Xiaomi Mi Mix 3 - kicsúszó szerelés

A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.

Multimédia

A Mi Mix 3 mindkét oldalon két kamerával dolgozik. A hátlapi rendszer egy f/1,8 rekeszértékű, 12 megapixeles Sony IMX363-as és egy f/2,4-es Samsung S5K3M3-as, kétszeres optikai zoomot biztosító telés egységből áll, Dual Pixel autofókusszal, négytengelyes optikai képstabilizálással és dupla LED segédfénnyel, míg a kicsúsztatható előlapi páros egy 24 megapixeles Sony IMX576-os szenzorból és egy 2 megapixeles mélységélességet kezelő kamrából áll. LED segédfény, portré mód (rengeteg szépítő és plasztikai funkcióval) és stúdióvilágítás itt is akad, bár ezek elég kezdetlegesek, a téma elhatárolása komoly nehézséget okoz a rendszernek. A fél hajamat elcsalja [mérges szmájli]. Az hátlapi rendszer pedig ilyeneket tud: Bog, Bog megvilágítva. Határozottan kompetensebbek, mint a frontkamerák.


[+]

A szoftver saját, legjobbra van kézi mód, ahol a fehéregyensúlyt, a fókuszt, a záridőt és az érzékenységet lehet állítani, valamint váltani, hogy mindezt a normál vagy a telés lencsével szeretnénk. Ezen kívül van panoráma mód, 1:1 képarány, éjszakai mód, portré és normál kép, nyers képfájlokat viszont nem tudunk kreálni. Az élőképen lehet kapcsolgatni a vakut, a HDR-t, filtereket és az AI kameramódot, aminek aktiválását követően pont semmit nem vettünk észre a képminőségre vonatkozóan. Mintha nem csinálna semmit. Ami amúgy lehetséges.

A képek kellően részletgazdagok, a dinamika viszont gyenge, sok a kiégett rész, amin a HDR sem segít sokat, viszont megborítja a fehéregyensúlyt. A HDR-rel készült képek dinamikája szintén szerény, ráadásul enyhe sárgás árnyalatot vesznek fel. Annyira nem hangsúlyos, mint a HTC U12 Life esetében, de hasonló effektus. A boroknál jól látszik, HDR nélkül viszont a világos címkékből nem látszott semmi. A lencsetorzítás és a kromatikus aberráció is jelentős a széleken, a képzaj nem hangsúlyos, a vonalélesség is rendben van, a fotók pedig a másodperc tört része alatt elkészülnek. Kivéve az Éjszakai módot, ahol néhány másodperc kell a kép összerakásához. Nem minden esetben érdemes használni, de előfordul, hogy kifejezetten hasznos. Az algoritmuson azért érdemes lenne kicsit finomítani.

Videózni a következő formátumokban lehet: 4K 30 és 60 fps, 1080p 30, 60, 120, 240 és 960 fps, valamint ugyanez 720p-ben kivéve a 60 fps képkockasebességet. A felvételek minősége kimondottan jó, a hang ezúttal teljesen rendben, a stabilizálás látványosan jól dolgozik, a színek élénkek, a fókusz pedig stabil. A telés kamerával viszont nem tudunk videózni, csak digitális zoom érhető el. A gyári lejátszó külön alkalmazásban áll rendelkezésre rengeteg opcióval, körülbelül mindent lejátszik, kivéve az AC3 hangot. De válogathatunk a hangsávok és a feliratok között, készíthetünk azonnal megosztható képernyőfelvételt, kisablakos nézet viszont ezúttal sincs.


[+]

Zenelejátszóból is van saját, meg Google-féle. A monó multimédiás hangszóró maxon irtó hangos, viszont kicsit torzít is. Néhány szinttel lejjebb már kellemesebben szól, a magasak viszont fülsértőek tudnak lenni, mélyek pedig nem nagyon vannak. Kissé dinamikátlan és telítetlen az egész, de éppen lehet hallgatni. Egy közepesnél kicsit jobb fülhallgatóval és a mellékelt jack adapterrel sokkal meggyőzőbb a performansz, teret és mélységet kap, van súlya és határozottan kiegyenlített. A Mi zenejavítás extra telítettséget és kicsit túlzó basszust ad általános fülesbeállítás mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés