Xiaomi Mi Band 3 - nem késünk el a strandról

Kialakítás, újdonságok

A Xiaomi Mi Band 3 azért olyan sokban nem különbözik a Mi Band 2-től, mindössze néhány szükséges fejlesztést eszközöltek a kategória határain belül. Úgy értjük, nem lett benne 8 ezer forintért GPS és NFC, de kiforrottabb a dizájn, informatívabb a megjelenítés és úszni is szabad benne, ami IP68-as minősítés mellett 5 ATM nyomástűrést jelent 50 méteres mélységig a gyártó vállalása alapján. Búvárkodni azért nem szabad vele. És szaunázni sem. A működési hőmérsékletet mínusz tíz és plusz 50 fok között határozták meg.


[+]

A jelentősebb újdonságok ezzel ki is merültek, a formán és a megjelenítésen igazítottak egy kicsit, de az elv maradt. A kapszulaszerű óratest továbbra is kipattintható a mellékelt szilikon szíjból, ami érzésre kissé komolyabb minőséget képvisel, mint a korábbi modell esetében. Nehezebb is bepattintani. Ránézésre is nagyobb, mint a Mi Band 2, viszont még mindig elég visszafogott méretű, pontosan 46,9 x 17,9 x 12 milliméter, illetve a nagyobb akkumulátor ellenére mindössze 1 grammal nehezebb. Szíjjal együtt 20 gramm.

Mi Band 2 (balra) és Mi Band 3 (jobbra)
Mi Band 2 (balra) és Mi Band 3 (jobbra) [+]

Cserébe nagyobb a kijelző is, ami a fekete óratestben nem is látszik. Mármint, hogy pontosan mettől meddig tart. A nagyobb baj, hogy napsütésben a tartalom is alig látszik, a fényerő pedig nem növelhető. Csökkenteni lehet, úgy hívják, Éjszakai mód, ilyenkor tényleg kellemes lesz az intenzitása, szabadban viszont nagyon hiányzik néhány(száz) plusz nit. A továbbra is monokróm POLED megjelenítő egyébként 0,78 hüvelykre, a felbontás pedig 128 x 80 pixelre nőtt. Egyszerre 24 karakter tud megjeleníteni, és már csak az ő betűvel van problémája, minden más speciális karakter megy neki.


[+]

A minimalista és abszolút elegáns dobozban mindössze az óratest, egy 155 és 216 milliméter között állítható, patenttal záródó fekete szilikon óraszíj és a Mi Band 2 töltőjének működési elvével megegyező adapter található. A 110 mAh-s lítium-polimer telep teljes feltöltése olyan másfél, két óra, viszont ezt úgy szűk havonta kell csak eljátszani. De folyamatos pulzusfigyelés és alvásmonitorozás mellett tíz, tizenöt nap van a készülékben. Nálam 24 óra alatt 9%-ot merült, amiben egy 50 perces edzés is benne volt. Töltésvezérlés van, bármilyen USB csatlakozóba bedughatjuk, ami áramforrásban végződik.


[+]

A megjelenítő nem csak nagyobb, de érintésérzékeny is, ami megkönnyíti a navigációt. Meg az egész holmi összemaszatolását. A multifunkcionális vezérlőgomb azért maradt, csak igen diszkrét bemélyedés formájában. Érintésre és hosszú érintésre reagál; előbbi visszaléptet, utóbbi pedig kontextuális. Az aktuális funkció a kijelzőn olvasható. Az óratestet megfordítva egy Mi feliraton és a fotopletizmografikus (PPG) pulzusszenzoron kívül semmi nincs, a töltőcsatlakozóként funkcionáló réz érintkezők az alsó íven találhatók. Illetve abban mélyedésben, ami végigfut a test hosszanti tengelyén, így a szíjban tartja azt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés