, hogy egyedül a kínai sinopharm oltás nevezhető oltásnak. A többi emberi kísérlet. Hááát.... 🤔
-
snecizero
senior tag
Most dönt a kormány az újjab megszoritások ügyében!
Nagyon remélem, hogy a gyerekeimet nem küldik vissza a suliba. Eddig ügye nem nagyon volt veszélyes a vírus a gyerkőcökre. Most meg már azt lehet hallani a sok mutálódásról, hogy igen.Seth: amúgy azt meg lehet tudni, hogy melyik variánst kaptuk el?
-
snecizero
senior tag
Baszki körülöttem már mindenki covidos!
Oltást akarok, de hirtelen!
Mi most az oltással kapcsolatos legfrissebb info?
Akik regisztráltak azok a második negyedév végéig megkapják az oltást? Vagy már ez is változott? -
snecizero
senior tag
Na gyerekek hát szörnyű ez a vírus. Nem én kaptam el. Most videochateltem covidos ismerőseimmel. Sírnak és csak sírnak. Gyötrődnek a vírustól, iszonyat nagy fájdalmakat élnek át. 39,5 fokos láz már 5 napja. Valaki fel sem tud kelni. Hívták a mentőt is mert nem bírták már. Mentős nem jön ki csak akkor ha fulladnak. Amúgy köhögöt már a beszélgetés során. Hallom sírni a feleséget mert a férj fekszik az ágyban és nem tud kikelni. Rettenet ez a kór. Gyerekek az oltást ne utasítsátok vissza.
-
snecizero
senior tag
Ma hívtam a háziorvost és azt mondta (46 évesen) nyárra van esélyem az oltásra.
-
snecizero
senior tag
Egy kis szösszenet a szputnyik oltás utáni 24 órás tünetekről. Munkatársaim közül ketten is kaptak szputnyikot. Tünetek a következő: kar fájdalom, gyengeség, és ennyi. Utána már semmi baja nem volt.
Viszont a másik kollégám kijött az oltás után a rendelőből. Kb 2 percre össze esett és elkezdett rángatózni a vérnyomás 200 ra ment fel. Mindjárt ott termet 4 orvos. Elég drámai volt. Szerencsére korházban volt az oltás. Most biztosan azt gondoljuk hogy jaj milyen veszélyes a szputnyik. Viszont a srác ájulós típus. Meg nagyon rástresszel mindenre. Köze nem volt az oltásnak ehez. Amúgy utána már semmi baja nem volt. Teljesen jól van.
Oltassatok!
-
snecizero
senior tag
Sajnos nem volt más vakcina. Honvéd korház Pécsről beszélek. Előttem több ember sem kapta meg a szputnyikot. Aki pl penicilin érzékeny az sem kaphatja meg. Viszont sokan ott szembesülnek vele.
-
snecizero
senior tag
Voltam oltáson és sajnos nem kaphattam meg a szputnyikot.
Magas vérnyomásos és krónikus vese beteg vagyok. Azt mondták, hogy vagy a Pfizer, moderna, AZ kaphatom. A kínait is elfogadnám. Azt írják a kínainál hogy a kezelt krónikus betegség mellett adható a kínai oltás. Megint várhatok pedig úgy várom azt a fincsi naftalint ! -
snecizero
senior tag
Az astra zeneca és a szputnyik oltás mennyire hasonló ? Sok negatív dolgot hallok az asztráról. A szputnyikot holnap lövik be nekem csak azért kérdezem.
-
snecizero
senior tag
Már 50 országban elfogadták a szputnyik vakcinát!
[link] -
snecizero
senior tag
Van itt olyan felhasználó akik a szputnyikot kapták.Mit éreztek az oltás után? Lehet hogy már kérdeztem.
Vasárnap kapom a naftalint.
A környezetemben mindenki ellenzi. Most meg olvasom hogy vizsgálódik az eu. A végén még el sem megyek.
Olyan bizonytalan vagyok. Vagy talán mégsem !?
-
snecizero
senior tag
Vasárnap kapom a szputnyikot. Egy kicsit parázok, de oltatok. Remélem nem lesz komoly mellékhatása. Gondolom van itt olyan személy aki szputnyikot kapott.
Milyen mellékhatások voltak?
-
snecizero
senior tag
Az AstraZeneca oltásról elég sok negatív véleményeket olvasok, hallok. Az erős mellékhatásokról. Nálam csak a Pfizer vagy a Kínai. Viszont ebből is csak a kínai.
-
snecizero
senior tag
Szlovákia covid osztály ! Egy orvos szemszögéből. Videó------> [link]
-
snecizero
senior tag
Munkatársamat most oltották be 10 óra körül a kínai vakcinával. Állítólag most ebből van a legtöbb itt Magyarországon. Majd írok hogy mik a tünetek.
Eddig annyi hogy nagyon éhes ! -
snecizero
senior tag
Egy ismerősöm tegnap kapta meg az AstraZenecát.
Mellékhatások:
- Egész éjjel nem tudott aludni.
- Nagyon rosszul van.
- Hányingere van.
- Fájdalmai vannak.
- Fáj a gerince.Ez egy normális immunválasz ? Ezekkel számolni kell.
-
snecizero
senior tag
Lassan eljön az idő, hogy hívni fognak az oltás miatt. Viszont olyan 35/65 % ban vagyok az oltás mellett. Van valami konkrét pro és kontra az oltással kapcsolatban? Több emberrel beszéltem akik megkapták az oltást. Voltak mellékhatásai, de semmi extra. Vannak krónikus betegségeim sajnos. Mit gondoltok? Lesz a mi lesz alapon vegyem? Vagy oltassak?
-
snecizero
senior tag
Sajnos egy közeli ismerősöm is Covidos lett. Két hét betegség után jutott el abba az állapotba, hogy bekerült a kórházba.
-
snecizero
senior tag
Ez a második hullám azért durvább mint az első ! Jó lenne nem elkapni. Viszont ellene sok mindent nem tudunk csinálni. Hordjuk a maszkot és sűrűn mosunk kezet. Isten irgalmazzon a lelkünknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Oakley Five Square OO9238-04
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- Elromlott? Lassú? Bővitenèd? Mi segítünk
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest