Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Aktív témák
-
xuldar
addikt
Nem, a 170 Mhz a videósávszélességet jelenti, a 96 Khz meg a sorfrekvenciát, egész más a kettő.
Asszem, előttem már leírták, hogyan kell számolni a képfrissítést a sorfrekvenciából. 96Khz=96000Hz. A felbontás második száma a sorok száma, ezzel kell elosztani a sorfrekit, és megkapod, hogy hányszor tud kirajzolni egy képet egy másodperc alatt. Tehát egy 96Khz-es elektronikával megspékelt gép 1024x768-ban 125x tudja kirajzolni a képet, ami 125 Hz. Ez elég jó szerintem. -
rudi
nagyúr
Ahh lehet... izé... nemtom... Akkora itt a keveredés a nyelvekkel!
angolban bandwidth az ami magyarban videojel frekvencia (vagy sávszélesség) általában 90 és 300Mhz között. És Horizontal Scanning Frequency a horizontális szinkron-frekvencia (van ahol szintén sávszélesség vagy vízszintes sávszélesség) ami 80-100KHz között szokott mozogni.
Összefügg a két dolog de nem ugyanaz! Hogy is van ez pontosan? Nem kellene összedobni egy olyan cikket hogy hogy is vegyünk monitort még most amíg nem önt el mindet az LCDmánia? -
khalox
őstag
Arról volt szó, hogy az ipse betett 1280x1024-es felbontásban háttérnek egy 4:3-as képet és erősen szidalmazta a dolgokat mert a kép torz volt... Ezért mondtam, hogy a képet meg kell nyújtania ahhoz (mittomén - bármelyik olyan graf. alkalmazás jó, amelyik eljutott odáig, hogy képet lehet vele átméretezni...), hogy az eredeti arányokkal lássa a képernyőn, mert a monitor aránya mindig ugyanaz marad.
Azt meg nem értem, hogy miért ne lehetne kinyomtatni valami 1280x1024-ből normálisan, még akkor is, ha a kép aránya 4:3-hoz, mikor a nyomtató viewportjának semmi köze a képernyőjéhez.
Nna -
khalox
őstag
JAJJAJJAJJ, én nem is azt mondtam, hogy az oprendszer fogja ezt megcsinálni. Én azt mondtam, hogy ha valaki olyan felbontást használ, ami nem egyezik meg a monitor arányaival, akkor a képet aspectratio-val nyújtania KELL ahhoz, hogy úgyanúgy láthassa abban a felbontásban, amit használ.
Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- Gyúrósok ide!
- Bluetooth hangszórók
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Energiaital topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest