- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Aktív témák
-
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4135 üzenetére
Azért nem éri meg nekem....
. Legjobban sztem ezzel a kártyával járok.
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4134 üzenetére
Hali, megadom a 80k pengős alapárat, és emelem akár 600 pengővel...(3*200 matyi király címerképes ropogós pappírpénzzel).
Mitszolsz hozzá ??? -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4123 üzenetére
Csak a Bios-tól ''félek'' egy kicsit... Azt harangozták, hogy eléggé gyetrán kezelhető.
UI: Hogy fel lett dobva a topic az én hárdveres konfigurációm jóvóltából.
-Mindennek persze örülök. []
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4115 üzenetére
A Lapot nem hizza be sajnos...
Azért néztem ki inno3d-t , mert csak ez gyárt Gddr3-mas 500mhz core órajeles GST-t ami ~35k körül mozog.
Tehát egy majdnem GT-t kapok 10-esel olcsóbban.
Amit írtál Asus az GS ? vagy inkább GT ? -
MooN00
aktív tag
Srác azon kapta be a durcást, hogy azt mertem mondani, hogy nem tetszenek a fektetett gépházak...
Mivel unatkozok leírom, hogy milyen gépem lesz.
Asus A8N-SLI Se , AMD s939 a64 3500+ buxás , Inno nVidia Dzsíforsz 7600 gSt...
hugy teccik ?
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #4105 üzenetére
Álltalában akkor szokott ilyesmi történni, ha telepítesz/törölsz dolgokat , és éppen a REG.adatban turkál a gép, és megfagysz, újraindulsz stb. és megszakadt fájlok maradhatnak a memóban (is).
Nekem akkor fordult ez elő, amikor az Alkeszt (120°)-t tettem fel, aztán a north istenverte szekurity megszakította, se szó se bip-bip nélkül , aztán már a felh. fiókba se tudtam restart után belépni, mert előjött a kék halál.
Csak a csökkentett mód, és egy Uninstall segített. -
MooN00
aktív tag
válasz
vincent4000 #4081 üzenetére
Legjobb lenne Prime95
-
MooN00
aktív tag
válasz
vincent4000 #4074 üzenetére
Ha ezen a vonalon próbálkozol, akkor maximum 1.6V-t adj a magnak, külömben lehetséges ,hogy megsütöd....
Próbáld meg 1.5V-on. -
MooN00
aktív tag
válasz
vincent4000 #4070 üzenetére
Én 2 dologra gyanakodnék.
1. Hogy 1000 fölé nem engedi a HT-t az alaplap.De 3x szorzón meg a 250 az olyan 750 vagy mennyi lenne, az meg kicsit kevés.Ha ezt leveszed, akkor ugy 267 re fel kéne tornászni az fsb-t ,hogy a ht 800 köré érjen, és megfelelően működjön (De kitudja, lehet, hogy a 700 körül is üzemelhet jól)
2.Hogy kevés az a CPU fesz. Tudsz még neki adni feszt ? Ha tudsz, akkor egy 0.5-öt szerintem adj neki, és úgy próbáld meg.Erre azért lehet,hogy szükség van, mert nem kap elég feszültséget magas órajelen a processzor.
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
UP!
Látom megint szét-Offoljuk a topicot -
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #3986 üzenetére
A Windows órája a képeden nagyon fura...6.53 Vasárnap ???
Azthittem most csináltad a tesztet...
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3981 üzenetére
Hogy mik nem vannak
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3966 üzenetére
Mért akarod azt megvenni ?
UP!. Azért egy sempronból miket ki nem lehet hozni...6500mhz -et is akár
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3953 üzenetére
Áhh, az sokk.
[link]
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3946 üzenetére
Jóljönne. Mennyiért ?
-
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #3941 üzenetére
Ezt pontosan énsem tudom, csak azt, hogy álltalában köthető jó és rossz tulajdonság is egy-egy revízióhoz. Az E3 a régebbi széria, amiről azt mondták, hogy az volt az egyik legjobban tuningolható széria.
Az E6 a legújabb (Vagy nem ?) rev. .Ezzel adják ki mostanság a Venice magos procikat.
Tuningban átlagos teljesítményt nyújt -
-
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #3928 üzenetére
Ez már azért nemsemmi
Gondolom fűthet is rendesen -
MooN00
aktív tag
Nem mai darab, de ezt láttátok már ?
[link] Majdnem leestem a székről.... -
MooN00
aktív tag
Sikerült feltöltenem a procimat a CPU-Z segítségével...
[link]
Hátha valakit érdekel... -
MooN00
aktív tag
''Ha mondjuk 400 as ramod van és visszaosztod akkor az egésznek semmi értelme''
Ezzel azért nem értek egyet. Ha visszaveszed a szorzót akkor még tudsz tenni az FSB-re, a nagyobb mhz szám érdekében...(Mindez persze relatív, nem biztos a siker)
[link]
''Ha viszont a proci nem bírja a tuningot, érdemes a cpu szorzót visszavenni egyel, és az External Clock-t emelni. Pl.: 9*250=2250Mhz de ezt az értéket így is elérhetjük: 8*281. A teljesítmény egy és ugyanaz, de viszont a ramok magasabb órajelen fognak menni. De ez nem azt jelenti hogy a ramok tutira fognak menni 281-es FSB mellett!''
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3860 üzenetére
Hali, lehet a proci gyengélkedik. A szórzóból vegyél vissza egy X-et. Tehát elvileg neked 10x -es szorzód volt, akkor most tedd 9x -re és vidd fel 278-ra. Egy próbát megér....
A Prime95 teszteli a procit, ez kiszűri, ha valami gázz van a hárdvérrél..
A Memtest egyértelműen a Memókat teszteli le.
Érdemes mindegyikből 3-4 órát tesztelni min.
SZ: most nézem, hogy 3000+-os procid van, akkor ugyanez csak 8x és 312
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3852 üzenetére
Csak egyszer próbáld meg ,hogy meddig megy . Utánna nem kell azon az órajelen járatni, csak úgy kíváncsiságból..
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3843 üzenetére
ehh....no ezt nemhittem volna
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3841 üzenetére
Nem. Ez csak egy áll portot használ az eredeti helyett.
Pl ha egy letöltő szerveren a magyaroknak max. 100 slotja van és nem férsz fel, akkor benyomod, azt a kínai porton már beférsz a 200 slot egyikébeÉn speckó erre használom...
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3839 üzenetére
Azt ösmerem, néha használgatom. Működik a router-el is.
A portot automatikusan választja meg, miután elindítottad. (Utánna is kérhetsz másik portot) -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3834 üzenetére
Zsír. he-he-he.
(Közbe ittisvagyok, meg a tálcán futa Transport Tycoon Deluxe -valaki ösmeri ? )
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3817 üzenetére
Akkor a tiéd E3-mas. Az is egy jó széria volt, ha jól emléxem...
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3799 üzenetére
Megemeled a ventik sebességét, vagy csökkented a proci FSB-jét...
-
MooN00
aktív tag
válasz
diablo1984 #3779 üzenetére
Ha 500-as ddr- ramjaid vannak akkor érdemes lenne 400mhz-n megpróbálni, hiszen azért vannak, hogy bőven visszalehessen osztani őket.
Nem lesz lassulás, ha 400on megpróbálod....csak a procit tudod még húzni, amitől ugyebár gyorsabb lesz. -
MooN00
aktív tag
válasz
diablo1984 #3773 üzenetére
akkor húúúúúúúúúúúúúúzd továább, meddig bírja ?
-
MooN00
aktív tag
válasz
diablo1984 #3770 üzenetére
''hókusz-pókusz'' nélkül:
Elvileg ha jó darabot fogsz ki, akkor 2500mhz-et (vagy többet).
De elvileg mindenképpen vinnie kell a 2200mhz-et. (Alapból, ha jóltudom , 2000mhz-es) -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3757 üzenetére
A képed és a rangod is egyben. Cong.
UI : Énsem akarok már ''Lelkes-újonc'' lenni
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
Tibicsoki82 #3746 üzenetére
Mert a Gigabyte lapok nem kifejezetten tuning lapok. Ezt mutatja az is ,hogy általában nem lehet emelni a feszt.
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Én írtam, hogy a fesz emeléstől tönkremehet a processzor, azért, mert ez köztudottan így van. Attól még, hogy te ésszel emelted a feszt és nem ment tönkre nálad, az nem azt jelenti, hogy egyátalán nem füstölhet el.
Szerinted, ha felnyomom (teszem azt,hogy az alaplap engedélyezi) 3,99V -ra a magot akkor szerinted az AMD-m vígan fog menni vele ? Az más dolog,hogy ezt a legtöbb alaplap nem engedélyezi. 1,7 volt fölött már nem ajánlott a feszt emelni, mert ott már maradandó hibát okozhat, és ezt garanciában sem biztos ,hogy cserélik....
[link]
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3726 üzenetére
Hdd hűtőt sajna nemtok ajánlani, de szerintem még a legolcsóbb is jó szolgálatot tesz (pl. említettem nálam egy tápventillátor) , mivel itt annyira nem lényeg a gyorsaság....
28.5 dB már egy kissé zavaró lehet, de még nem vészes....
Igen, a giga lapok nem túlzottan tuningra vannak tervezve. Az a 100mhz nem annyira észrevehető, főleg nem játékoknál. (Talán akkor, ha mint már említetted,hogy Laggolsz... : ) Videókódolásnál talán nyernél 100mhz-en fél-1 órát....
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3722 üzenetére
Ha az eddig fejtegetett hibák miatt laggolsz a cod2-ben (tehát a melegtől), akkor a feszültség emelése után még melegebb lehet a proci, az pedig ugye nemjó.
Még nem írtad, de hány fokos a proci ? (Ev.ultimat.) És milyen hűtő van rajt ?
Érdemes egyébként megpróbálni a fesz. emelést, ha a proci 50°C körül mozog ,bár a 3000+ -os procitól már ez sem kis teljesítmény (értem itt a 2500mhz-re). (De tudod, hogy ezzel tönkre is teheted a procit).
A ram és a HT megoldásokkal már próbálkoztál ? -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3714 üzenetére
Ez csak természetes. Egyébként érdemes hűteni , mert +1 ~ 2 évet adsz az élettartamának....
Van egy program, a HardDiskSentinel , ami megmutatja ,hány fok-os a vinyód, mennyi ideje nyüstölöd, és kb. mennyi van még vissza az életéből (vinyóra értve) , illetve S.M.A.R.T és egyéb nyalánkságok sassolásához is használható.
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3705 üzenetére
31°C még nemsok.Sőt az még türhető, de amikor már a 40°C-t üti (pl nálam az volt a helyzet), akkor már érdemes ventit tenni rá.
Nekem egy 8cm -es tápventi hűti, és 20-25°C körül mozog terheléstől függetlenül. -
MooN00
aktív tag
Megeshet ,hogy a vinyó melegetett túl
-
MooN00
aktív tag
Rob, akkor az Asus A8N-SLI SE az már megvehető alaplap ?
Jól tuningolható ? Megbízható ? C'N'Q van rajt ?
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #3661 üzenetére
Jaja, a különbség egy ezres, szal nem egetrengető
.
Bár a Jedi erőm azt sugalja,hogy rob210 az Abitot fogja ajánlani (és ő már azért tudhat valamit)
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Elkésve bár, de törve nem , kérdezem, hogy melyik alaplapot ajánlanátok (inkább) tuningra ?
Asus nForce4 A8N-E vagy Asus nForce4 A8N-SLI SE esetleg Abit nForce4 K8-SLI ?
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
twyster #3653 üzenetére
3500+ -os Athlonod van ha jóltudom.
Próbáld meg először csak az FSB-t emelni.
Olyasmit keress (Nálam pl :) Voltage **** vagy hasonló. Ott lesz egy szám, azthiszem 200 vagy akörül. Nos azt próbáld emelni (nálam a + és a - jel emeli/csökkenti), először csak kicsiket 5-10 -esével és mindíg vizsgáld meg,hogy stabil-e a gép /,maximum 228 -ig menj (bár ezt tetudod ,hogy hova akarsz kijukadni)(az már olyan 2500mhz).
Ha érzed ,hogy megemelted és stabil (Prime95 után...), akkor még egy tizest rádobhatsz.
Ha már nem indul el a géped, akkor visszakell venni az fsb-ből!
Ha ezek után még emelni akarod (mert lehet ,hogy 2300mhz-nél megadja magát és te el akarod érni pl. a 2500mhz-t), akkor a ramot(ramokat) vedd vissza ~300 mhz -re , majd a HT -t is nézd meg, hogy mekkora szorzón fut.(Ha jól tudom, akkor szorozd be az FSB -vel és kapsz egy eredményt, akkor jársz jól, ha 800-1000 között van, de inkább az előző a hasznosabb számodra /ez olyan 3-4x lesz/.)
Most emeld vissza a proci FSB (kb. oda , ahonnét nem ment tovább -ha volt ilyen!), és próbáld meg így....
Remélem segítettem (+Javítsatok ki ha tévednék!!) (Felelősség nem terhel , már most szólok)
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged