Hirdetés

Xiaomi Mi Mix 3 - kicsúszó szerelés

A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikációs palettáról mindössze az infraport hiányzik, meg persze a memória bővíthetősége, bár 128 GB belső tárhely mellett ettől nem vagyunk nagyon kétségbeesve. A két nanoSIM mellé viszont már nem fér semmi. A modem 1200 Mbps sebességet is feldolgoz Cat.18-as LTE-nek megfelelően minden hazai frekvencián, a WiFi kétcsatornás, 802.11a/b/g/n/ac szabványon csatlakozik, 2x2 MIMO és MU-MIMO támogatással, Displayjel, Directtel és HotSpottal. Az 5.0-s Bluetooth ismeri az A2DP, AAC, LE, aptX és aptX-HD protokollt, van NFC, és Type-C – jack adapter, mert hagyományos fülhallgató kimenet nem jutott.


[+]

A beszélgetés hangminősége mindkét beszédhangszóróval kifogástalan, talán a szétcsúszó panelen lévő kicsit erőteljesebb. Navigálni kétcsatornás GPS modul segítségével lehet, a rendszer hozzáfér a GLONASS, a Galileo, a QZSS és a BeiDou adataihoz is, iránytűt pedig eleve mellékeltek az alap alkalmazáskínálatban. Szenzorosan sincs hiány, a fényérzékelő a felső kávára került, az ultrahangos közelségérzékelő viszont a kijelzőbe. Ezen kívül van gyorsulásmérő, tájoló, giroszkóp, hang- és mágneses szenzor, illetve nyomásérzékelő.

Hirdetés

Az üzemidő a teljesítményhez képest kedvező, a 3200 mAh-s akkumulátorból egy napot minden gond nélkül ki lehet hozni erős igénybevétel esetén is. Offline videózni egyébként 150 nites fényerő körül 20 órát lehet, míg böngészni ugyanilyen beállítások mellett 14 órát. A lapkakészlet és a készülék is támogatja a Quick Charge 4+ szabványú gyorstöltést, a mellékelt hálózati töltőfej viszont csak 18 wattos, QC 3.0-t tud, a vezetékmentes Qi gyorstöltőpad pedig 10 wattos teljesítménnyel dolgozik. Akkumulátorkímélő módból kétféle áll rendelkezésre, egy normál és egy rendkívül erős korlátozásokkal operáló.

Értékelés: Xiaomi Mi Mix 3
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

A Xiaomi Mi Mix 3 ismét egyedi és végletekig prémium kialakítású eszköz lett, kifogástalan megjelenéssel, (most még) maximális teljesítménnyel, átgondolt felhasználói felülettel és egyébként korrekt, bár némi finomításra szoruló multimédiás képességekkel. Kivéve a mozgókép-rögzítést, mert az kiváló lenne, ha a telés lencsével is tudnánk dolgozni. IP védettség nincs, jack csatlakozó se, szokatlanul gazdag tartozékkínálat viszont igen. A tok nem különösebben extra, de a 10 wattos, vezetékmentes Qi gyorstölőpad azért elég kedves gesztus. Ennyi erővel a hálózati töltőfej is lehetett volna éppen QC4+ szabványú, de a QC3 sebessége sem elhanyagolgató. A lényeg, hogy elég komplett pakkot kapunk 6/128 GB-os verzióban, hazai garanciával 170 ezer forintért, a készülékbe pedig technikailag és a felhasználói élményt figyelembe véve sem nagyon tudunk belekötni. Tény, hogy oldalirányba mozgatható az előlap, ha szét van csúsztatva a telefon, ezt viszont szándékosan kell csinálni, különben nem fog feltűnni. Kiválóan optimalizált, jól kezelhető eszköz, a megjelenítés minősége kifogástalan, bár csak FHD+, ez viszont nem tesz rosszat az üzemidőnek és a teljesítménynek. Mellesleg ugyanannyiba kerül, mint amennyibe a Mi Mix 2s került a bemutatásakor. Mi maradunk az ajánlott kategóriánál.

Xiaomi Mi Mix 3

AliceWake

A tesztkészüléket a xiaomi.hu biztosította a számunkra, köszönjük. Vásárláshoz kérjük kattintson ide!


(x) Xiaomi Mi Mix az ALZA.hu-n

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés