Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
viniczaif82
üzenetére
Pedig van itt bőven megbízható NF7/-S lap 6-8 ezer Forintba, ez meg egy rakás szar.

Csökkentsd a szorzót BIOS-ban, ha van ilyen beállítási lehetőség. Rakd 10-re 11 helyett, ha 1666 MHz-en indul be a gép, akkor nincs szorzózár és ennek növelésével el tudod érni a kívánt 3200+ sebességet. Ha nem reagál, nem indul a gép (C-MOS clear segít), akkor szorzótár van. Asrock oldalán, mintha 200-as FSB-t írnának, lehet bírja ez, rakd át 200-ra és oszt vissza a memóirákat, bár 333-nál nem bírja jobban, hülye ez a lap meg már én is.
-
Macka
veterán
válasz
viniczaif82
üzenetére
Alaplap hogyan halt be?
-
viniczaif82
csendes tag
Nem akartam megvenni ezt az ASRock csodát de nem kaptam sehol sem már olyan lapot ami fogadja a Barcimat, használtan meg nem mertem venni
.
Ha jól emlékszem akkor 10000 Huf-ért kaptam meg.
Sajna nem tudom, hogy szorzólockos-e a proci. Amikor az NF7-es lapban 3200+ -osként ment akkor 11x200-at írt az everest.
Volt mégegy ugyanilyen Hynix memóriám, de az Abit lap halálakor magával vitte
. -
(Bundás)
addikt
válasz
viniczaif82
üzenetére
Jól bevásároltál.
Mennyiért vesztegették a lapot?
Szorzólockos a processzor?
A memóriádra majdnem ráizgultam, de megláttam, hogy 256 MB.

-
viniczaif82
csendes tag
Sziasztok fórumozók!
Lenne egy kérdésem és remélem tudtok segíteni!
Egy 2500+ -os Barton procit szeretnék 3200+ -osként hajtani. A probléma a következő: volt egy Abit NF7-es alaplapom és abban a proci simán ment 3200+ -osként, csak a biosban át kellett állítanom. Azonban ez a lapom elhalálozott és csak egy ASRock K7S41GX típusú lapot tudtam venni. Ez az ASRock lap pedig csak 333 MHz-es FSB-t tud és a memóriákat is PC-2700-asként ismeri fel.
Az lenne a kérdés, hogy lehetséges-e valahogy ebben a lapban elérni a 3200+ -os sebességet?
A gépem adatai:
Alaplap: ASRock K7S41GX
CPU: AMD Athlon XP 2500+ (11x167)
Memória: 1. Hynix (HY5DU56822CT-D43) 256MB PC-3200; 2. Kingmax (KDL388P4LA-50) 512MB PC-3200
Videókari: Gigabyte 7600 GS(400/800)
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! -
Thauglor
aktív tag
én csak 2500-ig vittem fel mert memoriáim nem bírták nagoyn:S
De nagyon jol eltalált 2500+ os barci az tény!
általába 3200+on megy, de most gondolkoztam rajta hogy továbbadom és igy informálódok...
sajna lock-os zöld... de sebaj...
Amugy nem gáz ha a paszta öszekente kicsit a mag melletti részt? mivel érdemes tisztogatni?
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
petyuska74
üzenetére
Azért mert 3000+-os Athlon XP-ból (elvileg) volt 333 és 400 FSB-vel rendelkező példány is, csak a szorzóban különböztek.
[link]
Érdemes lehet tuningolni, kérdés mennyit bír. -
petyuska74
tag
szia
igen, zöld színű. ezek szerint lockos?
akkor viszont nem értek valamit. a számokban a ''KV4E''-ből az E azt jelenti, hogy a max fsb 400MHz. de ha lockos, akkor hogy tudna működni 13X200=2600MHz-n? az egy kicsit sok lenne, nem?
meg hát van egy 2500+-os Bartonom, aminek a jelölése ''D'', ott tehát a max fsb 333.
a kérdésem tkp az, hogy lehet-e, ill. érdemes-e ebből kihozni valamilyen nagyobb teljesítményű procit?
köszi a segítséget. -
Thrawn
félisten
válasz
petyuska74
üzenetére
Barna vagy zöld? Az adatokból én arra következtetek, hogy zöld és lockos.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
tudna nekem valaki segíteni?
Van egy Athlon Xp 3000+-os processzorom, de nem tudom, hogy szorzólockos-e. az adatai a következők:
AXDA3000DKV4E
AQYHA0437CPKW
T087034I40072
a segítséget előre is köszi.
üdv -
(Bundás)
addikt
-
Thauglor
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehet megtudni erröl a jószágról? Barton 2500+ eredetileg.
AXDA2500DKV4D Z388441A40577 AQYHA 04025PMW
sorozatszám 27493 -
a1rl1ne
tag
Szevasz !
3200+ fölé nem is nagyon próbáltam húzni,ennyivel megvoltam elégedve de szerintem kapásból +10% van mind a kettő memória típusban.
Kis lépésekben kísérletezgetni kell mit bírnak a memók.
Nyugodtan kérdezz Bundástól Ő már elég tapasztalt ezen a téren nekem is sok jó tanáccsal segített!
Nagy UP neki
-
kisboxi
tag
Hali.
Volna egy proci AQZFA0411UPMW, erről mit tudtok mondani. Tuningban milyen?
[Szerkesztve] -
bdmobil
csendes tag
Helló mindenkinek!
Vettem egy 2500+ os barton procit Smoke kollegától!
Annyi gond van vele hogy 512kb L2 helyett 64Kb L2-t ír ki!
Próbáltam Bios flash-t akkor is.
A procit 11x166-on indítottam 1833-mhz-et ír ki!
CPU-tesz lefagy!
Szerintetek? -
(Bundás)
addikt
-
a1rl1ne
tag
Hali!
NF7 nagyon ideális alany nekem is ilyen van.Kingston vagy Kingmax szerintem mindkettő jó,nálam legalábbis mind a kettő jól fut,két külön gépben.
Sőt egy HIVIEWELL márkáju memória is hibátlanul fut Nf7,2500+@3200+ társaságában hónapok óta,előtte Hynix D43 memókkal nem tudtam 3200+-on hajtani állandóan újraindult tőle a gép.
[Szerkesztve] -
Smoke...
csendes tag
Olyan kérdésem lenne ,hogy van egy 2500 + bartonom ami beindul és azt írja ki a képernyőre ,hogy BIOS CHECKSUM ERROR , egy másik 2200+ Thorougbred meg elindul megy kb 5 másodpercet és megáll , képet nem ad a monitorra . Na most ezzel mit tudok kezdeni, mitől van ez ??? Válaszokat előre is köszönöm.

-
Macka
veterán
AXDA2500KV4D T853387D40814
KQYHA0414GPCW - Ebből mit lehet megtudni? És hogyan? Barciprocimon ez áll.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bernyó84
aktív tag
Hali!
Köszi a segítéget.
a1rl1ne: az alaplapom NF7 v2.0. Régi, de még megy
. És nagyon a szívemhez nőtt.
fastleslie: Csak azért akarom húzni a gépemet, mert úgy vagyok vele, hogy ha már van, akkor menjen ahogy csak bír (jobban mondva attól kicsit gyengébben, nehogy megfeküdjön nekem
). Nem akarok sokat költeni rá. A memória az még nem sok
. Úgy értem nem akarom az alaplapot, procit, memóriát, videókártyát, na meg mindent lecserélni. Van egy 6600GT-m is. Azon is még elzötyögnek a játékok is. Nem akarom lecserélni a gépet, csak egy kicsit feljebbhúzni.
Szóval, akkor milyen memóriát érdemes venni (Kingston vagy Kingmax)? Az 512-es 400-as memóriám az Kingston. Nem tudom, hogy váljak-e meg tőle, vagy vegyek belőle még1et. Szerintetek?
Válaszotokat előre is köszi! -
rudeee
senior tag
Ilyennel én is találkoztam, nagyot is néztem hogy mitől lehet, de nem jöttem rá.
A konfig aminél előfordult: NF7-S2, Barton 2500+, 9700Pro, Enermax 350W, 2x256MB kingmax hardcore.
Eleinte ment gyári 2500+ órajelen, utána viszont csak a 3200+ órajelet szerette. Sokáig ezen is volt használva.
Szerintem ebben az esetben a memória lehetett a ludas, de mivel előtte ment szépen, így nemtudom mire vélni a dolgot. -
(Bundás)
addikt
Nem lehet, hogy 3200+ az? 11x166-on nem indul be?
Devdi: kevés feszültség talán, ezek a ''gyári'' tuningfokozatok számomra nem ismertek
AGP/PCI órajelekkel, hogy is állunk?
Smoke...: Eladótól, vásárlótól és processzortól függ.
Átlagos, felderítetlen tuningpotenciállal bíró példányok 10-12.000 HUF, tuningbarát egyedek 15-17.000 HUF, kinek mit ér meg egy ritka darab.
Gallac: ha nem gamézol elég oda egy TI4200 bőven
[Szerkesztve] -
Gallac
senior tag
áhoj nah látom megértüka negyediket is
hipphipp hurrá, jó cumó a barci tetszik nekem is nagyon 2300ig felspékeltem de ott már hibázott igy elég nekem a 2200 MHZ is.Kérdés Ti 4200 vagy ATI 9100 Pro? nem gamezok inkább média csak. köszi vagy akkor már 6600 GT nem?
-
Smoke...
csendes tag
hello. Szerintetek mennyi a reális ár egy 2500+ Bartonért ,hogy a vevőnek is és az eladónak is jó legyen ?
-
sss
őstag
Az miért lehet, hogy volt olyan, hogy csak akkor indult el a gép, ha a procit 2500+ -ról 3200+ -ra húztam?
-
fastleslie
senior tag
A 2db 256 MB-os 333-as RAM-ot mindenképpen vedd ki. Már így is megpróbálhatod, mi a tuning határa, érdemes-e vele foglalkozni. Ha nem, visszamehet a két ram. Ha kézzelfogható pluszt érsz el (2800+ beállításai biztosan mennk, de ehez is 400-as RAM-ok kellnek) algondolkadhatsz, megéri-e költeni még a gépre. Ha 3200+ ként is megy, akkor már talán... De mi az, ami nem megy a 2600+ al, és szárnyakat kap a 3200+ tól? z legyen a legnagyobb kérdés! És ha nincs jó videokarid, nem is fogy profitálni az egészből!
-
-
Bernyó84
aktív tag
Hali!
Van egy 2600+-os Bartonom. Fel akarom húzni egy kicsit. A baj csak az, hogy memórában kicsit furcsa a gépem
. Van 2 X 256 Mb 333 MHz-s ramom, meg 1 X 512 Mb 400 MHz-s Kingston ramom. A kérdés az lenne, hogy szerintetek adjam el a 2 db 256 Mb-os ramot és vegyek még egy db 512-es 400-as ramot, vagy adjam el az összes ramom és vegyek egyformákat (ebben az esetben milyen memóriákat ajánlotok? Kingmax, Kingston, esetleg Samsung)? Melyik a jól tuningolható ram?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
''A pc 2500+-ként jelentkezik be, játéknál ha kell tuningolok(akár 20-25%-t jelent: pl: Doom3, Dark Messiah might and magic,nem gyorsabb Oblivion, Call of Juarez) Miért lehet ez?''
Szerintem videokártya limitbe ütközöl, a proc milyensége max kisfelbontásokban (640*480) szokott sokat jelenteni. De konkrétabbat nemtudok mondani, mert egy betű sincs az adataidnál a konfigról...
-
Roba
tag
Sziasztok!
Köszönettel tartozok a hozzászólóknak a Barcim tuningolásában.
A gépem: Barton 2500+ szorzózáras, Asus a7n8x-e deluxe alaplap, 2*512 DDR 400-as samsung A-data ram, Gainward Gef. 6800 GS(T) Golden Sample 450/1200 mhz alapórajelen, Chieftec 450w-os táp. A procinál biosból csak 11*182-ig jutottam, mert magasabb fsb-nél többször újraindul a gép és a windows-ig sem jut el (kivéve 11*200). Itt betölti a windows-t, fut a 3dmark 1-2 teszt erejéig, aztán vagy újraindul vagy visszalöki a windows-ba még 1.775 V esetén is. A proci ment 11*200, memória 83%(166) alapfeszen, de nem lett sokkal gyorsabb a pc. Viszont 11*202, memória 83%(168) alapfeszen már nem stabil. A topic elején olvastam egy frankó progiról a Clockgen-ről. A procit beállítottam 11*166-ra, agp-pci fixáltam(auto), memóriát is 166-ra, de az alap optimál 7,4,4,3T helyett 8,4,4,3T-re raktam (mintha optimál 200 lenne). Biost elmentettem és innentől kezdve Clockgennel a windows alól tudtam húzni bios belépés nélkül. Nyugodt voltam, mert alapfeszen van minden, csak a procit húzom a memóriával , a memória túlhúzása nélkül(11*200-at nem érem el alapfeszen). Mivel a 11*182,2 = 2004.5 mhz, többet akartam, így a 2100Mhz-hez clockgen-nel 11*191-et állítottam és stabil. Na még egy kicsit és 11*196 (11*196.41) 2160.5 mhz-en stabil a 3dmark-okban és játékokban is, tovább nem próbáltam. Most a Central Brain Identifier 3121+-nak ismeri fel, szemben a biosból a 11*182 még 2800+-os sem lenne. A pc 2500+-ként jelentkezik be, játéknál ha kell tuningolok(akár 20-25%-t jelent: pl: Doom3, Dark Messiah might and magic,nem gyorsabb Oblivion, Call of Juarez) Miért lehet ez?
Clockgen-ből a 10.47-est ajánlom, magasabb verziószámúnál nem tartja a beállított órajelet.

-
Devdi
aktív tag
Helló. Rájöttem, hogy nem tudom 200 FSB-re rakni mivel az alaplapom nem engedélyezi csak 333-asra legalábbis asszem. Mert végülis a BIOSban is mutatja azt hogy 400-as, de azt nem tom elérni hogy mikor elindítom a gépet akkor ne 333-at mutasson hanem 400-at úgy sem hogy kiveszem a 333Mhz-es memóriámat :S Most olvastam a kézikönyvét és ez áll benne: Please note that the mainboard supports only one DDR400 DIMM. Szal akkor csak 1 400ast rakhatok bele?? Mert most akarok venni egy másik 512-est is, csak most nem vágom hogy mi van.
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok az mért van, hogy nem tudom 190Mhz fölé húzni az fsb-t?? Ha feljebb húzom akkor mikor betölt a windows akkor újraindul... ez mitől lehet??
-
Macka
veterán
Sziasztok hozzáértő Fórumtársak!
Az szeretném megkérdezni, hogy egy szorzólockolt 3000+ 10,5*200 mit bír maxon. Nekem 2300 Mhz-n megy Nf7S 2.0-ban 2*512 Geil rammal, 1,8v feszültségen.
KÖSSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET! -
Gee_85
csendes tag
Hi!
Nos megnéztem a BIOS-t.A PCI clock 32 volt/van állítva,de az AGP-ét nem találtam sehol,még az arány állítási lehetőséget sem.AGP-nél a feszültséget engedi állítani.
Továbbá most 2500+-ként 200MHz-es FSB-vel használom a gépemet,mert így nem ha kék halált az XP.A Ramom amúgy 400MHz-es.3200+-ként nem stabil az oprendszer.Reinstall esetleg vagy valami ötlet?
Előre is köszi az eddigig fáradalmaidért!
-
KPepe
senior tag
És a 200-as fsb-t azt milyen szorzó mellett küldted neki? Azt már nem kéne 12-essel. 11*200-as beállítás lenne a jó neked, akkor szépen lenne egy 3200+ -os procid, és akkor már csak a 333-as memóriákat kellene 400-asra cserélni.

Viszont ha nem lehet BIOSban állítgatni az fsb-t, akkor macerásabb egy normális beállítást találni.
PCI / AGP frequency-t jó lenne valamilyen formában rögzíteni 33 / 66 MHz-en, mert ezek viszont nem díjazzák a tuningot. Leírta már (Bundás) korábban, hogy milyen módon lehet megtalálni ezeket, -
Gee_85
csendes tag
Új fejlemény:
Átraktam az alaplapon az FSB jumperét 200MHz-re íg kapásból 3200+-ként indúlt a gép bármiféle állítás nélkül.A memtest hibátlanul lefutott 2-3-3-4-2 időzítések mellett,csakhogy az XP kékhalált hal miután betölt.Ez nem tom miért van.
Most visszafogtam a procit 2900+-ra(2000MHz) és stabilnak tűnik.
Nem jártatod hiába ha megmondod,hogy mik ezek?Mit változtatok ha állítom őket?
Értéket nem tok mondani mert a BIOS a default jelzés által elrejti előlem max Everest,de ezt inkább máskor,holnap nézem meg. -
Solad
addikt
Topic 4!

Sajnos jomagam mar nem erositem a bartonosok taborat, de megfordult 1-2 aranyos peldany a kezeim kozott. (szivesen RECSKA
)
tovabbra is hibamentes tunigolgatast kivanok az ujabb topic aktiv es rendszeres latogatoinak, es koszonetem fejezem ki (Bundas)-nak a tesztert (amihez az altalam igert hutok sajnos nem jutottak el az en hibambol)
Tuningra fel! -
(Bundás)
addikt
Hm, ildomos 1-2 órát legalább futni hagyni a Prime95-öt mielőtt növeled a tuningot. 12x180-nak majdnem 3200+-nak kéne lennie, egy dolog hogy ezt beállítottad, más kérdés, hogy indulásnál, vagy Windowsban (pl. Everest-ben) 12x180-at, azaz @2160 MHz-et ír-e ki.
Pofámat hiába jártattam AGP clock ügyben?
Mennyi most az AGP/PCI frekvencia? -
Gee_85
csendes tag
-
-
bdmobil
csendes tag
Helló mindenkinek!
Lenne egy kérdésem?
Szerintetek ez a konfig tuningolható:
ASRock K7NF2-RAID ------> nForce2 Ultra 400-as chipset
AMD Athlon XP 2500+ ------->Barton magos, lockos
2 X 256MB DDR 400 ------->Samsung -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
(Bundás)
addikt
IDLE, hát ha leveszi 1000 MHz-re a sebességet nálam 32 °C, alapfeszes tuning mellett 3200+@2400 MHz 46 °C fölött van Alcomp-pal.

Devdi: mi pénzért vesztegették? Akkor most szorzózáras a processzorod van nem?
Gee_85: processzor helyes működése csak stabilitás-teszt alatt derül ki, eddig én Prime95-öt használtam. 1-2 óra alatt kiderül, ha nagyon instabil a gép, ha 12 óráig bírja, akkor már stabilnak mondható. Ezzel az egész rendszered stabilitása tesztelődik, ha hiba van, az nem feltételen a processzoré.
Az általad írt adatok alapján lockos a processzor, ennek nincs köze ahhoz, hogy FSB emeléssel megy 3200+-on. Mivel ez nálad tuti megy (az előző tulaj szerint) ezért állítsd az FSB-t 200-ra, a feszültséget pedig emeld, ha az előző tulaj ennek emelésével érte el ezen értéket. Gondolom AGP/PCI frekvencia fixálás nincs BIOS-ban (AGP/PCI clock néven talán)? Ha nincs, akkor kell lennie CPU:AGP
CI, vagy hasonló beállítási lehetőségnek (nem emlékszem rá pontosan
), itt talán 5:2:1 szerű aránynak kéne lennie, ha nincs AUTO-n. Ezt az FSB miatt növelni kéne 6:2:1-re, bár lehet itt is van FIX. Ekkor elvileg 66/33 Mhz-en maradnak ezen értékek MHz-ben az FSB növelés ellenére.
Ha valakinek pontosabb emlékei vannak ne habozzon javítani.
-
Gee_85
csendes tag
Hi!
Azért ha lehet kideríteném,hogy Lockos-e vagy sem mert a srác akitől vettem azt mondta simán ment neki 3200+ ként.
Egy pár lépésben eltudnád mondani,hogy miket kell ehhez állítani?Persze a procit kíméljük meg azért első körben utánna meg meglátom.
Még egy dolog.Nem tudsz valami progit amivel kitesztelhető a proci,hogy minden téren rendben van-e?Csak,mert használtan vettem. -
Devdi
aktív tag
-
old gray
addikt
hali!
anno érdeklődtem barton 2500+ -hoz olcsó és jó hűtőkről, az alcomp márkát ajánlottátok ebben a topicban.
a barton már nincs meg, hétfőn jön a A64 3700+ san diego.
erre is jó és megfelelő hatékonyságú az alcomp? -
(Bundás)
addikt
Tehát Everest szerint 10x187, azaz tuningoltad 187-re 166 helyett, de beindult 10-es szorzón és a ezek szerinti éréket írja ki, de akkor mi aza BIOS 11x187 ? 
Miva?
Bernyó84: 100 pont = semmi, nincs értelme semminek, se ennek, se semminek, ilyesmivel ne foglalkozz, vagy nem értem
Gee_85: a processzor 98 %, hogy lockos. Eredényt FSB emeléssel érhetnél el, de ahogy látom neked is VIA chipset-es alaplapod van, tehát hasonló eset áll fenn, mint Devdi esetén... -
Gee_85
csendes tag
Sziasztok!
Nos bármily meglepő kipróbálnám mennyit bír a Barton magos procim,bár gondolom itt sokan azért jönnek ide.
Szóval a konfigom a következő:
Soltek-SL-KT600R
AMD 2500+ Barton
gyári számok: AXDA2500DKV4D;9343042137663;AQZEAO412MPMW
512MB-os 400MHz-es Hynix memória. Időzítések: 2-3-3-8-1
Proci hűtő: Spire WhisperRock IV (SPA04B4) a wentije más egy kicsit de a borda stimmel.
Tán ennyi elég lesz.A proci gyári számát azért tüntettem fel,mert abból állítólag megmondható,hogy Lock mentes-e vagy sem.
Várom kedves tuningbarátok hozzászólásait, útmutatásait. -
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Van egy 2600+-os Barton magos AMD Athlon XP-m (ami 166 X 11.5). Hogy lehet az hogy ha leveszem a szorzót 10-re (ekkor a proci 2200+-on van, ami 1666 Mhz vagyis 166 X 10), akkor az Everest jobb memória olvasási eredényeket ad (kb 100 pontal jobbat ad)? Viszont a memória írási és a késleltetési eredmény kb ugyanolyan. Ez normális, vagy csak valami kavarás van.
Memóriák: 2 X 256 MB (333Mhz) + 1 X 512 MB (400Mhz) Kingston
Alaplap: Abit NF7 v2.0
A többi adat gondolom nem számít a proci tuningnál.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
(Bundás)
addikt
Everest szerintem kiírja, alaplap/SPD opcióknál. A tuning problémája még ebből adódhat.
Bár egy dolgot nem kérdeztem: szorzózáras-e a processzorod?
Ha nem tudod állítsd vissza a szorzót BIOS-ban 11-ről 10-re, és ha beindul a gép, akkor 1666 MHz-et ír-e ki 1833 MHz helyett? Márha egyátalán van benne szorzóállítás. Ha nem indul a gép, vagyis nem kapcsol be a monitor, akkor csinálj C-MOS clear-t (BIOS reset), ez esetben szorzózáras a CPU.
Nos, ha kiderül, hogy szorzózáras és van normális hűtőd a következő problémát a 333 Mhz-es memóriáid jelentik. Mivel 11x200-on 400 Mhz-en járnának (visszaoszthatnád őket, de akkor csökkenne a teljesítmény), amit valószínű nem bírnak, ezért tőlük meg kell szabadulnod. Ha egyátalán bírja a processzorod a 11x200-as értéket! Szóval érdekes menet lesz.
Hűtést mindenképpen érdemes cserélned. Ha van legalább egy darabb 400 Mhz-es memóriád, akkor a többit ideiglenesen kidobod, megpróbálod a tuningot, ha nem mén, akkor annyi és visszacsapod a memóriákat, de legalább nem sül meg a CPU. -
(Bundás)
addikt
Mint szűz kezű óvatosan kell leszedni és felrakni az új bordát, mert ha inog a processzoron, vagy nem egyenletesen terheli a mag felületét, akkor könnyen le lehet sarkazni a CPU-t. Tippnek talán annyi még, hogy ha tudod egyik kézzel nyomd a hűtőt a foglalatra, hogy ne mozogjon s közben csavarhúzóval pattintsd ki a leszórítót.
Mennyi pénzt szánsz új hűtőre? Van-e már kiszemelt?
Mint írtam nincs garancia se a processzor, se (főleg) az alaplap oldaláról a tuningra. Hűtéscsere mondjuk ajánlott így is, mert ha most terheletelenül 56 °C, akkor nyáron terhelve ez meghó.
Memóriáid milyenek? Egyéb iránt mi célból tuningolsz?
CPT.Pirk: 1-2 hét és segítek összedobni valamit, fehér folt az itt is akad, lepedőn is
[Szerkesztve] -
Devdi
aktív tag
Ha veszek rá új hűtőt akkor kell hozzá valami nagyobb tudomány hogy rakjam fel?? Mert még soha nem csináltam ilyet. Vagy valami jó tip??

-
(Bundás)
addikt
CPT.Pirk: kezdőhozzászólás hol maradt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

Mennyiért vesztegették a lapot?