Bemutatkozott a Mi Note is

Hirdetés

Elképesztő, amit a Xiaomi csinál. Pár év alatt felépítettek egy több tízmillió dolláros céget, és ontják magukból a készülékeket. A mai napon egy új páros debütált, az Pro változatról már írtunk, ám lett ennek egy kicsit visszafogottabb testvére is, melyet Mi Note névre kereszteltek. A phabletet nem titkoltan az iPhone 6 Plus ellen küldi harcba a kínai gyártó.

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Note

A Mi Note szinte ugyanakkora, mint az Apple eszköze, ám nagyobb, 5,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása a konkurenshez hasonlóan 1080 x 1920 pixel. A megjelenítőt a Sharp/JDI gyártja, a kíváló színeket pedig az 1400:1 kontrasztarány biztosítja. A phabletbe olvasó módot is építettek, ilyenkor kevésbé kékes színben világít minden, ami elvileg kímélőbb megoldás a szem számára.

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Note

A széleken fém keret fut körbe, az elő- és a hátlap védelméről pedig Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik. Minkét esetben szélek felé ívelődő üvegről beszélhetünk, ami a fogást és a használatot könnyíti, illetve segíti. A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon 801 chipset található, melyben egy 2,5 GHz-re skálázott négymagos processzor és egy Adreno 330 grafikus gyorsító végzi a munka oroszlánrészét. A belső tárhely mérete 16/64 GB, a RAM-é pedig 3 GB, a készülék emellett két 4G támogatással rendelkező SIM-foglalatot kapott.

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Note

A 155,1 x 77,6 x 6,95 milliméteres dimenziókkal és 161 grammos tömeggel rendelkező Mi Note energiaellátásáért egy 3000 mAh kapacitású Sony/LG lítium-ion akkumulátor felel. A hátlapon egy 13 megapixeles, f/2.0 apertúrájú, Sony IMX214 CMOS fényképező kapott helyet, dupla tónusú ledes villanóval ellátva, az előlapi modul 4 megapixeles képek készítésére képes.

A MIUI szoftver 6-os változatával érkező phablet 16 GB-os változata Kínában 2299 jüanba, vagyis adóterhek nélkül átszámolva 101 ezer forintba kerül, a 64 GB-os modell 2799 jüant, vagyis előzetes költség nélkül 124 ezer forintot kóstál, a kiterjesztett garancia pedig mindössze 199 jüanba, azaz 9 ezer forintba kerül.

Azóta történt

  • Újabb információk a Xiaomi Mi Note Próról

    Kiderültek a QHD-s csúcskészülék méretei és egy-két extra funkciója is, ezek pedig még izgalmasabbá teszik a Xiaomi új zászlóshajóját.

  • 15 millió Mi Note fogyhat idén

    Szakértői becslések szerint tarolhat a piacon a Xiaomi két új csúcskategóriás phabletje, és már most, az előjegyzési fázisban óriási irántuk az érdeklődés.

Előzmények

  • Xiaomi Mi Pad - Ki Mit tud?

    A Mi Pad Ázsiában már óriási siker, a Xiaomi itthon azonban csak mostanában kezdi felvenni, most egy 7,9 hüvelykes kijelzővel és Tegra K1 SoC-vel szerelt tablet járt nálunk.

  • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

    A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

  • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

    Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

Hirdetés