Amazfit Cor 2 - haladni kell a Corral

A filléresnél eggyel komolyabb Huami aktivitáskövető színes kijelzőt kínál, magyar ékezeteket viszont nem, így egyelőre legfeljebb megfontolandó, semmint kihagyhatatlan ajánlat.

Külső, csomagolás

A motiváció érdekes dolog: engem általában kora tavasszal kap el a hév, hogy a téli extra kilókkal és lustasággal kezdjek valamit (bár legalább idén a kanyontúrák megálljt parancsoltak az elhízásnak). A kezdő lépés kiváltképp a terepfutás műfajában jár a szervezet határozott tiltakozásával: majd kiköpöm a tüdőmet, és az életkedvem is elmegy a formába lendüléstől. Munkámból adódóan szerencsére gyakran futok bele aktivitásmérőbe, úgyhogy, ha más nem, a tesztlehetőség adja meg a lendületet a kezdő napok túlélésére és a jóleső sportolási szint elérésére, ezeket a cuccokat ugyanis illik jól megfuttatni a verdikt előtt. Az Amazfit Cor 2 az egyszerűbb Honor Band4 Runninghoz kapásból hozzáteszi a pulzusszám mérőt, ezzel pedig máris többet tud, mint mondjuk egy futáshoz cipelt telefon.

[+]

Adott tehát egy eszköz, amellyel túl lépés- és kalóriaszámláláson, valamint az aktív percek és az alvás monitorozásán csekkolható mozgás közben a pulzus, sőt: analóg pulzuskontroll edzések is végezhetők vele. Analóg abban az értelemben, hogy az óra nem jelez adott zónákat átlépve vagy intervallumonként – a júzernek kell fürkésznie a 80 x 160 pixeles, színes IPS panelt, hogy mikor éppen milyen sűrűséggel dobban meg a szíve.

[+]

Azt gondolom, hogy aki az értesítéskijelzésen túl a testmozgáshoz keres digitális csuklódíszt, annak minimum alapkellék a pulzusmérő, amit a Cor 2 17 ezer forintért teljesít. Viszont a szintén Huami gyártású Mi Band 3 tudja ugyanezt féláron, nem sokkal többért az Amazfit Bip pedig a GPS-t is hozzáteszi a pontosabb útvonalkövetéshez.

Az Amazfit Bip eggyel komolyabb sportcucc, nem sokkal többért Az Amazfit Bip eggyel komolyabb sportcucc, nem sokkal többért [+]

A friss Amazfit ketyere tehát valahol félúton jár két népszerű, Xiaomi.hu által forgalmazott kütyü között, amit az 1,23”-es képátló és a szíjjal 19 x 245 milliméteres, 32 grammos paraméterek fizikailag is aláhúznak. A háromtengelyes gyorsulásmérő és a PPG pulzusmérő mellett adott az 50 m / 5 ATM minősítés, úgyhogy sekély vízben, úszómedencében is használható, bár a tengervizes bevethetőségről nem esik szó. A Bluetooth 4.2 LE protokollt támogató szerkezet 4.4-es Android vagy 8.0-s, illetve frissebb iOS verziójú telefont igényel a csatlakozáshoz, illetve a Mi Fit alkalmazás telepítését, ami magyarul tud, az óra viszont nem, és máris jön a feketeleves.

[+]

Hiába ugyanis a függőleges megjelenítéssel kissé suta, mégis működőképes értesítéskijelzés bármely kiválasztott alkalmazás esetében, ha a szép magyar szavak á é í ó ö ő ú ü és ű betűi helyett kérdőjelek bukkannak fel, a notifikációk kezelését teljesen ellehetetlenítve. Sajnos a Cor 2 egyelőre a hazai fejlesztésű Mi Bandage alkalmazással még nem dolgozik össze, így ez sem jelent gyógyírt. Bár egyébként sem várható el egy átlagfelhasználótól, hogy vásárlás után az internetet bújja alternatív megoldásokat azért, mert nem sikerült a rendszert a gyártónak Kazinczy nyelvére igazítania.

[+]

Minden engedélyt megadtam, de valamiért a cucc a hívófél nevét se jelenítette meg, se ékezettel, se anélkül, egyébként a csengés némítása és a hívás elutasítása funkciók rendben működnek, automatikus válasz nem adható. Van tehát még mit csiszolni a szoftveren, a Mi Fit app háttérbeli fogyasztását beleértve, ami statisztikailag kimutatható nyomot hagyott egy Huawei telefon készenléti fogyasztásában, állandóan felébresztve az órával kommunikáló mobilt. Üzemidő gondok a Cor 2-vel szerencsére nincsenek: a 160 mAh-s telep kéthetes használatot ígér, és a tesztidőszak tapasztalatai alapján, folyamatos mobilos kapcsolattal ezt hozza is, mielőtt merüléstől teljes töltésig, 2,5 óra alatt a hátlapi fémpöttyökre mágnesesen cuppanó, USB-A-s töltő 100%-ig nem tankolja.

[+]

A viselés abszolút kényelmes: az Amazfit kütyü a csuklón észrevétlen marad, a pánton kellő mennyiségű luk igazodik a különféle végtagformákhoz, a dizájn pedig egyszerűségében nagyszerű. Mindehhez kellő erejű rezgőmotor tartozik, hogy a jelzéseket az éber üzemmódú júzer észrevegye, arra viszont nem vennék mérget, hogy alvó állapotból a dolog felrázza, hangkeltésre ugyanis a cucc alkalmatlan. A dobozka a töltőn és a leírásokon túl csak az órával egybecsavarozott szíjat tartalmazza, a Cor 2 tehát nem pattintható ki a pántból, plusz a Band4 Running-féle, cipőre erősítő alkalmatosság is hiányzik. Meg a WiFi, a magasság- és légnyomásmérés vagy a Firstbeat-féle edzéselemzés. A plasztik szerkezet ellenben kellően masszív, a Gorilla Glass 3 védőüveg pedig a karcok ellen húz átlátszó védvonalat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés