Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tasker
- Macrodroid
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pjen
félisten
A hírstarton van egy cikk: Irreális haszon van a tesztelésen címmel, érdemes elolvasni.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Janusz001
őstag
Öregemék szombaton munka ügyben Romániába kiutaztak, tervezett hazaérkezés szerdán lenne. Jól értem, hogy kedd éjfélig még haza lehet jönni, nincs karantén, vizsgálat? Utána pedig kötelezően 2 hét házi, járványügyi, az előzetes vizsgálatok eredményétől függetlenül?
-
Asbee
veterán
-
Ringman
nagyúr
nem a korosztályon múlt, az usában pont egy nyugdíjas ámokfutásának van meg az eredménye.
az viszont tény, hogy aki látott ilyet, az felkészültebb volt - tajvan, d-korea.
a szakemberek meg ugyanúgy szóltak, mint a katasztrófafilmekben, csak pont annyira hallgattak rájuk.
+ az is kiderült, hogy sokan a megdöbbentően egyszerű dolgokat képtelenek teljesíteni. (higiénia, maszk, maradj otthon)
-
Golyobis
tag
Nem tudhatjuk hogy kiknek mi az érdeke, mert nem látjuk át a játszmát.
Mi mind csak találgatunk (hol vannak a konkrétumok?), nem látunk bele a nagyok lapjaiba, amit meg kifelé mutatnak az fals.Teljesen nyilvánvaló hogy azt kommunikálják amit érdekük, és nem azt ami igaz.
Ma ez a hivatalos álláspont, holnap meg annak a szöges ellentéte ha úgy hozza az érdekük.
Vagy akár egyidejűleg is lehet a kettő két eltérő érdekű féltől.Akkor meg ne konteózz le csak úgy valakit aki találgat / valakit aki nem ül fel a rózsaszín hitvonatra.
Mert ez is csak egy hit. -
Ezekiell
veterán
válasz
radi8tor #32382 üzenetére
Inkább a politikában vannak kóklerek. A CDC sorban, minden elnök alatt többször jelezte, hogy jönni fog egy világjárvány, és nincsenek felkészülve se ők, se senki. Kutya le se szarta őket, pénzt nem kaptak. Ugyanez az EUs eü intézményekre is igaz.
Persze, vannak idióta kókler szakemberek is (lásd WHO mit csinált - bár az is nagyrészt politika), de sokkal nagyobb arányban kell sztem hibáztatni a kormányokat, mint a szakembereket.(#32385) radi8tor nem válasz volt, factcheck. és amit írtam, az mind igaz, ellentétben a te írásoddal. Vagy miben hazudtam/tévedtem? (ok, neked nem tetszik h konteónak tartom, ebben szted tévedhetek, legyen. többi?)
-
Ezekiell
veterán
válasz
radi8tor #32381 üzenetére
Linkelhetem akkor én is neked mindig a konteó topicot, hogy oda fáradj át az ilyen összeesküvés-elméleteiddel?
De csak hogy legyen factcheck is:
A világ tudósainak ~80%-a ezen dolgozik fél éve - fals, a számot kitaláltad, semmi alapja
alapvető dolgok nincsnek tisztázva a vírussal kapcsolatban - félrevezető. Sok alapvető dolog tisztázva, sok másssal kapcsolatban folynak a kutatások
De vakcina kifejlesztése már gőzerővel folyik. - igaz, de semmi köze az első mondathoz, nincs ok-okozati viszony
Ha félre teszed a konteó kiáltásaidat akkor szerintem te is felismered az egész mögött a gazdasági érdekeket. - sima konteóKicsit tényszerűbben/igazabban írjál, pláne ha utána azt akarod linkelgetni.
-
válasz
radi8tor #32352 üzenetére
kiknek az érdekük a mi? konteó.
kik beszélhetnének? ki tiltotta meg nekik? konteó.
azért drága a maszk, mert hirtelen mindenhol akartak belőle sok tízmilliót és nem volt elég. közgazdaságtan.
ahogy az is közgazdaságtan, hogy a piaci szereplők minden adott helyzetből, bármi is az, optimalizálnak (azaz profitra hajtanak).nem kell ehhez "nekik" "eltitkolni" és "tudatlanságban tartani". a kockázatot pedig szerintem mindenki tudja mérlegelni, bőven elég infót kapott hozzá, szerintem te is, én is, mérlegeltük és az alapján viselkedünk most.
túlgondolod te is ezt az egészet. annyira váratlanul érte az elkényelmesedett európát ez a cucc, hogy letolt gatyával várta, aztán kapkodott össze-vissza. konteó helyett jellemzően helytállóbb a sima bénázás, rendszerek tehetetlensége.
szerintem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rage47 #32372 üzenetére
Gondolom ahogyan mindenki mást: mentőautóval kiszállnak a lakáshoz és egy full szkaffanderbe öltözött mentős mintát vesznek.
Drizzt: összes többi ipar bukik rajra? Nem vagy te egy kicsit csőlátású? Néhány ipari szektor bukik rajta de aki tudja követni a változásokat az hasznára tudja fordítani.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
radi8tor #32364 üzenetére
"Befektetők, gyógyszergyárak mindenképpen." Akkor most felsorolhatnad az osszes tobbi ipart, ami meg bukik rajta(btw a befektetok tulnyomo tobbsege is hosszu tavon azt varom, hogy fog). Azt hiszem ezen ket csoportnal joval nagyobb lenne a letszam. En pont azt latom, hogy szerencsere az emberi elet most fontosabbnak tunik a vilagban, mint a penz. Jelentos gazdasagi aldozatokat hoznak a vesztesegek elkerulese vegett.
"Miért lett minden drágább ami a védekezéssel kapcsolatos?" Mert egekig nott a kereslet a kinalat csokkenese mellett. Meg van ahol meg plussz korrupcio is raadodik. Es akkor mi szerinted a nagy osszeeskudt gazdasagi modell? Mert a kereslet novekedese miatt elkezdodott a kinalat novekedese is, ami mar az arak normalizalasahoz vezet. Pl. Franciaorszagban mar volt amikor a textilgyartok allami segitsegert folyamodtak, mert annyira felnyomtak a maszktermelest, hogy mar nem tudtak eladni. Szoval ez nem tunik egy fenntarthato vilag-kiszipolyozo modellnek. A lelegezteto-gep gyartasra is hirtelen mindenki raugrott. Szoval ha valaki igy akart volna meggazdagodni, akkor az elegge szar eszkozt valasztott volna. -
Rage47
veterán
Ha valaki hazajön Angliából két hétre, azt ugye megvizsgálják, tesztelik. Ezt hol végzik? Valami kórházban vagy a reptéren? Mikor lesz meg a teszt eredménye? Vagy ez valami gyorsteszt? A karantént hol kell letölteni? Családnál is lehet?
Nem találok ezekről infót sehol. -
Alex91
félisten
-
aprokaroka87
nagyúr
Adna nekik a pokol támogatást.
-
Kékes525
félisten
válasz
Alex91 #32349 üzenetére
"Mondom, nem a vakcinat hianyolom, hanem mondjuk azt, hogy pl. hany fertozott nem termel antitestet? "
Nincs jelentősége, sem az újrafertőződés, sem az esetleges vakcina hatékonyságát illetően. Ezt a "kérdést" a média nagyon eltorzította azzal, hogy túlhangsúlyozta az antitestes immunválasz jelentőségét. [link] [link] [link] Az első pár perc ebből a szempontból.: [MTA elnökválasztás után - Falus András akadémikus a Klubrádióban (2020.07.08.)] [Falus András - immunológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ringman
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #32360 üzenetére
hát persze, csak arra várnak, hogy bicgéc megcsippeli az összes egységet, csak sokáig tart belerakni utólag a fiolákba!
egyetlen hátulütő van, hogy a gyilkos5g telepítése akadályoztatva van!
nem lehetne a szaktopikba átfáradni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #32354 üzenetére
A világ tudósainak ~80%-a ezen dolgozik fél éve és alapvető dolgok nincsnek tisztázva a vírussal kapcsolatban. De vakcina kifejlesztése már gőzerővel folyik. Ha félre teszed a konteó kiáltásaidat akkor szerintem te is felismered az egész mögött a gazdasági érdekeket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alex91 #32349 üzenetére
Ilyenekre nem fogsz választ kapni mert nem érdekük egyértelműen behatárolni a vírus veszélyességi faktorát mert akkor már a lakosság is tudná mérlegelni a kockázatot.
A világ lakosságának kollektív átvágása megy fél éve.Aki beszélhetne annak megtiltják. Akik beszélnek semmi konkrétumot nem mondanak. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
azbest #32346 üzenetére
Az egész nagyon jó arra hogy teszteljék a társadalmakat
Ha így haladunk, és 6-8 hónapon belül nem lesz pl vakcina, sok helyen a korona virus lesz majd a legkisebb gond.Az igazságot meg azért nem fogják elmondani, mert abból sokkal nagyobb gond lehetne.
+ Van egy adag Nemzetbiztonsági érdek is.... -
Alex91
félisten
válasz
Ezekiell #32345 üzenetére
Mondom, nem a vakcinat hianyolom, hanem mondjuk azt, hogy pl. hany fertozott nem termel antitestet? Mi az eselye, hogy a buszon vagy vasarlas kozben elkapom, ha van maszk, es ha nincs? Vagy, hogy a napi 10 fertozott itthon most mas virusos fertozeshez kepest mennyire sok vagy keves? Es meg mindig erdekelne, hogy ki mondta meg, es mibol, hogy nalunk majus 3-an tetozik az elso hullam...?
-
Csatravi
senior tag
válasz
Csókolom #32328 üzenetére
"Az influenza sem terjed most nyaron, semelyik törzse, pedig jövünk, megyünk. Ugyanazon okokbol szorult vissza most ez a virus, mint az influenza nyaron mindig visszaszorul a fertözöttek szamaban:"
Ez ugye vicc volt vagy az Ukránoknál, Románoknál, Szerbeknél, Horvátoknál, Izraelben, amcsiban ..... és sorolhatnám már az ősz vagy a téli időszak lehet? Vagy a vírus sz@rik az UV-re, száraz levegőre, melegre .... -
azbest
félisten
válasz
Ezekiell #32345 üzenetére
Az azért aggasztó, hogy már vagy fél év eltelt és még mindig össze-vissza beszélnek. Ennek persze nagyrészt az is az oka lehet, hogy nem működnek együtt a különböző országok orvosai, kutatói. Politikát csináltak a kérdésből, még az amcsi-kínai gazdasági háborúnak is részévé tették. Politikusok mindenféle kinyilatkoztatásokat tesznek, szakmai alapok helyett párthovatartozás szerint hergelik az embereket egymás ellen. Minden ország külön-külön kutatásokat és fejlesztéseket indított, sokszor propagandaként használva azt. Ahol meg valami eredményt elérnek, ott megpróbálják megvenni, kisajátítani másoktól azt a gazdagabbak. A felszerelések beszerzésekor is látszott, hogy teljesen idióták vezetik a világot. Együttműködés helyett még országon belül is egymás ellen licitáltak.
De a médiát sem kell félteni. Hol propaganda, hol szenzációhajhászás a cél, mert azokból jön a pénz. Oknyomozásnak, valódi kutatásnak nincs helye, olcsóbb hisztériát kelteni és egy nap lehozni mindent és annak ellenkezőjét is.
Hogy a fenébe lenne képes bármi komolyabb katasztrófát túlélni az emberiség. A hülyeség és az önzőség miatt élve falnák fel egymást a túlélők.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Alex91 #32344 üzenetére
Nem úgy adja ám, hogy "tessék itt van 100 millió, kutassá koronát". Van egy keretösszeg, amire pályázni kell. Ez mostani körülmények között lehet egy gyorsabb folyamat, mint általában, de lényegében nem rövidíti a kutatás idejét sokkal.
keveslem en is, amit nyujtanak a kutatok, tudosok
Ez nem a te hibád, de nem is a kutatóké. A mai instant világban hozzászoktunk, hogy minden azonnal van, 1-2 klikk távolságra. Órákon belül elemzések születnek bármiről, hírciklusok rohannak, mindent azonnal tudunk bárhol is történik a világon, stb.A tudomány nem így működik (szerencsére), és ezt elvárni a tudománytól - bár mint mondtam, nem tehetünk róla - nagyon nem szerencsés, mert fals elvárás. Kb olyan, hogy neked azt mondom, hogy holnapra tudj üzbégül. Idő kell hozzá, nincs rövid út.
-
Alex91
félisten
válasz
Ezekiell #32342 üzenetére
Definiálni kell a kutatás terét, pénzt kell rá szerezni, kutatási anyagot előkészíteni, eszközöket beszerezni, kutatókat ráállítani, kísérlet-kísérlet-kísérlet, adatot összegezni/elemezni, konklúziót levonni, újraellenőrizni, biztosra menni, megírni a cikket, reviewztatni, újraírni a kifogásolt részeket, esetleg további adatot gyűjteni/elemezni, beküldeni, megjelentetni. Ez hónapok(!!) még egyszerű esetben is.
Szerintem az allamok tobbsege adja ra az eroforrasokat, hisz a vedekezes oriasi gazdasagi karokat okoznak... Mondjuk vakcinat nem is varok, de azert keveslem en is, amit nyujtanak a kutatok, tudosok.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Golyobis #32341 üzenetére
Kékes korábban már elég jól összeszedte, mi az, amit tényként, biztosra tudunk. Olvass vissza, nem kevés. Kézzel foghatóból meg még több van, ami szinte teljesen biztos - csak azt nem fogja el tényként a jónép még. A tudomány olyat, hogy "na ez tény", csak akkor mond, ha minden szögből támadhatatlan valami, az meg idő.
Azt nem érti meg az átlagember, hogy egy kutatás bármilyen témakörben nem 1 hét. Definiálni kell a kutatás terét, pénzt kell rá szerezni, kutatási anyagot előkészíteni, eszközöket beszerezni, kutatókat ráállítani, kísérlet-kísérlet-kísérlet, adatot összegezni/elemezni, konklúziót levonni, újraellenőrizni, biztosra menni, megírni a cikket, reviewztatni, újraírni a kifogásolt részeket, esetleg további adatot gyűjteni/elemezni, beküldeni, megjelentetni. Ez hónapok(!!) még egyszerű esetben is.
És ekkor még nem is peer-reviewed a kutatási anyag, nem fogadja el senki tényként még (ilyen kutatásból itt a topikban is van linkelve sztem már több száz) - ahhoz kell peer review, sok esetben ellenörző kísérletek/kutatások, ami megint hónapok munkája, és csak utána lesz maximum tényként kezelve.
Szóval ez minden, csak nem gyors. Fél év az semmi. 1-1 közepesen komplex sima alapkutatás is éveket tud igénybevenni.
Az "áltudomány"-ozás meg marhaság jelen esetben. Tudod mi az áltudomány? A homeopátia meg kuruzslás meg horoszkópozás meg hasonlók (ebből is volt linkelve már elég...).
-
DarkByte
addikt
Ja oké, fáradt vagyok és lehet kicsit összefolytak a hsz-ek. Csak reagálni akartam a Golyobises thread-re, hogy közel lehetetlen megmondani mi a jó vélekedés a témában, így összefoglalni sem nagyon van mit. Vagyis de: a vírus létezik. Habár ugye ezt is van aki tagadja.
Teljesen egyetértek abban, hogy erről az egészről majd konzisztens értelmezés több év múlva lesz (ha lesz). Jelenleg pedig minden kis impulzusra millió szem ugrik, de leginkább is a média.
Ennek ellenére én azokat is megértem akik mostanra kiszálltak, mert minden nap valami egészen mást mondanak a dologról.
Részemről nem letojom, de erősen leszorítottam minimálisra az egész zajt ezzel, és csak azt figyelem hogyan változnak az eset számok. Viszont amúgy meg élem az életem. Munkahelyre is fokozatos visszatérés van. Nem lehet elbújni a föld alá. -
válasz
DarkByte #32332 üzenetére
már bocs, de értelmezted, amit írtam?
nagyon egyértelműek majd később, hosszú hónapok, évek múlva lesznek a dolgok. addig meg nem kell csodálkozni, hogy az ilyen-olyan, még nem bizonyított teóriák gyakran bizonyulnak később tévedésnek. az rohadtul egyértelmű, hogy mi nyer tudományos bizonyítást, azt kellene megérteni (itt a topikban is), hogy az ilyesmi hosszadalmas, macerás, nem reális tehát mostanra várni. tehát aki azt írja, hogy "egyik héten ez igaz, másik héten az", az figyelmen kívül hagyja a fentieket és úgy kezeli már a mostani állításokat is, mintha azokat a tudomány tényként használná. nem tesz ilyet, mi teszünk ilyet, tévesen. így már tiszta?
az összefoglalót ennek megfelelően könnyű megírni: bizonyított per pillanat a "nagy semmi". ott tartanak, hogy megvan a teljes szekvencia, emiatt például jók a pcr tesztek (mert jól lehet a megfelelő részletre "keresni").
de amire te/ti/mindenki a válaszokat várja (kit fertőz, miért fertőz, hogyan kezelhető, hogyan gyógyítható, oltás), az nagyon masszívan under construction.
-
DarkByte
addikt
Már bocs, de ha ennyire egyértelmű mi igaz és mi fals, akkor miért is nem írod meg azt az összefoglalót a topik elejére, hogy mit érdemes tudni a témáról?
Te sem mernéd így kategorikusan kijelenteni. Ember életeket befolyásoló dologról van szó. Nyilván vannak az egyértelmű baromságok (5G, már Nostradamus idején itt volt a vírus, stb.), de azért bízok benne hogy ezeken az emberek többsége már régen túl van.
Az meg hogy egy ilyen méretű veszélyt megpróbál egyénileg értelmezni az ember valamilyen módon, hogy pszichésen el tudja helyezni és ne ezen kattogjon folyton az agya, az pedig egy tök normális emberi hozzáállás. A viselkedési spektrum összes elemével való folyamatos találkozás szerintem igen gyorsan ilyen egyéni mércéhez sodorja az embert.
Számomra például a paranoia szint ebben a topikban egy ideje sok, pedig visszatekintve március végére, magamon is szörnyülködhetnék.
Millió plusz egy másik dologban meg lehet halni ebben az életeben, és azoktól se rettegek ennyire, pedig lehet nagyobb esélye van annak, hogy holnap elüt egy autó vagy rám esik egy virágosláda valamelyik erkélyről (vagy a húszon milliomodik rendkívül fontos meeting közepette agyvérzést kapok
); legalább is a jelen körülmények között idehaza.
Ettől még nem azt mondom, hogy nem kell legalább informálisan figyelni a témát és a minimális higiéniai vonzatot betartani, de egyszerűen nem fér bele, hogy ez töltse ki a gondolataimat hónapokig. Ha majd ismét kimaradunk két dobásból (ismét kötelező HO), akkor úgy teszünk, de most még nem tartunk itt.
-
Ringman
nagyúr
szerintem az országok besorolása randomgenerátorral történt, pl a 20 aktív esettel rendelkező vietnam vörös, és új-zéland is az.
ellenben sportolókra nem érvényes a korlátozás (pontosabban másképp), vicc az egész.
-
Csókolom
tag
Nezd, egyszerübben, a korona az influenza egyik valtozatakent. Az influenza sem terjed most nyaron, semelyik törzse, pedig jövünk, megyünk. Ugyanazon okokbol szorult vissza most ez a virus, mint az influenza nyaron mindig visszaszorul a fertözöttek szamaban:
Nyar, meleg, szaraz levegö, erösebb immunrendszer, sokkal több UV-sugarzas...Hogy mi lesz ösztöl, amikor az influenza standard mindig beindul, majd meglatjuk...de mar most beszarni felesleges, mert meg korai... addig elvezd a nyarat
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Hallott itt már valaki a Déli Klinika helyről? Mit lehet tudni erről a helyről?
-
pjen
félisten
válasz
Golyobis #32322 üzenetére
Bele írhatsz amit akarsz.Norvégia folyamatosan azzal vádol minket,hogy nem küldünk adatokat.Eladjuk a védekezésünket mint siker,közben 5K fertőzöttből 600 meghal.Lehet azért nem terjed,mert aki elkapja nálunk az meghal?Melyik maszk véd? ki tudja.A többség olyant hord ami Öt nem védi.Viszont pont akik rengeteg emberrel beszélnek nem hordanak semmilyent.Nem hogy itt,de ha vissza olvasol még az a virológus is azt mondta pár napja?nagyon keveset tudunk.
-
Golyobis
tag
Nyilán fix, vagy többé kevésbé fix dolgokat lehetne bele írni.
Pl hogy eddig mekkora a halálozási arány, ami nem változik számottevően egyik napról a másikra, és tisztázni hogy a halálozási arányt úgy számoljuk hogy a felgyógyultak és nem a fertőzöttek számát viszonyítjuk a halottakéhoz.
Esetleg azt is bele lehetne tenni, hogy a hivatalos statisztikától eltérő értékekre lehet következtetni az azonos időszak összesített halálozási számából a múltbeli időszakokkal összevetve. (Ezt pont hallottam valahol, de erről se tudnék most, ha ma kezdeném olvasni a híreket.)
Másik példa hogy mi kerülhetne bele még, hogy a maszk segít-e. (Milyen maszk véd, kit véd, hogyan véd, miegyéb.)
Gondolom rengeteg olyan dolog van, amiben többé kevésbé egyetértés van mind az ezzel foglalkozók között, és az ezzel foglalkozók, és aközött, amit a józan ész sugall.
Én biztos vagyok benne hogy vannak itt olyanok, akik többet is tudnának mondani annál hogy "vagy meghalunk, vagy nem."
Vagy ti semmiben sem tudtok egyetérteni?
-
Ezekiell
veterán
axióma: hordjál maszkot, tarts távolságot másoktól, figyelj a személyes higiéniára, és ha ezt mindenki betartja, jelentősen csökkenteni lehet a járvány terjedését.
Ennyi. Ezek viszont tények, minden kutató által elfogadva, többször validálva.
(#32315) omfgk horvátok zöldben az konkrétan vicc, innen is látszik, hogy kb semmi köze ennek az egésznek az aktuális járványügyi helyzethez. Ha lenne, a horvátok pirosban lennének, és minden beutazót tesztelnénk/karanténoznánk.
-
bizonyított állítás szinte nincs is még. az rengeteg idő, kontrollcsoport stb. szerintem valamit félreértesz (a who tarthat sajtótájékoztatót "úgy tűnik" dolgokról, meg ajánlásokról is, sőt, kell is neki, mert bizonyításig is dönteni kell valami alapján).
nézd, egy lyme kórról sem tudunk szart sem, évtizedek óta. és még hány ilyen van!
(és amit most mondasz, arra szerintem valid példát nem is tudsz hozni. minden bizonnyal nem a megfelelő helyen jött le és nem is volt bizonyítva, egyszerűen csak lejött valami szakfolyóiratban, és a kutyának nem volt ideje nekiállni cáfolni, mert ő maga is épp kutatja a koronát stb.)
-
-
omfgk
veterán
Gulyás féle tájékoztató:
Jönnek a határon a szigorítások, illetve kötelező karantén bizonyos országokból érkezettek számára.
Helyes.Szerbek a sárga kategóriában.
Horvátok még a zöldbenAki elutazik az maga vállalja a kockázatot.
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/3ded363d88858fa8cb693217c955d93eced831f3/megtekintes
Itt részletesen látható.Zöld országból szabad a belépés, csak szúrópróbás ellenőrzés várható...
Remélhetőleg ezt a zöldet nemsokára módosítják a horvátok esetében. -
mit jelent az, hogy "úgy tűnik"? hol tűnik bizonyítottnak?
bizonyított akkor lesz, amikor a megfelelő szakirodalomban lejön, bizonyítással, és nem tudják tudományosan cáfolni.
mi továbbra is a médiából tájékozódunk, nem a forrásból (amit nem értünk), innentől kezdve pedig csak annyit ér a cikk, amennyit a szerzője megértett az egészből.
-
Rossz minőségű védőeszközöket talált a NAV
Győr-Moson-Sopron megyei munkatársaink több mint négyszázezer védőmaszkot és nyolcvanezer egyéb védőeszközt találtak két kamionban az M1-es autópályán. A termékek az előírt követelményeknek nem feleltek meg, ezért a két, összesen százharmincmillió forint értékű szállítmányt a NAV feljelentéssel átadta a rendőrségnek. -
de mi csak annyit látunk "innen" egy cikkből, hogy "kovács jocó, szakember". az állításait a tudománynak kell bizonyítani vagy cáfolni, de az meg idő. nyilván jobban odafigyelek egy "szakemberre", de ettől függetlenül tény az, ami bizonyítva van. ha nem volt hiba az eljárásban
-
pjen
félisten
válasz
aprokaroka87 #32308 üzenetére
Azért ha bele gondolsz még számtalan egyéb helyen is megfertőződhetett,lehet már egy hete fertőzött volt.
Parci:meg Svéd modell,amit most is vitatnak.A média valóban szenzációt keres és képzetlen,de ez elmondható mindkét oldalról.Sőt a "hozzáértők"nagy részéről is.Elég sűrűn jelennek meg egymásnak ellentmondó nyilatkozatok "szakemberektől"A korona parti szerintem nem sokkal veszélyesebb mint a piac ahol az emberek felén nincs maszk,azeladókon egyáltalán
-
sok tézis van, amit igazolni vagy cáfolni kell. a média ráadásul képzetlen és szenzációt keres, sok marhaságot írnak.
na de ebből kihozni azt, hogy akkor én felmentem magam a gondolkodás alól és "úgy is mindegy, hogy mit írnak" (amit úgy ért a user, hogy úgy is mindegy, hogy mi van)...
...FAIL!
az ilyesmiből lesz aztán az épp szóban forgó koronaparti, meg lapos föld.
-
Rive
veterán
válasz
Golyobis #32300 üzenetére
Néhány napja azt olvastam, hogy valami egyetem egy 2019 tavaszi mintából kimutatta már a korona vírust, és nem kínából. Erről lehet tudni valami konkrétat?
Több ilyen jellegű publikáció is volt, de pillanatnyilag ez a vonal nem megerősített. Egyetemi labor és gyorsteszt kaliberénél sokkal komolyabb vizsgálatok során izolált konkrét vírus nélkül nem is lesz az.
-
Ringman
nagyúr
érdekességképpen: 101 (!) éves paper:
Droplet Infection and Its Prevention by the Face Mask -
pjen
félisten
válasz
Golyobis #32300 üzenetére
Amiket szeretnél betenni abba az összefoglalóba pont naponta változik.Szinte mindennap van valami friss felfedezés,amit esetleg másnap cáfolnak.Származása bizonytalan,felkapott ellenszer a maszk,kiderült,hogy így is meg úgy is fertőz,egyik országban gyórsul,a másikban lassul,a halálozási arányokról csak becslések vannak.A jövő beli klátások?vagy meghalunk,vagy nem.Kb ennyi,most mindent Tudsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Home server / házi szerver építése
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Gaming notebook topik
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI FPV Racer drón
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest