Nokia 2 - kegyelemkettes

A legolcsóbb Nokia okostelefonnak igazából nem ebben a régióban lehet sikere, mert tudása igen alapszintű, csak az akkumulátor emeli ki a mezőnyből.

Hirdetés

Bevezető

Kétségtelenül a 2017-es év egyik mobilos durranása volt, hogy a Nokia visszatért a piacra. Persze nem az a Nokia és nem úgy, de már leírtuk számtalanszor, hogy a Foxconn által megtámogatott HMD Global nevű projektcég megszerezte a jogot a névhasználatra, plusz a vezetésben egy csomó korábbi nokiás arc lapátol, szóval azért nem a semmiből ütik össze a telefonokat, hanem koncepciót is tettek mögé. Az átlagfelhasználónak meg aztán vajmi kevéssé számít, hogy a Nokia márkájú telefonját végül ki tervezi, ki rakja össze és ki forgalmazza, ha a végeredmény egy korrekt és megbízható termék.


[+]

Márpedig az eddigi modellek (Nokia 3, 5, 6 és 8) rendesen össze voltak rakva és ha nem is vertek alá árban az összes konkurensnek, de a bevezetést követő hónapokban mindegyik termék ára esett annyit, hogy már érdemes elgondolkodni a vásárláson. Pláne, hogy úgy csusszantak be a szolgáltatói árlistákra is az új generációs Nokiák, mintha nem telt volna el majdnem egy évtized az utolsó Symbian rendszerű motyók óta, nem hiába: ezt a nevet bármikor el lehet adni.


[+]

A kínálatot legutóbb viszont lefelé bővítette a HMD, mert persze a szakma, a rajongók és a telefonok iránt kicsit is érdeklődők ugyan inkább csúcsgépeket üdvözölnének örömmel (amire jelen hírek szerint az MWC-ig várni kell), de a legolcsóbb kategóriában jóval több telefont lehet(ne) eladni egy jó ajánlattal. De a név nem minden, pont ebben az árszegmensben minden fillér számít és minden apró komponens lényeges, mert kompromisszumot mindenképpen kell kötni, csak nem mindegy, hogy az a kijelzőt, a kamerát, a sebességet, az üzemidőt, a tárhelyet, vagy az anyaghasználatot érinti. A Nokia 2-nél szinte mindet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

 • Blu Grand X - olyan öreg, mint a Canyon

  A Blu belépő modelljének nincsen létjogosultsága. Tény, hogy nagyon olcsó, viszont a kategória ár/érték bajnokai mélyen maguk alá szorítják.

 • Apró okos-Nokia bukkant fel

  Az FCC adatbázisában egy határozottan pici, alapképességekkel bíró, de okostelefon kapott hitelesítést.

 • Ilyen lesz a Nokia 1 és a 7+ Android One

  Evan Blass begyújtotta MWC előtti rakétáit, és két, várhatóan Barcelonában bemutatkozó HMD Global mobil renderképét is közzétette.

 • MWC 2018: Go Nokia Go

  A Nokia 1 a visszafogott méretek és a szerény specifikáció mellé kis rendszerigényű Androidot és Xpress-on hátlapokat biztosít.

Előzmények

 • Jól fogynak a Nokia készülékek

  Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

 • Nokia 6 - ötről a hatra

  A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

 • Nokia 5 - ötlettelen

  A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

 • Nokia 3 - valaki most finntorog

  Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés