-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpm
senior tag
válasz LucasGrant #11056 üzenetére
Köszi, Tegnap néztem egy aktív 3D samsungot annyira nem jött be.
Majd nézek egy LG-t is. Az LG mellett szól hogy valamivel nagyobb is mint a 40F6500 -
Predator2
addikt
LucasGrant ajánlása:
42" LG 42LA660S
47" LG 47LA620Snismoka
40" Samsung UE40f6400
40" SAmsung UE40F6500SSGicz
Te még nem ajánlottál nekem. Szerinted?
Ár: Mint mondtam szeretnék árban olyan 200K körül mozogni de ha látok mondjuk egy komolyabb leárazást vagy sikerül egy "jobb" tv-t használtba ám de picivel drágábban mint 200k beszerezni akkor nem gond.
Őszintén szólva főként best buy vétel érdekelne. Figyelgetném hardveraprót.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
N.GÁBOR
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Amúgy ha nem ragaszkodnék a Samsunghoz a magyar összerakás miatt, akkor 330.000 - ig 55 colos kategóriában továbbra is a Samsung 55f6500 lenne az egyik legjobb jelölt vagy akkor már jobb választás lenne egy másik gyártó terméke?May the force be with you!
-
Batib
őstag
válasz N.GÁBOR #11105 üzenetére
Az F sorozatnál max 42 huvelykes méretig gyártják Mo.-on az LCD tv-ket. Efölött szlovák gyártás. Idéntől lesznek a H sorozatban 48, 50, 55 collos gyártás Jászfényszarun.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
N.GÁBOR
aktív tag
Batib!
Köszönöm szépen, ezt az információt hajtottam még a Samsung ügyfélszolgálatának is írtam. Kedvesek voltak ugyan, de ezt nem tudták megmondani. Te valami bennfentes vagy? Amúgy egyik barátom vett egy 40f6500-at de az is szlovák gyártás.
A H-k mikor indulnak amúgy? Még semmit nem hallottam róla.
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
Woodslave
félisten
tényleg azokkal a készülékekkel mi lesz, amiket 8 napon belül küldenek vissza? (képzelt vagy valós bevilágítás, meggondoltuk magunkat stb. - de nem hibásak legalábbis garanciális értelemben)
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Batib
őstag
válasz N.GÁBOR #11107 üzenetére
Csak 40F6100 és 40F6510 ill az 5-ös sorozat MO.-i
Van némi kapcsolodásom a gyárhoz, ill a környéken lakom. (Több ismerősöm ott dolgozik.)
A H sorozat: A héten(?) kezdik a probagyártást. Kijelző modult már gyártottak hozzáAz optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
N.GÁBOR
aktív tag
Köszönöm szépen az információkat. Ezekszerint kimarad a 'G'?
Akkor azt hiszem megvárom a H-t és talán a focivb-re lesznek jó kis leárazások is. Aztán ha elviselhető lesz az ára akkor benevezünk egy 55-ös H-ra Amúgy azt esetleg nem tudod (még lehet kora gondolom), hogy H-ból akkor az összes 55-ös nálunk készül-e vagy megosztva a szomszédainkkal?
-
Batib
őstag
válasz N.GÁBOR #11110 üzenetére
Ez még korai, de valszeg párhuzamos gyártás lesz. Egyik modell itt, a másik ott. Eddig a magasabb kategoriás tv-ket inkább Szlovákiában gyártották, idén talán lesz változás. (Átadták Jászfényszarun az uj gyártócsarnokot.) De...
Ja és kimarad a "G". Nem tudni miért.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
N.GÁBOR
aktív tag
Batib: Köszönöm szépen az infókat. Kicsit még várunk aztán meglátjuk.
Sárpac:. Ha az ár miatt mondod akkor egyetértek. Pl az 55f6500-as itthon 330 körül van, Ausztriában 956 Eur=290.000
Elég durva a különbség. (Bár tudom ez szlovák termék, de rendszerint ilyen különbség van. Ráadásul a különbség gyakran több mint amit az ÁFA eltérés indokolna)
[ Szerkesztve ]
-
kopee1980
tag
Sziasztok!
Látom, hogy még mindig fut a Hz, CMR stb. vita a fórumon. Nem is olyan régen, még én is szerettem volna egy új Tv-t vásárolni a régi CRT Samsung helyett, de a fórumon való levélváltások után úgy döntöttem, hogy várok addig, míg az OLED tecnológia elérhető áron megjelenik.
Elvette a kedvem a vásárlástól az, hogy 200-300 ezer Ft-os vételárárt nem lehet kapni olyan TV-t, amelynél nem kellene megalkudni pl. a fekete szín mélységét illetően stb. Ennyiért már elvárnám, hogy a TV jó minőségű képet és hangot adjon, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Samsung, LG, Sony, Panasonic mindegyik mellett szólnak érvek és ellenérvek ugyanúgy.
Ez valószínű OFF lesz, de az EU töketlenségét vagy nemtörődömséget is mutatja, hogy hagyják ezeket az nyilvánvalóan megtévesztő adatokat közölni, és nem hoznak létre egy kötelező és egységes tájékoztatási kötelezettséget arra vonatkozóan,hogy pl. egy TV igazi 100 Hz-es vagy sem.
Nem érdekel a CMR meg a többi parasztvakítás, csak az érdekelne, hogy a TV valódi 100 Hz-es. vagy sem. Miért nem lehet ezt egyértelműen közölni?
[ Szerkesztve ]
-
MAX84
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni, volt egy 32EH5300-as tv-m, kicsi volt. Ha ülve néztem ok, de ha eldőltem már messze volt. (Annak idején is sejtettem, de kihagyhatatlan vétel volt) Ezen kívül a SMART funkció bosszantott, gyakran fagyott ki a flesh lejátszás, ritkábban a youtube. A képminősége nekem megfelelt.
Utódnak 40F5300-at néztem elsőnek, majd a csekély árkülönbség miatt (4-5 ezer ft) 42F5300 is szóba került. Meg itt a fórumon olvastam, hogy 40F6500 alá nem érdemes venni ha számít a minőség. Megér ez a minőség + 30 ezer HUF-ot?
Amit még tudni érdemes, 3D-re nincs szükségem. Viszont a SMART fontos lenne, hogy jól (jobban) működjön. Sok flesh videót nézek, sok fles reklámot tartalmazó oldalakon. (Külföldi sorozatok). A tv-t amúgy nem sokat használnám, kb heti 9 óra. Ezért sem szeretnék több pénzt kiadni mint amennyi szükséges.
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
kopee1980
tag
válasz nightshadow #11117 üzenetére
Nem csak a Samsung van a piacon. Mint ahogy a cikk elején is szerepel ott van pl. az LG is.
Gondolom, hogy a Samsung nem akar a fejlesztésbe pénzt invesztálni (jó a parasztnak az a szar is ami van) megvárja míg más kifejleszti.... -
nightshadow
veterán
válasz kopee1980 #11118 üzenetére
A Samsung a porszívótól a mosógépen át a televíziókig mindenhol ott van. Szerinted kihagyná a nagy lehetőséget, ha jelenleg lenne benne business. Az OLED-el az a probléma, hogy a gyártás során óriási a selejt-hányad, s eddig nem találták meg azt a gyártási technológiát, amivel ez elfogadható szintre lehet csökkenteni. A jelenlegi OLED tv árakban a selejt ára is benne van értelemszerűen, ezért is olyan magas jelenleg a vételár.
[ Szerkesztve ]
-
kopee1980
tag
válasz nightshadow #11119 üzenetére
Értem amit mondasz, csak azt nem értem, hogy miért dobott piacra a Samsung OLED tv-t, ha most maga elismeri, hogy nem gazdaságos a gyártása? Ja és persze hozzáteszi, hogy majd 3-4 év múlva.
Nekem ez azt mutatja, hogy a technológia már megvan (mivel már piacra is dobtak ilyen tv-t), csak még nem szedték ki a maximálisan elérhető profitot az LCD/LED TV-ből.
Majd ha az teljesen kifújt hirtelen gazdaságos lesz az OLED gyártása.
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
Bocs ha rossz topicba írok, és nagyon lámaságot
TV-re való csatlakoztatásban, kompatibilitásban van e különbség? ha:
-külső usb-s vinyót csatlakoztatok vagy
-usb-s külső merevlemez keretbe rakok 2,5"-os laptop vinyótUtóbbi olcsóbban kijönne, szerintem ilyen felhasználási módban nincs a kettő között különbség, csak ilyen kombóval még nem volt tapasztalatom.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
válasz kopee1980 #11120 üzenetére
Van egy cikk a jelenlegi helyzetről, ahol ezt írják az aktuális selejtarányról:
,,Források szerint kezdetben az OLED panelgyártás kihozatala 10-20% volt, vagyis tíz a gyártósorról lejövő panel közül csak egy-kettő volt használható eladásra szánt készülékben. Mostanra ezt az arányt az LG-nek sikerült közel 70%-ra feltornásznia, míg a Samsung még csak 40-50%-nál tart." -
Gicz
addikt
válasz kopee1980 #11120 üzenetére
egyetértek.
előbb még 4K lcd, azátn hajlított 4K lcd, aztán majd cska utána jöhet az OLED. ami pénz van az LCD-ben azt ki kell hozniuk belőle.
ez viszont felveti azt a kérdést, hogy ha emiatt nem ad ki senki oledet rendes áron, akkor a háttérben megegyezhettek a gyártók h nem csesznek ki egymással. amit viszont nem szabadna
-
dorika87
őstag
Samsung vs. Lg: Egyszerűen nem tudok dönteni a két márka között. Mindkettőről olvastam pozitívumokat és negatívumokat is egyaránt.
Samsungról pl. olvastam, hogy ha ketté partícionálom a külső hdd-t akkor egyik részét tudom médialjátszásra használni, másikra pedig felvenni tv műsort (PVR). Ezzel szemben Lg ilyet nem tud. Ott vagy médialejátszásra használja a hdd-t vagy felvételre. (mondjuk ez nekem nem szempont, mert tv műsort nem igazán nézek, tehát inkább filmnézés miatt lenne rákötve HDD.
Az igaz, hogy a samsung smart tv-k többnyire a samsung telefonokat támogatják? Az Lg pedig akár, Lg, Samsung, Sony, HTC, stb... telefontípusokkal is kompatibilis?
Ha esetleg tudtok még hasonló dolgokat, illetve összehasonlításokat ami az egyiknél működik és a másiknál nem, azt szívesen venném, a könnyebb döntés érdekében.
Hogy egyszerűbb legyen... a következő típusokra szűkítettem a kört: Samsung F5500, F6400 VS. Lg LN575S, LA620S, ezek azok a készülékek amik hasonló árkategóriában is vannak. (szempontok: képminőség, médialejátszás, DLNA, smart, appok, stb...) 3D nem foglalkoztat, csak azért van a listámon, mert abban elvileg már komolyabb elektronika van, és a képminőség is szebb lehet. -
balazsekzolt
csendes tag
Üdv! Vásásroltam egy Samsung led tv-t és azt tapasztaltam, hogy sajnos nincs rajt hang kimenet ! Hogy tudnám megoldani, hogy rátudjam kötni egy sztereó erősítőre ???
-
LucasGrant
aktív tag
válasz dorika87 #11126 üzenetére
Médialejátszást tekintve, az LG kezel DTS hangsávot, a felsorolt Samsungok viszont nem.
LG támogat Miracastot, ami szélesebb körben támogat, eszközöket legyen az Sony, Samsung, LG etc, Samsung Allsharecast nak hívja, az csak Samsungot támogat, illetve irányitani nem lehet ezt. Ugyanez igaz a telefonos applikációra illetve az azon belüli 2nd Tv funkcióra. (iOS apps mindegyiknek van, amiket írtam az androidra vonatkozott )
Smart részt tekintve az LG támogat billentyűzetet, youtube applikációba Samsung nem, meg még sok ilyen kis apróság van böngészőbe amibe az LG jobb, ha érdekel tudok mondani weboldalakat amit a Samsung nem tud megnyitni böngészőbe az LG viszont igen.
Én a 4 Tv közül, az F5500at kizárnám, a többi 3at érdemes élőben is összehasonlítani, hogy neked melyik tetszik jobban, én speciel a 42LA620S-t javasolnám, képminöségbe is, (most egy árba van az LN575S-el) -
dorika87
őstag
válasz LucasGrant #11128 üzenetére
Köszönöm. Én is egyre jobban a samsung felé hajlok, de így még jobban
LN575S és LA620S között kéne még döntenem majd, csak 39colban. Úgy sajnos nincsenek egy árban.
Mennyire éri meg az LA620S-t venni. Így kb. +10ezer lenne. Képminőségben pl. lényegesen jobb? -
jpm
senior tag
Egyszerűen nem tudok dönteni hogy milyen TV-t vegyek, már egyre inkább hajazok arra hogy a valós 100Hz-es igényemből (mennyit számít ez?)leadok és inkább veszek nagyobb 46-47"-os TV-t. amúgyis 3-4m-ről néznénk. max 200 környékén szánnék rá (a 220k már sok).
ha számít T-home-os vagyok IPTV, +30MB sebességű net
.[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Hali!
Az ismerősöm szeretne led tv-t vásárolni olyan 120ezer ft körül, kb 40" -os méretben! Nem igazán szeretném átolvasni az összes márka hozzászólásait, ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy mit ajánljak neki?
A legfontosabb szempont a képminőség (3d nem kell) már ami ebbe az árba belefér...[ Szerkesztve ]
hmm...
-
LucasGrant
aktív tag
-
trident1
tag
Gyerekszobába szeretnék vásárolni egy led tv-t.Nézési távolság 1métertől 4 méterig
3D nem kell,szimpla mesenézésre és xboxra kellene.40-es méret elegendő lenne,több százezret nem szeretnék áldozni rá.Mit ajánlotok? -
FilmMániás
csendes tag
Sziasztok! No tegnap megjött a TV (végül LG 42LA6130 lett belőle), nagyon jó, a 3D is, kipróbáltam mindent, már megnéztem több filmet, viszont úgy néz ki a DTS hangot nem támogatja... Vagyis van egy film, aminek 3 hangcsatornája is van, abból 2 komment és csak 1 a film, ami a DTS, és azt nem játssza le, vagyis a hangot, azt ki se lehet választani... Szóval akkor valóban nem tudja ezeket lejátszani és DTS-es filmeket már ne is próbáljak rajta?
-
Gicz
addikt
válasz FilmMániás #11144 üzenetére
ha valóban filmmániás vagy, mint ahogy a nickedből következtetni lehet, akkor nagyon hamar elfelejted a belső lejászót.
mert nemcsak a DTS a gond, hanem hogy nincs 24p lejátszásod. 60hz-en nézed a 24p-t, ami 3:2 motion juddert okoz.
így nem lehetsz filmmániás
[ Szerkesztve ]
-
viharkabat
aktív tag
válasz dorika87 #11126 üzenetére
A napokban volt alkalmam alaposabban szemügyre venni a Samsung f6400-est és az LG 620-ast. Érdekes volt, nekem eléggé eltérő karatterű tévék voltak. Mivel én a képminőséget tekinteném elsődlegesnek, ezért nálam ezek közül az LG lenne a nyerő. Szebb, élettelibb színeket és képeket adott vissza. Viszont gyengébb a feketéje, abban a Samsung erősebb. Mégis a samsunggal az volt a fő gondom, hogy nagyon akvarell szerű a képe, a finom színátmeneteket nem igazán kezelte, kell egy bizonyos távolság, hogy ezt ne lásd.
Az LG képernyője csillogósabb, ez szerintem hozzáad a képminőséghez, viszont nappal meglehetősen tükröződik, a Samsung ellenben teljesen matt, nem tükröződik, viszont nekem ettől nagyon monitor-hatású.
Hangban egyértelműen a Samsung a jobb, kategóriájában korrekt a hangja, még a mély hangok ia kijönnek Az LG-nél ez gyenge pont, nagyon gyökér kis hangszórója van, bár az is igaz, hogy elég hamar hozzászokik a füled. -
LucasGrant
aktív tag
válasz FilmMániás #11144 üzenetére
2013as LG-ket tekintve, ami smart tv az támogatja a DTS hangsávot, ami nem smartos az nem támogatja.
-
Gicz
addikt
válasz viharkabat #11146 üzenetére
És hol vetted őket alaposan szemügyre?
Milyen képmódban mentek? Milyen "képjavítók" voltak bekapcsolva melyike? Mi volt a forrás? -
dorika87
őstag
válasz viharkabat #11146 üzenetére
Köszönöm szépen ezt az összehasonlítást. Nagyon hasznos volt. Én is tervezem majd élőben is szemügyre venni ezeket a típusokat. Azt már hallomásból tudom, hogy a Samsungnak szebb a feketéje, de nem hiszem, hogy számomra zavaró lenne az LG gyengébb feketéje. Eleve ezek a dolgok úgy is csak akkor jönnek ki inkább ha egymás mellé teszel két különböző tv-t, de ez a veszély otthon nem fenyeget Szóval nem hiszem, hogy gondot okozna, főleg ha kárpótol a képminőség. Kiváncsi lennék arra, hogy nappal mennyire tükröződik az LG, - bár ezt áruházban/üzletben nem lehet észrevenni. Mondjuk ha nagyon besüt a nap, úgy is le szoktam húzni picit a redőnyt filmezés közben.
Hangzásban szintén mondták már, hogy LG kicsit gyérebb ilyen téren. Ha nagyon zavarna a hangja elképzelhető, hogy egy idő után vennék hangprojektort. Hely szempontjából is az lenne számomra a praktikusabb illetve panel miatt nem igényem a hangzásbeli csúcsminőség sem, és az ár/érték arány sem utolsó szempont. Lényegében jobb minőségű legyen, mint a saját hangszorója és az már nekem megfelelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest