Újabb 5 hüvelyk alatti csúcsmobil a láthatáron!

A Sony által évek óta futtatott Compact-sorozat sikerének egyik nagy titka lehet, hogy 5 hüvelyk alatti méretosztályba kevés gyártó merészkedik el egy bizonyos kategória fölött, aki jó hardveres és friss szoftveres körülmények között szeretné használni apró telefonját, annak nagyon kevés választási lehetősége van. Éppen ezért örömteli az a friss, Weibón felbukkant képcsokor, ami egy bemutatás előtt álló, várhatóan Mi S néven piacra kerülő Xiaomit mutat be.

Nem a formaterv, hanem a várható méret teszi igazán érdekessé
Nem a formaterv, hanem a várható méret teszi igazán érdekessé [+]

A Mi S állítólag 4,6 hüvelykes Full HD kijelzőjéhez és 128,3 x 64,2 x 8,2 milliméteres készülékházához Snapdragon 821 rendszerchipet, 4 gigabájt rendszermemóriát, 128 gigabájtos belső tárolót és Sony IMX378 szenzorra épülő, f/2.0 apertúrájú optikával és PDAF-rendszerrel kiegészített hátlapi kamerát kap, 4K 30 fps vagy 1080p 120 fps videofelvételi lehetőséggel és természetesen kéttónusú vakuval. A design a fotók alapján egyértelműen hasonlít a gyártó mostani palettájának termékeire, várhatóan elöl-hátul 2.5D lekerekítéssel operáló üveglap, vékony fémkeret és előlapi ujjlenyomat-olvasó adja az alapokat, még az oldalsó gombok szokásos elrendezésén sem változtattak. Itt valószínűleg a méret lesz különleges, nem a formaterv.

Elég sok adatot is kaptunk a képekhez
Elég sok adatot is kaptunk a képekhez [+]

A 138 grammos, 2600 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt mobilról természetesen nem marad le az USB Type-C csatlakozó és a 3,5 milliméteres jack sem, várhatóan támogatni fogja az ac-s Wi-Fi hálózatokat is, egyedül a B20 kérdéses, illetve az, hogy lesz-e egyáltalán valami belőle. A csúcsmobilok túl nagy méretére panaszkodó felhasználók mindenesetre reménykedhetnek abban, hogy a Xiaomi előáll egy számukra is megfelelő, Mi 5S-nél is kisebb megoldással.

Előzmények

  • Xiaomi Mi Note 2 - a keret nélküliség árnyékában

    A kínai gyártó új csúcsmobilja nagyon jó adottságokkal bír, viszont egyáltalán nem olcsó, ehhez képest pedig vannak kellemetlen hibái.

Hirdetés