2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Növekedett a hordható okoseszközök piaca

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IDC

A számokat nagyban megdobta, hogy az IDC már a vezeték nélküli fülhallgatókat is figyelembe veszi a statisztikában.

Hirdetés

Míg a leszállított okostelefonok mennyisége csökkent tavaly a megelőző időszakhoz képest, a hordható okoseszközök globálisan 27,5%-kal teljesítettek jobban 2018-ban, mint egy évvel korábban, ami egyrészt az erős utolsó negyedévnek, másrészt a kategória bővítésének köszönhető. Az IDC most figyelembe vette azokat a vezetékmentes fülhallgatókat, amelyek csatlakoztatva képesek önállóan aktiválni valamilyen intelligens asszisztenst vagy programot, a készülék használata nélkül, gombnyomásra vagy szóbeli utasításra. Sokat javított a mutatókon, hogy egyes modelleket eleve kiegészítővel kínálnak a gyártók.


[+]

Az elemzők arra számítanak, hogy az ilyen típusú fülhallgatók iránti kereslet tovább nő majd, mivel egyre több gyártó hagyja el a hagyományos jack csatlakozót. A hordható eszközök piaci részesedése kategória szerint a következőképpen alakult 2018 Q4-ben: az okosórák 34,3%-kot tesznek ki, a karkötők, főleg a Huaweinek, Xiaominak és a FitBitnek köszönhetően 30%-kal képviseltetik magukat, míg a fülhallgatók a 21,9%-ot fednek le. Ez 2017 Q4-hez képest 66,4%-os növekedés.


[+]

Éves perspektívában mindössze a FitBit piaci részesedése csökkent 10%-kal, de még így is a harmadik legnagyobb gyártónak számít a műfajban. Az Apple továbbra is piacvezető 26,8%-os piaci részesedéssel, amit 39,5%-os növekedéssel zárt tavaly. A Xiaomi 44%-os előrelépést könyvelhet el, ami 23,3%-os tortaszeletre és a második helyre elég a Top5 gyártó sorában. A Huawei ugyan csak a piac 11,3%-át tudhatja magáénak, de 2017-hez képest 147,3%-ot erősödött, míg a Samsung szintén tisztességes növekedést ért el 85,1%-kal 2017-hez képest. Így 10,7%-os piaci jelenléttel zárja a sort ötödikként a ranglétrán.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.