2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Barra el

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Hugo Barra

A nyugati világnak az egykori Google munkatárs jelentette a Xiaomit, Hugo Barra azonban most elhagyja a kínai gyártót és visszatér a Szilícium-völgybe.

Hirdetés

2013 nyarán Hugo Barra, a Google és az Android egyik legismertebb arca felmutatta a remek ár/érték arányú Nexus 7 táblagépet, majd egy hónapra rá sokkolta a világot: a keresőóriást hátrahagyva a feltörekvő, ekképp nyugaton alig ismert Xiaomi szolgálatába szegődött. Lei Jun vezérigazgató szándékának megfelelően Barra a Xiaomi Kínán kívüli tevékenységeinek főarca lett, és nem egyszer hivatalos termékvideókban is felbukkant, például ebben:

Barra azonban három és fél év közös munka után úgy döntött: eljött az idő az újabb váltásra, és az alábbi, roppant elegáns levélben köszönte meg Junnak és társalapítójának a közös munkát. Indoklásában Barra elmondta, a kínai és indiai munkakörnyezet megviselte az egészségét, ezért visszatér oda, amit otthonának tekint: a Szilícium-völgybe. Ennél többet egyelőre nem árult el a 40 éves brazil szakember, mindenesetre, ha tippelnünk kellene, a nevével hamarosan újra találkozni fogunk.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.