Összehajtható mobiljáról nyilatkozott a Xiaomi

Kétségtelenül érdekes az összehajtható kijelzővel árult FlexPai, és a Samsung is előrevetítette a jövőt a maga prototípusával. A Xiaomi társalapítója aztán megosztotta az alábbi videót, és a hajtogatható jövőben érdekelt vállalatok gyorsan elkezdtek fészkelődni:

A Xiaomi elképzelése egyszerűségében nagyszerű: a tabletes kijelzőt két ponton lehet kifele összecsukni, és a ketyere máris telefonméretűvé és zsebbaráttá válik, túlzott vastagság nélkül, alkalmazkodó szoftverfelülettel. A prototípus persze még az, ami: nem végfelhasználói termék, hanem tesztelésre szánt darab, és a rá szabott MIUI felületet is pofozgatja még a Xiaomi, ám nyilvánvalóan a kosárba helyezhető eszköz a végcél. At egyelőre név nélküli kütyüről a Xiaomi a Letsgodigitalnak nyilatkozott, amely renderképeket alkotott a dolog apropójából.


(forrás: Letsgodigital) [+]

„A duplán hajtható okostelefon a Xiaomi legújabb fejlesztése. Egyik kulcskomponense, a hajlítható kijelző a Xiaomi és beszállítóinak közös fejlesztése, mellette a dizájnért, az összehajtást végző mechanizmusért és a MIUI igazításáért is mi felelünk. A Xiaomi első a világon duplán hajtható okostelefonnal, és a fejlesztés során három formai kihívásnak is meg kellett felelni: a szimplán és duplán összehajtott, valamint tabletként szétnyitott használatnak. A legjobb kivitelezést hosszadalmas kutatómunka előzte meg az összecsukható mechanizmus oldaláról.


(forrás: Letsgodigital) [+]

Minden innováció a beszállítók és saját csapatunk közös kutatás-fejlesztésének eredménye, és félrevezető lenne azt gondolni, hogy a képernyőt könnyű mobilméretűvé hajtogatni komoly technológiai áttörések nélkül. Az ipari tápláléklánc minden eleme kivette a részét a fejlesztésből, és a Xiaominál hiszünk abban, hogy a csapatmunka innovatív termékeket és remek felhasználói élményt szül” – végződik a nyilatkozat.


(forrás: Letsgodigital) [+]

A Xiaomi is kilátogat a barcelonai MWC-re, és kíváncsian várjuk, hogy a prototípust is magával hozza-e a február 24-ei sajtóeseményre, ahova igyekszünk mi is bejutni. A kiállításra egy 5G-s telefont a Xiaomi biztos elvisz, de várhatóan a Redmi Note 7 is kilátogat – igaz, már saját brandnév alatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés