Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #670 üzenetére
Lesz más hatása, a ramjaid is magasabb MHz-en fognak ketyegni, ezért is mondtam, hogy oszd vissza ha esetleg nem bírnák. Ha visszaosztva sem megy a gép, akkor már a proci nem bírja. Ilyenkor vagy feszt emelsz vagy visszábbveszel az FSB-ből.
BaKeSZ87: Mi a titkod a ramoknál? Én 500 fölött nem tudtam 1T-vel járatni őket még 3-4-4-8-al sem
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Sirandrish #670 üzenetére
Nehogy azt hidd...Ha lenne pénzem akkor 7300GT lenne a konfigomban, meg 939-es rendszerem lenne? Február elején lesz két éve, hogy A64-re váltottam. EPoX 9NPA ULTRA, 3200+ Venice, Zalman 7700CU, Gigabyte 6600gt, 2*512 GeIL Value. Namost nézd meg mi maradt a régi.Konkrétan az alaplap. De a többi cucc is csak azért lett lecserélve, mert nemsokat kellett rádobni, hogy jobbat kaphassak. Pl a 6600GT-t 20-ért adtam el, 24-ért vettem a 7300GT-t. A GeIL Value-t 16-ért adtam el, 17-ért vettem a Ultra Platinumot. Zalmanra 2k-t kellett rádobni, igazából a legtöbbet a procin buktam, de szerintem ezzel nem mondtam újdonságot.
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #667 üzenetére
Hajtás nélkül? Az mindegy mert bele fog férni a 60 fokba. Tuningnál Orthossal terhelve is maradjon 60 fok alatt.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Sirandrish #662 üzenetére
Gyárit még nem látott egyik A64 procim se
DZs, ja, 1T-ben tudja
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #664 üzenetére
Az FSB-t 5-10 MHz-el emeld max egyszerre, de lehet finomabban is. Ha betölt a Win az már félsiker, ott Orthos-al (SmallFFT teszt 8-9-es prioritás) vagy Prime95-el tudsz tesztelni. Közben valamivel nem árt figyelni a proci hőmérsékletére is.
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #661 üzenetére
A bálványimádat manapság már kiment a divatból, a BIOS-nál egyszerűbb programot pedig még nem találtak föl tuningolásra
Csak annyi dolgod van amit leírtam, HT szorzó 4-esre, ramokat vissza kell osztani 333 MHz-re (ha esetleg nem bírnák a tempót), és szépen fokozatosan emelni az FSB-t.
Már rég volt ilyen lapom a menükre fejből nem emlékszem de nem lesz nehéz ezeket megtalálni. Némelyik csak akkor fog előbukkanni ha az Auto beállítást átrakod manualra. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
Sirandrish #658 üzenetére
Fatális kavarja a levegőt
, nem akartam, hogy a melegedés szabjon határt a tuningnak. És nemis az szab határt, meg a ramok sem, vmiért, bármennyi feszt adok, a proci 3070MHz-nél többre nem képes stabilan. Állíthatok HT-t, ramot oszthatok vissza, chipsetnek adhatok +feszt, akkor sem. Majd egyszer talán beszerzek egy DFI lapot, azzal talán menni fog feljebb is
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #657 üzenetére
Meg lehet ha van kedved minden restart után újra beállítgatni
Egyszerűbb lesz ha megbarátkozol a BIOS-al, vegyél neki virágot vagy mittudomén -
BaKeSZ87
őstag
válasz
Sirandrish #654 üzenetére
Hi!
Én +0.1V-tal tudtam húzni a procin 825MHz-et, de a régi procim, egy 3200+-os venice sokáig kapott +0.375V-ot, ez a max amit a lappal tudok adni, és semmi baja nem lett a procinak, bátyám most is használja
, neki adtam el.
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #654 üzenetére
Ezektől nem kell megijedni, a lapoddal úgysem tudsz annyi feszt adni a procinak hogy kimúljon
Az a plusz 2-300 MHz lehet feszemelés nélkül is meglesz, próbáld csak ki nyugodtan. HT szorzót vedd vissza 4-szeresre, ramokat 333-ra és mehet feljebb az FSB. -
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #652 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest