2018. december 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Vernee M5 - jól bevált recept

Hozzávalók: a lehető legjobb hardver, jól összerakott készülékház, nyers Android, kedvező ár. Kínai készülék, hazai garanciával, mi baj lehet?

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Ahogy az a kínai mobiloknál is egyre alapvetőbb, van B20, így az LTE (Cat.6) segítségével elérhető 300 Mbps letöltési sebességet megpróbálhatjuk elérni az összes itthoni frekvenciatartományon, akár mindkét nanoSIM kártyával. Igaz, választanunk kell, hogy microSD vagy második SIM kerül a házba, de az utóbbi is 4G-képes, a jól megszokott dual standby módon működik együtt az elsődlegessel. A kétcsatornás 802.11b/g/n szabványú WiFi kizárólag 2,4 GHz-en működik, magától értetődően Direct és hotspot funkciók is eljutottak bele. 4.0-s a Bluetooth, a 2.0-s adatátviteli képességű microUSB csatlakozó pedig OTG-képes.


[+]

A teszt során tapasztalt beszélgetési hangminőség kimondottan jó volt, ami a GLONASS-képes GPS-vevőről is elmondható, az iránytűvel kiegészülő egység hibátlanul és pontosan tette a dolgát, noha BeiDou, Galileo vagy QZSS műholdakat nem használ. Adott a gyorsulásmérő, a fény-és távolságszenzor, illetve a mágneses érzékelő, viszont giroszkóp, légnyomásmérő, infra és NFC nincs, komolyabb játékokhoz, illetve mobilfizetéshez tehát továbbra is érdemes lesz körülnézni a drágább készülékek között.

Azonos áron hatalmas különbségek vannak a Nokia 2 és a Vernee M5 között
Azonos áron hatalmas különbségek vannak a Nokia 2 és a Vernee M5 között [+]

Értékelés: Vernee M5
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

A 3300 mAh kapacitású akkumulátor ezzel a rendszerchippel és felbontással körülbelül 5-6 órás kijelzőidőket tud, a készenléti fogyasztás továbbra is meglepően barátságos, kizárólag filmnézéssel pedig akár meg is duplázhatjuk a fent említett értékeket, visszafogott fény-és hangerő mellett 11 óráig bírta egy ciklussal. A töltés sajnos lassú, három órát minimum kell számolni, ha a lemerült állapotról szeretnénk 100%-ig eljutni.

Egyértelműnek tűnik, hogy a 34 900 forintos bruttó áron beszerezhető kütyü elképesztően jó vétel, ha a hardveres szintet nézzük, a MediaTek MT6750, a 4 GB RAM és a 720 x 1280 pixeles kijelző párosítása remekül élhető teljesítményt nyújt. Sajnos a Thor esetén előfordultak minőségi problémák, és bár állítólag rengeteget fejlesztettek, tanulva a korábbi hibákból, nehéz lenne meglepődni azon, ha a jelenleg hibátlannak tűnő eszköz gyenge pontjai feltűnnének néhány hónap intenzív használat után. Az olcsó készülékekre azonban ezek a problémák jellemzőek, valószínű, de egyáltalán nem borítékolható, hogy a Xiaomi Redmi 4X jobb lesz ilyen téren, ahogy az igazán megbízhatónak gondolt, ismert márkák termékei sem garantálnak végtelen életet, cserébe az első pillanattól fogva kellemetlen őket használni, lásd a Nokia 2 esetét. De nem leányálom a használat az 1 GB RAM-os Moto C-vel, vagy egy 2016-os Galaxy J3-mal sem. Az általunk tapasztaltak ismeretében így minden további nélkül tudjuk ajánlani a Vernee M5-öt!

Vernee M5

A tesztkészülék az Eustock jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

szentkuti11

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.