Slider telefon lett a Xiaomi ékköve

A Mi Mix 3 mindent eltüntetett az előlapról, ami nem kijelző, motorikus kamera helyett pedig az egész készülékház csúsztatható szét. Odabent akár 10 GB RAM lakozik.

Leesett az állunk, amikor a Xiaomi a három oldalt kávamentesített Mi Mixet két éve bemutatta, a gyakorlatban ugyanakkor voltak hibák, amiket szerencsére a folytatásra sikerült kijavítani. Idő közben az Oppo Find X és a Vivo Nex ugyanakkor továbbvitte a keretmentesítést, tényleg csak kijelzőt és apró beszédhangszórót hagyva az előlapon, a kamera vagy kamerák előcsúsztatását motorikusan megoldva.


(forrás: Xiaomi) [+]

Nem úgy a Xiaomi: ugyan a hangszórón túl tényleg minden a kijelzőről szól az előlapon, motorikus megoldás helyett oldalt a Mi Mix 3 egyszerűen szétcsúsztatható, így bukkanhat fel felül a 24 megapixeles Sony IMX576 szelfikamera és a 2 megapixeles segédmodul (OmniVision OV02A10).


[+]

Ezzel az idei különlegességek között ismét egy Xiaomi lehet a legérdekesebb okostelefon, és az egyik legerősebb is, hiszen a Snapdragon 845 SoC és az Adreno 630 mellé 6/128 RAM/tároló kombinációtól kiindulva egészen 10/256 GB-os kiszerelésekig lehet válogatni. A motorháztető alatt természetesen Android fut MIUI felülettel, ám ezek verziószámát a termékoldal nem pontosítja. Adott mindenesetre egy sor mesterséges intelligenciára épülő rendszer- és kamerafunkció, illetve a Xiaomi hangasszisztense, hozzátartozó gyorsindító gombbal.


(forrás: 钟文泽)

A 157,89 x 74,69 x 8,46 milliméteres masina semmiképpen sem légies a maga 218 grammjával, cserébe 90% fölötti előlapi képernyőarány jár, 6,39"-es Samsung AMOLED panellel, 1080 x 2340 pixel felbontáson. A 19,5:9 arányú HDR modul mindig aktív kijelzőfunkciókkal és napfény alatt akár 600 nites fénysűrűséggel is rendelkezik, szemkímélő módot beleértve.


(forrás: Xiaomi) [+]

Összecsukva szinte fel sem tűnik a Mi Mix 3 slider mivolta, ami kézzel (és technikailag a beépített mágnesek és sínek segítségével) működtethető, klikkelő hanggal jelezve, hogy az phablet teljesen szétnyílt. Ez mindenképpen szükséges az arcalapú feloldáshoz és az önfotózáshoz, de azért ott figyel hátul az ujjlenyomat-olvasó is, a sarokba száműzött két kamera és a LED villanó mellett. Az elsődleges modul itt 12 megapixeles (Sony IMX363) dual-pixel autofókusszal, a másodlagos pedig Samsung S5K3M3+ kódjelű szintén 12 megapixelen, 2x-es optikai zoommal. Akad speciális éjszakai mód és 960 FPS-es szuperlassítás is, 4K videorögzítés mellett.


(forrás: Xiaomi) [+]

Hiába a jókora tömeg, a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet nem fért bele, úgyhogy USB-C-s átalakítóval kell bajlódni, ami a csomagolás része. A telepméret is megállt 3200 mAh-n, cserébe QuickCharge 4.0+ szabványon gyorstölthető, illetve vezetékmentes Qi szabványon, 10 watton. Adott az NFC, az ac-s WiFi modul, a Bluetooth 5.0 aptX HD-vel, a kétcsatornás GPS, a két SIM foglalat B20-szal, viszont a microSD bővítőhely kimaradt. 2019-ben érkezik egyébként majd egy 5G modemmel felvértezett kiszerelés, erről fog szólni ugyanis a következő esztendő.


(forrás: Xiaomi) [+]

A Mi Mix 3 önmagában is elég jól néz ki, a dizájn mutatós, letisztult és lényegre törő. Létezik ugyanakkor egy pekingi történelem előtt főt hajtó, Tiltott Város különkiadás, a csomagolásban extrákkal, a készüléken pedig különleges festéssel. A termékoldal egyelőre a 6/128 GB-os alapváltozatot listázza 3300 jüanos áron (135 ezer forint), illetve a 8/128 (3600 jüan, 147 ezer forint) és a 8/256 GB-os kiszereléseket (4000 jüan, 163 ezer forint).

Azóta történt

Előzmények

  • 5G és 10 GB rendszermemória

    A Xiaomi Mi Mix 3 két kivételes paramétere, ami most már hivatalos. Előbbit a Xiaomi Spanyolország, utóbbit a Xiaomi tette közzé a Weibón.

  • Xiaomi Mi Mix 2s - a jót még jobban

    A Xiaomi Mi Mix 2s kifinomultabb, erősebb, okosabb és duplakamerásabb lett, a kivitel továbbra is káprázatos, de sajnos még mindig víziszonnyal küzd.

Hirdetés