- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor1974
tag
Legyen global belőle s végre lecserélhetem a Gt 5G t.
-
hdavid1
tag
Ha a GT 6T-vel ellentétben a Neo 7 nem az IMX 882-t kapná meg, hanem a LYT-808-at (1/1.4"), úgy tele híján még a 4x szenzorzoom sem lenne értelmetlen. Csak az már túl sok lenne a jóból.
A GT 6-ban van egy 2x-es zoomkamera, ráadásul Samsung szenzorral, azért ilyen jó a 4x zoom.
Én úgy tapasztaltam, hogy a Sony szenzorok nem jók a szenzorzoomban. IMX766 és társai, azoknál bármi jobb. Nekem is a LYT-808 van a telómban, nem igazán jó a 2x-es zoom.
-
stratova
veterán
válasz
Donki Hóte #24 üzenetére
Bizony, az (alsó?)-közepes telefonok között a Realme 12 Pro+ volt az első, amelyik telét kapott, a 13 Pro+-ban pedig elvileg kicsit javult az élesség, de már rebesgetik a 14-et, ahol a Pro SoC szinten 7s Gen2-t 7 Gen 3 vált (igazán kaphatna legalább 7 Gen 3-at), persze még mindig messze lenne a Neo-któl.
Úgy vettem észre, hogy a számozott széria SoC szinten az alsó-középkategóriáig jut, de legdrágább Pro+ változat többet kap a csúcskészülék kamerájából.
A GT Neo kap egy előző generációs csúcs SoC-ot, de a kamerából többet kell engedni.Ha a GT 6T-vel ellentétben a Neo 7 nem az IMX 882-t kapná meg, hanem a LYT-808-at (1/1.4"), úgy tele híján még a 4x szenzorzoom sem lenne értelmetlen. Csak az már túl sok lenne a jóból.
-
-
stratova
veterán
Pardon, a GT Neo7-ben eleve nincsen tele. De remélhetőleg a szoftveren többet reszelnek mint amennyit a GT 6T-nél sikerült, mert pl. GT 6T 2x szenzorzoommal szemben a fehér erkélypanelek mintázatának legalább az alakja közelebb áll 9 Pro+-on, a 13 Pro+ teléjével elérhetőhöz.
-
stratova
veterán
Áltlában szerencsésebb egy nagyobb szenzor, amellett, hogy természetesen sok múlik a szoftveren. A Realme kicsit túlélesít, de még az alsóbb szinten is vállalható szenzort használt egy időben. Itt viszont a korábban a csúcsmodellnél csak teléhez használt, a kisebbik szenzor került a főkamerába.
A Neo7 esélyesen másolja a GT 6 Neo SE kameraszettjét.
Korábban a Neo és még olcsóbb csak számozott modellek teteje (Pro+), néha megkapta az előző csúcsmodell főkamerája mögött rejtőző lapkát.GT 6 Neo SE/GT 6T
főkamera: IMX 882 50 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.95", PDAF, OIS
tele: IMX355 8 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µmRealme GT 7 Pro
főkamera: IMX 906: 50 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.56", 1.0µm, multi-directional PDAF, OIS
tele: IMX 882: 50 MP, f/2.7, 73mm (telephoto), 1/1.95", 0.8µm, multi-directional PDAF, OIS, 3x optical zoomEgyszerű beltéri példa, nálunk a Realme 9 Pro+ volt az első újonnan sem drága telefon, aminek kellő dinamikatartománya volt ahhoz, hogy torta melletti szülinapi képet készítsünk, amin a félig sötétíttt szobában van hangulata a gyertyáknak, de a résztvevők is normálisan látszanak, ehhez kellett az IMX766-os közepesen nagynak számító (1/1,56") szenzor és egy a mobilok pöttöm lencséinél sokat számító viszonylag nyitott rekesz (f/1.8).
Ami mellesleg gyakorlatilag jobb képet lő 2x szenzorzoommal, mint a teljesen felesleges 2 MP makró. -
cs.zs.
veterán
Ezekkel az újgenerációs akkukkal a kapacitás úgy növelhető, hogy a fizikai méret/súly nem feltétlenül nagyobb mint a korábbi 5000mAh példányoké. Elvileg.
Más kérdés, hogy mivel a chipsetek teljesítménye is egyre nagyobb, és a kijelzők is egyre fényesebbek, a nagyobb kapacitás hoz-e majd nagyobb üzemidőt
Szena67
6000 nit P.M.P.O. -
worxland
addikt
válasz
RetepNyaraB #16 üzenetére
"annyira érdekeset tudnának felmutatni" - töltésben sokkal jobbak, mint az Apple-Samsung-Google, RAM/tárhely ügyben nem olyan zsugoriak, a többiben meg már nem vagy alig rosszabbak. De mindenkinek szabad a választás, megfelelő pénzmennyiség felett már nem nagyon jársz rosszul. Én eddig nem bántam meg a Samuról kínaira váltást.
-
Túl sok telóban csalódtam már. Apple, nagy Sony valid érvek, de elvből és pénzből is kiesnek, Samu komoly csalódás, ha a csúcs alá mész akár eggyel is - kínaiak több okból se tetszenek (elég nekem a gugli, nem szeretném Hszi Csin Pinget is szórakozatni), és ha annyira érdekeset tudnának felmutatni, azt észrevennénk, nem? De nem kötekszem, csak a pixel széria kezdetektől nagyon tud. Nem véletlenül az ő szoftverüket próbálják mindenre portolni és nem a Realme-t stb.
-
worxland
addikt
válasz
RetepNyaraB #14 üzenetére
Realme teljesen jó szoftvert ad. Legalábbis a felső kategóriában.
-
Ahogy nézem nem a szenzor annyira érdekes, hanem a szoftver. Kis ramaty pixel 4a máig gyönyörű képeket csinál. Nyilván nem felbontásban (amivel igyekszik mindenki a legnagyobbat fingani), hanem egyszerűen jó ránézni. Abban meg annyira nem bízom, hogy szorgosék kis pénzért jó szoftvert adnának. De akár sokért sem.
-
gulupeti
senior tag
válasz
enginev3.0 #12 üzenetére
Pont ugyanígy vagyok vele én is, semmi gondom a GT Neo 2-vel, még az akkujára sincs semmi panaszom így három év után, de idővel jó lenne valami újabb.
#11Garzonrobot
Melyik a jó kamera szenzor? Ezzel nem vagyok annyira képben, ez nem az? -
enginev3.0
félisten
GT Neo 2 után simán venném
Ezt is imádom, csak már ideje lenne cserélni -
gulupeti
senior tag
És melyek azok a kompromisszumok, amiket az alcím említ?
Ip69, nagy akku, gyors töltés, optikailag stabilizált fő kamera, ez még hazai áron is jónak tűnik nekem. Főleg a 12/256-os verzió. -
hdavid1
tag
7000 mAh, a valóságban meg majd gondolom nem is lesz jó üzemideje.
-
pusszycat
nagyúr
213 gramm? Mégis mi vagyok én öszvér??
Nálam a realme sorra a súlyával ejti ki magát a látóteremből. Pedig pofira bejönnének nekem.
-
roli543
őstag
7000es akksi
-
Plug Life
senior tag
6000nit 😂
-
szkaroly
senior tag
A környéken valószínűleg sohase lesz kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged