- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz nightshadow #11201 üzenetére
de a gyors akció film is 1/24 záridővel van fényképezve, merevítsd cska ki egy képkockát, tiszta elmosott lesz benne minden, tehát bőven elég a 100hz nélküli 300 soros mozgóképfelbontás.
egyébként én a sonyt venném, mert szappanopera nélkül tud jobb mozgóképfelbontást összehozni
-
viharkabat
aktív tag
válasz nightshadow #11195 üzenetére
Miben tartod jobbnak a Samsungot? (leginkább a képminőségre koncentrálva, 3D-t elfelejtve).
A Sonykkal nincs tapasztalatom, sokan dícsérik őket, de hallottam már azt is, hogy a magasabb ár csak a négy betűnek szól. Tud valami többletet más gyártóhoz képest? Pl az említett W650 egy hasonló kategóriájú Samsunggal, LG-vel szemben?
-
viharkabat
aktív tag
válasz viharkabat #11203 üzenetére
Gicz!
Szerinted ezek közül melyik lehet a valószínűbb vagy reálisabb?
(11099) beégetni nehezen lehet egy mai plazmát. kell hozzá több100 óra ugynazon a csatornán majdnem folymatosan.
(11093) bár sokat fejlődtek ezen a téren, de a logó még mindig be tud égni, pláne egy vakító fehér f1 logó.
-
LucasGrant
aktív tag
Ha a smart funkció szempont plusz a flash, akkor a Sony ennek nem felel meg mert speciel nem támogat flasht. Okos funkciókba az LG illetve a Samsung nyújtja jelenpillanatban a legtöbbet, a 2 közül véleményem szerint, illetve benchmark tesztek alapján is az LG erösebb böngésző terén, mind a 2 márkának amúgy jópofa a smart kezelő felülete, viszont nekem jobban áttláthatóbb illetve irányithatóságba is könnyebben kezelhetőbb az LG a magic remote miatt. Amit így még alternatívaként tudnék javasolni az a 42LA620 LA640/641 LA660.
-
nismoka
addikt
Igen tud többletet a sony képminőségben jobb szinátmenetekben, részletgazdagabb, jobb anyag minőségben (fém káva, fém talp), nekem pld ezek fontosabbak mint a smart vakítások mert pc úgyis van, meg tablet meg okos telefon stb, melyek bármelyik smart tv-t verik.. Amúgy meg a sony smarton is lazán prohardverezek..
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Miben tartod jobbnak a Samsungot?
F6500: valódi 100Hz-es (Sony 50Hz), 3D-és (Sony csak 2D), 2db szemüveg ingyen, 2db távirányító (Sony 1db), 4db hdmi csatlakozó (Sony 2db), DVB-S tuner (Sonyba nincsen), 3 év garancia (Sony 2 év).
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz viharkabat #11204 üzenetére
Nekem eddig 450 óra van a plazmámban, és az elején tul sok natgeót néztrm, ezért nyomot is hagyott logó. Kint volt legalább 100 órát a panelen. De csak akkor látszódott halványan ha piros tesztszínnel néztem, akkor is csak az látta aki tudta h hol és mit kell keresni, szóval lehet túlreagáltam. Belezoomoltam a csatornába, aztán megnéztem egy pár 10 óra üzemidő után, és már semnnyire nem látszik. Szóval 100 óra agresszív csatornalogó ( a natgeo logoja ráadásul reklám alatt is kint van nem ugy mint az összes többi) sem csinált beégést a panelen. Az F 1 logó jó nagy, full fehér, és ha tgyük fel hétvégén csak f1et nézel aztán hétközbe semmit, akkor pár 100 óra alatt biztos be tudna égni.
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
válasz nightshadow #11207 üzenetére
Mindegyikbe van DVB-S tuner.
-
nightshadow
veterán
válasz LucasGrant #11209 üzenetére
A Sony W650-be nincsen DVB-S tuner, ugyanis arról volt szó.
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
válasz nightshadow #11211 üzenetére
Van már benne egy jó ideje, látom nem mostanában láttad élőbe a Tv-t ha kell küldök róla neked képet privátba.
-
LaMeRick
csendes tag
Üdv!
32-es méretben melyiket érdemes az alábbiak mellett? FullHD, 100Hz, főleg lámpafénynél, leginkább film, 3 max. 4 méterről + router-samba+hdd-ről film lejátszás. Keret 100 körül. UE32F6400?
-
nightshadow
veterán
válasz LucasGrant #11212 üzenetére
Küldheted, kíváncsi vagyok:42W650. Ne az 50W656, vagy 50W685 legyen, mert abba van, s nem arról szólt a beszélgetés.
[ Szerkesztve ]
-
Pety1
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tvt ajánlanátok 42-47 " -ban gondolkodtam, fontos a 3D illetve mindenféle smart tartalom, és azt is figyelembe kéne venni, hogy a jövőben vennék majd hozzá konzolt is, szóval az input lag -nk a lehető legkevesebbnek kéne lenni,már amennyi elvárható így, hogy ennyi mindennek meg kéne felelni. Gondolom nincs olyan tv ami mindenben jó, ebben az esetben valami arany középút kéne
Ja és a eret az olyan 230.000 körül, lehet esetleg kicsit több, de kevesebb is.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz viharkabat #11210 üzenetére
úgy értem h az első 200 órában összesítve kb 100 óra lehetett a natgeo, ami volt h 3-4 órát ment folyamatosan (folyamatosan kint a logó mert reklám alatt is kint van)
a másik 100 órából kb 50 volt discovey+davinci learning, és még 50 óra szélesvásznú film ( tehát a natgeó logó helye a film alatt fekete, nem tudta kimosni a logó nyomát.)
azóta egyébként sokkal kevesebb tv-t nézek, inkább sorozatok, meg filmek. ahogy öregszik a panel sokkal kisebb lesz ez a veszély, mert az elején még sokat változik a kép használattól. ezért nem ajánlott 500 óra előtt kalibráltatni, mert akkor 300 óra mulva már elmásztak az értékek. de 500 után már csekély a változás.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz nightshadow #11207 üzenetére
Csak így hozzá a témához hogy egy Sony-nál még mi jobb: + ON TV(only Samu), + 1500 alkalmazás a Samsung SMART-ban(Sony 10-50-70kb) .. BILL+Egér támogatás(Sony egér only). Media Player jobb file kompatibilitással. Samsung dts support.FullHD3d, nem felezett, vagy az mkv-nál negyedelt felbontás akár..
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Tomix24 #11219 üzenetére
nade itt kébpe jön h ki mire veszi? filmet nézni vagy a beépített browserrel szarakodni? játszani a samsung app baromságokkal vagy filmet nézni?
nekem pl olyan tv kellett volna, amiben van egy baromi jó panel, 3 hdmi, NO tuner, NO smart, NO wifi, NO USB, egyszerű fekete keret, talp nélkül.
a levágott szolgáltatások rárn pedig egy jobb panel kerülhetett volna bele
tehát nekem nem szempont a dts támogatás (mert a belső lejátszó igyis ugyis kaki, nincs 24p lejátszás, innentől használhatatlan.)
[ Szerkesztve ]
-
-
nismoka
addikt
válasz Tomix24 #11222 üzenetére
Kinek mi az érték... Nekem a képminőség és az anyag minőség az egy tv-nél és nem a smart vakitások..
Tegyél pld egy jó minőségű tájképet egy sony-ra és egy samura, a samun sokkal kevesebb a részlet pld a kék égen a fehér felhők és árnyalataik a samun össze vannak mosódva, ellentétben a sony-val. (pld W650 vs F6400) Ezen kívül a samun a sarkokban nagyon jól látható foltok vannak fehér felületen és függölegesen is (DSE), a W650-en a sarkokban nincs folt, függőlegesen is alig.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Kabel15 #11221 üzenetére
biztos az én hibám, de passzív 3d-n semmi különbséget nem fedeztem fel a belső lejátszóval lejátszott mkv és a géppel HDMI kábellel lejátszott BD50 iso fájl
teljesenlegálisanmegvettbluraylemezbiztonságimásolatközött"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Kabel15
aktív tag
válasz Woodslave #11225 üzenetére
Van különbség, Csak ne mind1 hogy már az alapból felezett képet felezi meg még a TV vagy normálisan össze rakja. BD50 nél ilyen gondod nem lesz. MKV nál ugye 2 verzió van: vagy egymás mellett van a 2 kép vagy egymás alatt, És ez a nem mind1.
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Woodslave
félisten
-
jpm
senior tag
Nos megvan az új TV, Samu 40F6500 lett. eddig minden ok 160k volt +HDMI kábel.
Tapipados billentyűzetet is felismerte, böngészni így már jobb , bár nem sokat lesz ez használva sztem. Külső vinyót is egyből látta.
A képet még nem állítottam. Vkinek, vmi jó tanács, okosság? -
gazfickó
tag
Sziasztok!
Még a nyár folyamán vettünk egy LG 42LA6130 típusú led tv-t. Minden szép és jó, de a napokban az olimpia bámulása alatt szembeötlött, hogy nem ad HD minőséget, ami gondolom azért van, mert analóg kábeltévé előfizetésünk van. Aztán ebbe beletörődtem, de később eszembe jutott az is, hogy ugye manapság már szinte mindenhol lehet venni az M1 M2-t digitálisan, amit elvileg ezzel is kéne tudni fogni. Kérdésem tehát az volna, amire fél óra menüben való motoszkálás után sem jöttem rá, nevezetesen, hogy hogyan tudnám ezt a pár, szabadon fogható adót a tv saját, beépített dekóderével fogni digitálisan az analóg vezetékes megoldás helyett?
Már ha egyáltalán lehetséges, de gondolom az, mivel, a MediaMarktban minden további nélkül működött a dolog egy hasonló LedTV-n. Valaki esetleg tud segíteni?
Köszönöm előre is! -
Picturemaker
őstag
válasz nightshadow #11197 üzenetére
Elmentem megnézni a beszélt tévéket. A Samsung UE40F6500-at csak az "ósanban" tudtam megnézni. Tudom, hogy ez nem mérvadó, de pocsék volt. A Sony 42W650-t az ottani Sony szalonban. HD adás ment a tv-ken, pocsék volt. Megkértem az eladót, hogy keressen valami jobb forrást és hozott is egy gyári demót pendrivon. Hirtelen jónak tűnt. Volt egy fekete csávó feje a képen, elég részletgazdag volt, de amint megmozdult, mintha eltűntek vagy lemaradtak volna a textúrák a homlokáról. Amint megállt, rögtön megint jó lett.
Marhára nem győzött meg még a saját demójuk sem.
Hol lehetne megnézni egy Samsungot ilyesmi gyári demóval?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Gicz
addikt
válasz Picturemaker #11232 üzenetére
Minden üzlet teljsen alkalmatlan a képminőség megítélésére, felesleges is próbálkoznid
-
Picturemaker
őstag
-
nismoka
addikt
válasz Picturemaker #11234 üzenetére
Nem szar az, béna volt a demonstráló, nem állitotta be a képet jól.
-
Gicz
addikt
válasz Picturemaker #11234 üzenetére
Ha a tv demó módban megy csilió vattnyi neon alatt, akkor mehet rajt akármien demó, szar lesz.
Nézd meg otthoni körülmények között ismerősöknél. én győri vagyok, nálam láthatsz egy 42lm671-et, meg egy 50ST60-at
[ Szerkesztve ]
-
bzsk
csendes tag
Srácok!
TV vásárlás előtt állok, sok-sok Xboxozás, Sport és HD Filmnézésre szeretnénk 39,40,vagy 42" os Tv-t.
3D nem fontos, ahogy a Smart funkciók sem.
Ki mit ajánl?
Kell a 200Hz, hogy tökéletes legyen a kép?
Köszi a válaszokat előre is! -
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Philips Tv-t szeretnék venni. Tudtok olyan üzletet ahol kifejezetten ezzel a márkával foglalkoznak,
vagy legalább olyan üzletet ahol van kínálat? -
gyeniko
őstag
Le tudsz tölteni 1080p "gyári" Samu demot a netről innen. Pendrive-on elviszed magaddal az üzletbe, belebököd a TV-be és megnézed.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
LucasGrant
aktív tag
válasz nightshadow #11214 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
LucasGrant
aktív tag
Ha már megvan a 2-3m távolság, meg nem háloszobába akarod, illetve, ha már szánsz rá 230e körül, akkor inkább már nagyobbat vegyél, 47"-sat. Én amit szivesen javasolnék ezeknek az igényeknek megfelelően, az az LG 47LA660S lenne, az olyan 239e most, a kisebb 42"-es változata meg 189e.
3D-be a passzív/polarizált technológiával dolgozik, ami számomra sokkal szimpatikusabb mint az aktív, nem villodzik, világos a kép, meg hát ha konzolozol akkor ott az örök király Dual Play
Smart funckiókba meglátásom szerint megkapod a legjobb kezelőfelületet, meg a legtöbb okosfunkciót,.pl. Miracast, WiDi, univerzális távirányító funkció, Fuso, WiFi Direct, Magic Motion Remote, 2nd Tv, etc., etc. -
nightshadow
veterán
válasz LucasGrant #11242 üzenetére
Köszi a képet. S mikor került bele, mert eredetileg nem volt.
-
nightshadow
veterán
A gyári demóval nem fogsz menni semmire, mert otthon nem gyári demót fogsz nézni, hanem tévé adást.
-
Picturemaker
őstag
válasz nightshadow #11244 üzenetére
Az egy dolog, de a tv képességeit, megfelelő forrásból, csak így tudom megnézni. Ha a tv adás minősége alapján vennék LCD tv-t akkor nem vennék.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
nightshadow
veterán
válasz Picturemaker #11245 üzenetére
Hát akkor kérd meg, hogy kössenek rá egy Blu-ray playert. Én MM-ben már kértem ilyet, s minden további nélkül hoztak egyet, s rákötötték. Ez is még jobb megoldás szerintem, mint egy demó anyag.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz nightshadow #11243 üzenetére
Igen eredetileg nem volt bene, fél éve bukkantak fel az első satosok, ez igaz a 32"-re is, de amúgy random, hibe hóba akadnak sat nelkuliek is, késői gyártási dátummal is.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz nightshadow #11247 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom ezt a lehetőséget is.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
ezanickem
tag
Sziasztok!
Sony w650 mellett tettem le a voksom ,ahogy utánaolvasgattam itt több fórumtémában is. Amiért hozzátok fordulok, hogy hátha valami kimaradt a palettáról. Egy fontos nekem az a szép kép, se netezni, sem játszani nem akarok, csak az kell nekem amire ki lett találva, de azt nagyon tudja. Árban ez már majdnem a plafon egy nagyon picit kúszhatunk feljebb is. Ami még lényeg, hogy körülbelül egy hónap múlva lenne esedékes a vásárlás. Köszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest