Xiaomi Mi Note 2 - a keret nélküliség árnyékában

A kínai gyártó új csúcsmobilja nagyon jó adottságokkal bír, viszont egyáltalán nem olcsó, ehhez képest pedig vannak kellemetlen hibái.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi idén olyat csinált, amit eddig még soha: saját maga elöl vonta el a reflektorfényt. Egész évben vártuk, hogy végre bemutassák az idei Mi Note-ot, és mivel az elődje már közel két éve, 2015 januárja óta volt piacon, egyre kíváncsibban vártuk az újdonságot, jöttek a kémfotók, a benchmark-eredmények és a hírek, mindig azt hittük, hogy most már eljön a start ideje. Aztán bemutatták. Mindenki elégedetten konstatálta, hogy a Xiaomi ismét megtette, amit megkövetelt a piac, remek hardvert és a manapság divatos, hajlított kijelzős megoldást alkalmazták egy korrekt csúcsphabletben, a helyi árazás pedig méltó a gyártó általános stratégiájához. Aztán robbant a bomba: még azon a rendezvényen megvillantották a Mi Mixet, ami három oldalt képernyőkáva nélküli kialakításával olyat mutatott, amit korábban az egy-két ország kivétel bárhol beszerezhetetlen Sharp Aquosokon túl semmi, a formavilágot és az anyaghasználatot pedig nem korrekt, hanem mesteri szintre emelték. Ezután nehéz volt elöljáróban rajongani szegény Mi Note 2-ért.

A Mi Mix után a Mi Note 2 került tesztasztalunkra
A Mi Mix után a Mi Note 2 került tesztasztalunkra [+]

Pedig komoly eladási számokat értelemszerűen nem a Mi Mix fog hozni, nem is tudnak belőle annyit gyártani, amennyi rendelést az eredeti áron felvehetnének, többmilliós példányszámban a Mi Note 2 fog inkább fogyni, már csak azért is, mert ezen a piacon jelentős űrt hagyott a Galaxy Note7 elfüstölése, és tesztünk alanya nagyon hasonló terméknek mondható, legalábbis ami a méreteket, a tömeget és a kialakítást illeti.

Nagyjából egy méretosztályban van a Zenfone 3 Deluxe-szal
Nagyjából egy méretosztályban van a Zenfone 3 Deluxe-szal [+]

Meg is érkezett hozzánk a Speedshopnak köszönhetően a csomag, egész pontosan egy 4/64 gigabájtos alapmodell, ami sajnos nem csak a memória és a tárolóegység méretén, hanem a támogatott hálózati frekvenciákon is látszik, jól sejti a kedves olvasó, ebből is kimaradt a B20. Létezik egy Global edition, nemzetközi támogatással, B20-szal, 6 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájtos UFS 2.0 tárolóval, ám a legdrágább konkurensek árszintjén, hazai adóterhekkel együtt messze 200 ezer forint fölött. Aki le tud mondani a B20-ról, és memóriával kapcsolatos igényei sem ekkorák, az körülbelül 160 ezres környékén fogja megúszni a Mi Note 2-vásárlást.

A dobozban az átlátszó tok az egyetlen valódi extra
A dobozban az átlátszó tok az egyetlen valódi extra [+]

Akármelyik változat mellett is tesszük le a voksunkat, a sima fehér dobozban ugyanazt találjuk: legfelül a mobil kapott benne helyet egy átlátszó, műanyag tokkal együtt, alatta pedig a SIM-tűt, a Quick Charge 3.0 adaptert és az USB Type-C kábelt találjuk meg, szóval OTG-adaptert és fülhallgatót ezúttal is külön kell beszereznünk, ezen az árszinten ezt már kellemetlenebb tudomásul venni, mint akármelyik Redminél.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés