- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kabel15
aktív tag
-
vg
addikt
Tegnap este a három hónapos Samsung TV-m hátuljából elég erős kellemetlen amperszag áradt. Kézzel nem éreztem semmi melegedést a hátulján. A készülék biztonságos áramingadozás elleni kapcsolóra van kötve. Amúgy a készülékkel semmi baj. Ilyenkor mi van?
-
noolie
újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, de nem vagyok egy nagy tv szakértő. A plafon 160000-huf kb. Első körben kinéztem magamnak a Sony kdl32w650-et. De láttam élőben (neten keresgélek) és kicsi. A nagytesó is ott volt (42w650). Ennek a méretével már meg voltam elégedve, viszont ott volt mellette egy samsung (sajnos nem emlékszem, hogy melyik tipus, 190000huf volt) és elszomorodtam, mert durván szemmel látható volt a különbség a képfrissítésben (Samsung javára elég csúnyán). Persze itthon lehet hogy tátva maradna a szám sonytól is, de ott szembetűnő volt a különbség.
Szeretnék egy hozzáértő és objektív véleményt kérni a két típusról; melyikkel járnék jobban SAMSUNG UE40F6400 (nem biztos h ez volt az) és Sony KDL42w650.
Illetve, ha ebben az árkategóriában valaki tudna jobbat ajánlani, annak örülnék.
LED, Fullhd, smart, nagyon szép kép, 100 egynéhány centi. Ennyi lenne a lényeg. 3D nem érdekel.
A magasabb képfrissítés, ezáltal szebb folyamatosabb kép, az élénkebb színek a 3D technológia "hátterei", a 3D hordozza magával vagy találok "úszó" képű és fent sorolt tulajdonságoknak megfelelő tv-t 3D nélkül is?
ahh most jut eszembe, hogy 400hz cmr volt a látott samsungnál, f6400nál pedig 200hz van írva. Valószínűleg nem ezt láttam. Nem tudom.
Nem tudok dönteni, ezért kérném a segítséget. Hosszabb távra venném a tv-t és nem akarok melléfogni.
Előre is köszönöm a választ. -
dorika87
őstag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni (mert lényeges különbséget leírásban nem találtam), hogy a Panasonic TX-L39E6E, a TX-L39BL6E a TX-L39B6E és a TX-L39EM6E között mi a lényeges különbség?
Annyit sikerült már kiderítenem, hogy az E6E-nek slim dizájnja van a BL6E-hez képest, ami állítólag 2014 év elején jött ki. -
LucasGrant
aktív tag
válasz noolie #11510 üzenetére
Ezekkel a kritériumokkal, mint hogy smart, folyamatos kép, és ez az árkategória, főként 2 gyártó rúg labdába, az LG illetve a Samsung. Philipsnek illetve a Sony-nak drágábban vannak ilyen Tv-i.
Hát 3D-be kettő különböző, technológia harcol, LG esetében paszív/polarizált, Samsung esetében meg az aktív, én speciel polarizált párti vagyok, met olcsó, világosabb a kép, és nem vibrál.
40F6400-nek az LG alternatívája az LA620S vagy LA640S ami árba megeggyező lesz vele és, aminek ugyanolyan folyamatos lesz a képe, Amit ugye valószínű láthattál az F6500, annak az LG megfelelője a 42LA660S, vagy ha ezt az árat nézzük már akkor itt már jelen van a Panasonic 42ET60 illetve a Philips 42PFL6008, ami 2 tök jó Tv, viszont a smartba többet fognak tudni a koreaiak.
Szerintem próbáld ki a smart részét mindegyiknek, Samsungnak a tapipados távirányítójával, LG-nek meg a magic remotejával, én speciel sokkal gyorsabban tudok írni magiccel meg menübe kalandozni, ha meg mégis kicsit számít, a 3D akkor biztos összetudod hasonltani valamelyik boltba.
Ha hosszabtávra veszed, és kacsingatsz a magasabb ár felé, és fontos a smart, akkor ezket nézd meg a boltba és hasonlítsad össze őket mint smart mint képminőségbe, Samsung F6500, LG LA660S/690S, mindegyik már egy erős középkategória. -
nismoka
addikt
Az első teszt a W650 utódról, nagyon ajánlott minősítést kapott. Több bemenet, kicsit még jobb fekete, input lag továbbra is a legjobb a piacon. [W705 teszt]
[ Szerkesztve ]
-
-
kopee1980
tag
válasz #75912448 #11519 üzenetére
Ennyi pénzért már legyen 100Hz. A konkurens gyártók ebben az árkategóriában és 40-42" méretben árulnak 100Hz-es TV-t.
A W650-hez képest annyival tud többet, hogy nem egy hanem két USB port van rajta? Ez kerül + 50.000 HUF-ba?
De persze az igaz, hogy ára majd lejjebb fog menni idővel.
[ Szerkesztve ]
-
Damien.
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Tv vásárlás előtt állok és a legjobb választás miatt kérem a segítségeteket, tippeket.Ami biztos, hogy LED TV-t szeretnék 117 cm körül.
Full HD-s legyen, szép képpel, és leginkább filmezésre és PS3 (később PS4) amire használnám.
A tv adás digitálisan jön hdmi kábellel most is.
Számomra ami szóba jöhet márka SONY, Panasonic, Samsung, talán LG.
170-180 ezer körül nézelődhetek.
Várom a tippeket.
A 3D nem fontos nekem de minden megoldás érdekel ha tudtok valami jót.Előre is köszi.
-
jokeman
aktív tag
Sziasztok, mit ajánlanátok az alábbi igényekhez?
Általános tévézés, nagyobb arányban filmek , sorozatok Full hd felbontásban nézése.
Néha napi pár óra pc játék , esetleg későbbiekben ps4....
3D nem kell, árkategória 200-300 közt, többet nemigazán szeretnék költeni feleslegesen.
Méret max 50" ami elfér, nézési távolság 2 méter 27 centiméter
Köszönöm előre is.PSN---janesz79--------ORIGIN---jokemanHUN
-
Damien.
tag
Erre a tv-re gondoltam. Sony KDL42W650
Szerintetek ez jó választás full hd filmek nézésére és játékra (PS3 és majd PS4)?
Meg persze Blu Ray filmekhez.
Várom a véleményeteket a tv-ről. Ebben az árkategóriában szerintem jobbat nem találok. -
Zedz
addikt
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani valami jó webshopot, korrekt árakkal? Köszönöm!
-
zoziuser
csendes tag
Sziasztok
40-42" -os tv vásárlása van terítéken részemről. Ami fontos a kép minősége, az összes többi tényleg harmadlagos. Nincs térlátásom ( poén nélkül: papírom van róla) 3 d nem érdekel, smart funkció abszolút nem érdekel, ps egyéb számítógépes játékot soha nem fogok rajta játszani. Csak tv és filmnézés és ennyi. Étkező konyhában lenne tehát nem pont szemből , kissé szemmagasság felett nézve használnánk 2-3 m távról. Ezek a szempontok alapján pl. a Sony 40W605b vagy a Sharp LC-40H11 értelmes alternatívája lehet-e egy drágább pl. 40W805 vagy Lg 660-asnak stb. ? digitális adásra és IPTV-re egyaránt van lehetőségem. Köszi előre is a véleményeket[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
válasz zoziuser #11535 üzenetére
Hát ezek közül, ami nálam játszik, az a 42W805 illetve a 42LA660S képminőséget szem előtt tartva. Mindegyik IPS panelos, ami nálam a nyerő, viszont én annyira nem szeretem a matt panelos Tv-ket, és a W805 az az, véleményem szerint a plusz plexi miatt dinamikusabb színekkel dolgozik az LA660S, nálam az a nyerő, vagy inkább a designosabb LA690S.
-
Zedz
addikt
150 ezer forint körül milyen LED TV-t tudtok ajánlani? Szeretném ha 1080p lenne a felbontása, nem lenne benne 3D. Játékra nem, csak film nézésre lesz használva. A méret pedig jó lenne a minimum 42".
-
zoziuser
csendes tag
válasz LucasGrant #11536 üzenetére
Ha jól értem akkor a kiváló képminőséghez ha akarom ha nem meg kell vennem az összes kiegészítő szolgáltatást ( 3 D , smart, stb.) ?
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Elgondolkodtam hogy a monitoromat TV-re cserélném.
Mit érdemes venni (minél olcsóbban, de mondjuk max 100K körül) ami monitorként is megállja a helyét?
Legalább 80 cm, Full HD-s kell hogy legyen. Főleg általános használatra lenne rákötve a gép, meg persze filmezésre. Semmi extra. Játék sem számít. Mire érdemes itt figyelni, vagy milyen konkrét típusokat nézzek? -
mr_garfield
újonc
Sziasztok,
32-es Led TV-t szeretnék venni (egyelőre Samsung-okat nézegettem)
csak TV- és filmnézés-re kellene (játék, netezés stb nem érdekel) → igazából csak a képminőség érdekes, nem kell Smart, sem 3D
Később szeretnék GoPro HERO 3 akciókamerát, szóval jó lenne, ha annak felvételeit is jó minőségben lehetne nézni rajta (high-frame rate: 1440p48, 1080p60, 960p100 és 720p120 )
Szeretnék segítséget/tanácsot kérni, mivel nem értek a témához.
pl. F5000-et néztem, de elbizonytalanodtam, hogy a 100HZ (ami ráadásul úgy hallottam valójában 50-nek felel meg) elegendő-e.. Vagy 32-enél jó az is? inkább 200Hz kellene?
200Hz-t 6-os szériában látok, az viszont már mind 3D-s. Van olyan is, ami nem 3D-s(nekem az fölösleges funkció...)
Tudtok valamit ajánlani? Esetleg más márka?Köszi szépen!
-
LucasGrant
aktív tag
-
zoziuser
csendes tag
válasz LucasGrant #11539 üzenetére
200-230-at. Ép most olvastam a prohardver tesztjét a 47 LN5400-nak ( és nem a spórolás végett, de) a képére tök jót írt meg a háttérvilágítás módja stb. is jónak tűnik az meg, hogy vastagabb ezért 1-2 cm-vel, meg nem a legújabb design ... hát és nincs 3D, meg smart?
-
LucasGrant
aktív tag
válasz zoziuser #11543 üzenetére
Ha már 230e-ig elmész, és inkább a nagyobb méret felé húzol akkor nézd meg ezt - 47LA620S -, igaz, hogy ebbe benne van szintúgy a 3D meg a Smart is, viszont az LN5400-as gyors mozgás esetén nem lesz folyamatos, viszont a 47LA620S az már igen, és akkor a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad
Vagy még pont egy árba van ezzel az LA640S (641S) is, ami mélységre vékonyabb mint az LA620S, viszont keretbe vastagabb, a 2 között a különbség a Direct vs. Edge Led. -
Zedz
addikt
válasz LucasGrant #11542 üzenetére
Érdekes, hogy ~210 ezer forintról van leárazva 140-150 környékére. Mi lehet ennek az oka? Csak nem az össznépi elégedetlenség?
-
zoziuser
csendes tag
válasz LucasGrant #11544 üzenetére
A Direct nem jobb mint az Edge Led ?
-
LucasGrant
aktív tag
válasz zoziuser #11546 üzenetére
Hát ez a direct led, divat 2éve kezdödött újra, de ez a fajta megoldást mindenki a belépő kategóriába használja, kivétel nélkül. Ez a direct led megoldás messze nem az amit mondjuk használnak egy felső kategóriában. Ebben a szegmensben én sokkal jobbnak tartom az Edge Led-et, nem mondom, hogy rossz a Direct megoldás, mert nem az, de nem is úgy müködik mint egy felső kategóriás megoldásban ami hátulról van megvilágítva és nem keretböl.
-
trcvk663
tag
Tisztelt Fórumozók!
TV vásárlás előtt állok, ezért kérem ki a véleményeteket, hogy melyik TV lehet a jó választás. TESCO jöhet szóba áruhitel miatt, az ár max. 150 k, nem lényeg a 3D:
LG 42LA6130
LG 42LN5400
SAMSUNG UE40F5700
SAMSUNG UE40F6320
SAMSUNG UE40F6100Olvastam itt 50 Hz-ekről, meg 100 Hz-ekről, teljesen tanácstalan vagyok... Szívesen vennék egy tesztvideót, melyen láthatnám a tv-ken kipróbálva a különbséget (már ha a fenti márkák között van különbség).
Remélem tudtok segíteni.
Tisztelettel
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Sorozatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Formula-1
- OLED TV topic
- BMW topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest