Hirdetés
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
Windows, de csak ha szereted a meglepetéseket.
lo A Microsoft minden hónapban próbálja kijavítani a rendszere hibáit, de nem múlik el úgy hónap, hogy valami...
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreatL
őstag
Ószom... 03 darab trendi kolor...
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Ádám16
addikt
Hátha be is tartják ezt. Nálam az egyik indok volt az iOS mellett, hogy biztonságos tud maradni sok-sok évig.
Egyébként ez a 4GB RAM.. hogy? A 6 éves Mate 20 Pro-mba emlékszem, hogy már 6GB volt. Nem ma volt 2018, és még mindig alsópolcra 4GB-t adnak Androidhoz?
-
veterán
a325g a céges telefon olyan szar lassú, hogy sírok tőle, mi lesz egy a16-osból 6 év múlva? Költői kérdés.
-
Ixion77
addikt
Egyrészt fölöttébb üdvözlöm, mert nagyon rühellem a tervezett avultatást.
Másrészt viszont nagy kérdés, hogy mennyire lesz ez betartható. A világ épp az AI irányába látszik haladni, aminek keretében pl. az új pixelekben már 16Gb RAM van. Ha ebben a kütyüben nem lesz se AI-támogató hardware, sem korrekt mennyiségű RAM, kérdéses hogy mennyire lesz rárakható a 6 év múlva kijövő OS, amelynek már lehet hogy minden része tele lesz AI-val. A biztonsági is.
Na mindegy, azért nagyra értékelem az igyekezetet is. Főleg ha valóban lesz mögötte és nem csak marketing az egész. Jó lenne nem látni mondjuk három év múlva olyan nyilatkozatokat hogy "igen, megígértük, és szeretnénk is, de sajnos egyértelmű technikai akadálya van, ezért semmis az ígéret".
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Vtwo
senior tag
A tendencia jó, kérdés mit szól az Android 20-hoz majd a teló...
-
tms+
tag
Hát szerintem a Samsungnak kevés a 4 gb, főleg 6 év múlva. Ez akkor lenne értelmes lépés, ha 6 év múlva is használható lenne a telefon, ami valószínűleg nem lesz. Ezek még újonnan is baromi neccesek. Páromnak A32 a céges telója, borzamlas, pedig nincs rátelepítve semmi.
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
Az A56 akkor már jó vételnek fog ígérkezni.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
senior tag
Windowsos laptopot is árulnak 4GB-tal és Intel N100-as procival a mazochista is lefed egy piaci igényt
A53 5g-n is van, hogy 2 másodperc mire felugrik egy billentyűzet, és sokszor a rendszeranimációk is darabosak. Valakit ez hidegen hagy, de egy i15 és Pixel 8a mellett azért érezhető és zavaró néha a különbség. Igaz, nem is egy kategória, meg legalább 120Hz-en szaggatYour life is a lie.
-
Garada
őstag
Minimum 6GB tisztességes RAM azért elférne a belépő kategóriában, nem vinné egyik gyártót sem anyagi csődbe. Az időtállóság nagyon kérdéses lesz így 6 év múlva ha már most is a létminimumra éppen elég a 4GB.
-
SkyLine3000
addikt
Ez a sok főverzió frissítés az esetek 95%-ban leginkább a többedik tulajnak lesz jó. Ritka az az ember, aki 5-6 évig nyúz egy telót. Mondjuk én évekig használom mindig az aktuálisat. A másik meg, kérdés, a 4., 5,. 6. frissítés után mennyire lesz használható az adott telefon?
A harmadik meg, sok telefon meg sem éli a 6. évét.
Ettől függetlenül én támogatom az ilyet. -
hankock
tag
Olyan gyorsan fejlődik a technológia, hogy számomra az is kérdéses, hogy milyen lesz az S24U hat év múlva.
Nem hogy egy alsó kategóriás telefon.
Nagynéném a múlt héten áthozta a telefonját, valami Samsung A0x, mert valami nem úgy működik ahogy kellene. Mondom neki, hogy az első legyen az, hogy újraindítjuk. Nem mértem, de vagy 5 perc volt mire újraindult. Ilyenre hat főverzió? Minek? -
Szena67
tag
6 év múlva a NASA ezen fogja tesztelni a naprendszert már rég elhagyó Voyager űrszondával való komminkációt, birka türelmű operátorok előnyben jeligére. De jól hangzik és ez ebben a lényeg.
-
Ixion77
addikt
válasz SkyLine3000 #13 üzenetére
"Ritka az az ember, aki 5-6 évig nyúz egy telót"
Szerintem meg sokkal gyakoribb mint hiszed. Az én környezetemben szinte mindenki ilyen. A többség azt sem tudja pontosan milyen telefonja van, csak használja.
-
válasz SkyLine3000 #13 üzenetére
Az A54 mellé én speciel tervezek másikat venni, de most jó, hogy az A55-öt egyelőre nem vettem meg, mert így már megéri megvárni a következő szériát.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
kbyte1024
veterán
Nem hogy 6 de már a 2.-3. frissítésnél is tiszta gáz lesz. De meg merem kockáztatni,hogy ha belakja az új tulaj már akkor is necces lesz. Vicc...
[ Szerkesztve ]
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
janeszgol
félisten
A hülyeség határtalan. Miért nem örökéletre adják a frissítéseket?
A mai napig röhögök azokon, akik az S23-at a 7 év frissítés miatt cserélték S24-re. -
mad823
őstag
Rosszul értelmezitek a gesztust. Azt állítják, hogy kiadnak rá 6 főverziót. Azt nem, hogy gördülékenyen, vagy akár használhatóan fog rajta futni. Elvégre a nap végén ők hardvert szeretnének eladni, mert abból élnek.
-
SkyLine3000
addikt
Elhiszem, hogy sok ilyen van, de én sokat hallom, hogy gyakran cserélődnek a telók. Azért 5-6 évig sztem nem túl sokan tartanak meg egyet. A feleségem és a lányom mondjuk pont olyanok akik évekig megtartják. Nálunk szerencsére nem jellemző évente, félévente cserélni. Én sem cserélem.
-
Szena67
tag
Így van, de akkor kimondhatjuk a frissítés mániás "újságírok" és hasonszőrűek akik ezt róják fel más márkáknak, hogy nem adnak irreális ígéretként 6 évet azok vagy nem értik miről van szó vagy nem értenek hozzá. Általában egy erős flaghip 3 főverzió frissítéssel még elvan a negyediktől viszont elkezd gyorsulva használhatatlanná lassulni. Egy gyenge középkategória, meg már akár a 2. után dadoghat.
-
Gabci77
csendes tag
tehát egy mókolt, nem gyártó által kiadott lineageos-ból le is vonod eme remek következtetésed..rohadtul nem ugyanaz a két dolog, hivatalosan nem támogatott telók esetében még friss firmware sincs, úgy kalapálják össze az egészet a korábbival. én is csak annyit tudok erre mondani hogy lmao
-
Szena67
tag
Persze egy gyártó majd 4 meg 6 év után is tökéletesre optimalizálja, csiszolja csak neked a 4 meg 6 éve eladott vasára. Pont lexarja, nem ez az üzleti érdeke. Ld Iphone és a visszafogott órajel "mi csak a régi akkut kíméljük" dumával. Nyilván a sok gyári feleleges bloatware-től megtisztított, hivatlosan supportált LinageOS lesz a szarabb.
-
Ixion77
addikt
+1
A Cyanogenmod/LineageOS számomra pont azt bizonyították be, hogy a gyártói szoftver néha inkább ront a telefon használhatóságán mintsem javít.Ha már itt felmerült hogy 5+ évig senki sem használ egy telefont, kíváncsiságból ránéztem: a fiam LG G5-öse idén 8 éves. A Snapdragon 820 mai napig elfogadható teljesítményt nyújt, a 13-as Androidnak sincs semmi baja vele. Az akksi vacak, de sajnos már nem gyártanak újat hozzá.
Ha a gyári supportra támaszkodtam volna, milyen Android is lenne rajta? Marshmallow 6.0 és Oreo 8.0 közt valamelyik. Mert olyan rendi volt az LG, hogy két főverzió frissítést is kiadott rá. Igaz, hogy a második már botrányosan rossz volt. A LineageOS meg nem kettő, de még hét (7!) főverzióval később is képes rajta normálisan működni. Nyilván nem egy színvonalas telefon ma már, de a célnak megfelel.Köszönet a GCam-osoknak is, hogy aránylag elfogadható fényképeket is lehet vele készíteni, nem kell az LG rég elavult hulladék szoftverét használni.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
Én is egyetértek, hiszen az AOSP pont ugyanaz, mint a gyári szoftverek esetében, csak a bloatware (ide nem értem a Google cuccait) a plusz. Nálam is van fut egy Moto G 5G Plus most 14-es Androiddal - amit gyárilag 10-essel adtak ki - teljesen hibátlanul. Ennek ellenére azt mondom, hogy ma 8 giga RAM a minimum, ha még hat év múlva is használható sebességet szeretnél. És erről nem a op.rendszer emelkedő rendszerkövetelménye tehet, hanem a 3rd party appok fognak többet kérni...
-
ujvendeg
tag
Oly szép, amikor a szakértők szellemeskednek....
1x3,2 GHz Cortex-X3 + 2x2,8 GHz Cortex-A715 + 2x2,8 GHz Cortex-A710 + 3x2,02 GHz Cortex-A510
Adreno 740
1x Cortex X1 2,84GHz + 3x Cortex A78 2,42GHz + 4x Cortex A55 1,8GHz
Adreno 660
Ugye tetszik tudni értelmezni a "strófákat"?
A két páros egyaránt CPU és GPU. És Qualcomm . 8 GB operatív memóriával.
Azt tetszik hinni, hogy életszerűen egetrengető a különbség? Mindegyik javában és nagyjából egyformán futtatja majd az Android15-öt (már ahogy tapasztalhattuk az utóbbi időkben az ugrásszerű változásokat két főverzió között. S ne feledjem: a felső adatsor: S23, az alsó S21 FE - más-más mag-kiosztás, de a mindennapokban ennek jelét sem tapasztalja, ha nem játékgépet akar. (Egy szakember, aki önként váltott szakmát, de kb. 5 millió hozzáértő még maradt. Egyébként nem, semmikép nem kell a 4GB operatív memória, a mai sok-sok csili-vili fölfalja, de az sem igaz, hogy 4 GB ne tudná "megmozdítani" az Androidot - minden alkalmazás törölhető, ez hozzáértés kérdése. telefonálni meg elég a 4 GB, fotózni Nikon-nal kell...) -
Schafranek
tag
Kár, hogy anno nem igy volt, lehet, hogy maradtam volna a márkánál.
-
janeszgol
félisten
Te vagy a szakértő, aki szerint India GDP-je 2600x-a volt a németnek? Érdekes, mikor ezt szóvá tettük, nem jöttél vissza.
Mit szeretnél ezekkel a specifikációkkal? Az egész mondandódnak semmi értelme.A 4 GB nem elég a Samsung OS-ére. A14-től nem elég. Persze megmozgatja, de ez nem lehet cél.
-
Ezen a grafikán röhögök, így ezt komolyan sem tudom venni...
Ez szerintem akkora bullshit, amit nem is a Samsung indított el...
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Predatorr
őstag
Az A52S-t is hazavágták már 3 verziófrissítéssel (hol frankón működik, hol 2-7FPS-szel szaggat), pedig egy fürge kis telefon volt, majd pont a belépőszinten fog működni! Az eredeti bugok persze mind a mai napig megvannak.
Marketing duma, hogy Samsungot vegyél. Még az S-es telefonjaimat is az avultatás (androiddal együtt) miatt kellett eladnom, bár azok bő 1 évvel később kezdtek lesántulni. Arra tényleg jó, hogy eladd egy baleknek a belassult, gyengített funkciós telefonodat, hogy kapsz ám még rá 3 főverzió frissítést!Vtwo: A fentieket.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
lolal
senior tag
De minek? Egy ilyen alsó polcos potato phonera elég lenne 2 jól megírt főverzió és 3 év security aztán kalap kabát. Még egy flagship esetén is kockázatos, hogy a hardver bírja-e majd és nem lesz vállalhatatlan a frissítés után a rendszersebesség, ennyi év távlatában.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
odani2000
csendes tag
N100 az egy erős proci, egy jól optimalizált Windows 11 - Windows 10 meg simán megelégszik 4GB RAM-mal is hétköznapi használatra.
Nekem mai napig van egy N3350-es notebook-om, ami 5x gyengébb még az N100-nál is és szépen megy rajta a Windows mai napig.
Mára már az Android rendszerkövetelményben felülmúlja a Windowst.
Persze a két rendszer teljesen máshogy épül fel és működik, ezért nem igazán lehet összehasonlítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 BLACK DS 256GB, független, alig használt, tökéletes állapot, 2.5+ év garancia
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 128GB Független Hibátlan/2025.07.16.Apple Gar./Akku 100%/p3699
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen