Hirdetés

Tronsmart Element T6 Max - elemi erővel

Bő két évvel az első Tronsmart hangszóró megjelenése után a céget már a legjobbak között említhetjük. A T6 Max egy nagyon jó hangszóró, de otthonra túl sok lesz.

Tronsmart Element T6 Max

Az elmúlt pár évben olvasóink többször is találkozhattak a Tronsmart nevével. A 2013-ban alapított, sencseni székhelyű vállalat még csak bő két éve dobta piacra az első Bluetooth hangszóróját, de azóta elég nagy utat jártak be. 2018-ban Luis Suárez lett a márka egyik reklámarca, mi pedig több terméküket is teszteltük, amelyekkel alapvetően meg voltunk elégedve. A Tronsmart Element Mega nevű Bluetooth hangszóró nekünk kimondottan tetszett, az áráért az Encore S6 Bluetooth fejhallgatót is egy nagyon jó vételnek gondoltuk, illetve még 2016-ban a cég egyik külső akkumulátorával is meg voltunk elégedve, hiszen az elsők között támogatták az azóta teljesen elterjedt gyorstöltést.

Hirdetés

Most pedig a Geekbuyingnak köszönhetően eljutott hozzánk a vállalat legnagyobb és legerősebb Bluetooth hangszórója, a Tronsmart Element T6 Max. A csomagolás kellemes a szemnek, a belbecs pedig kimondottan korrekt, hiszen a méretes hangszóróhoz jár egy tornazsák jellegű, fekete színű védőtok, egy C-típusú USB-kábel, valamint egy 3,5-ös jack csatlakozókban végző kábel azoknak, akik nem tudják megoldani a vezeték nélküli csatlakoztatást. Hálózati töltőfejet nem rakott a gyártó a kiegészítő mellé, de erre valószínűleg nem is lenne szükség, inkább lenne környezetszennyezés, mint tényleges segítség bárkinek.


[+]

A termék kimondottan mutatós, a korábbi Tronsmart hangfalakkal sem volt komoly gond ezen a téren, de ezúttal mintha sikerült volna szintet lépniük, a végeredmény ugyanis tényleg letisztult és esztétikus, mentes a túlkapásoktól. A formavilágában erősen emlékeztet a második generációs Apple Mac Pro számítógépekre, mindkét esetben egy tömzsi hengerről van szó. A hangszóró tetejét fényes felület borítja, ide rejtették a háttérvilágítással rendelkező, érintésérzékeny gombokat. Az oldalainak felső harmada műanyag, alatta hangszóróhálóval borított rész látható, a talp pedig nyilván gumírozott. A bekapcsológombot és a csatlakozókat egy jó minőségű, vaskos gumiajtó védi a szennyeződésektől és a víztől, a termék ugyanis IPX5 védettséget élvez, tehát legalább 3 percig ellen tud állni kisnyomású vízsugárnak. A kialakítás okos, az ajtót ugyanis nem kell kinyitni ahhoz, hogy a bekapcsológombot elérjük, azon keresztül is életre lehet kelteni a hangfalat. Az Element T6 Max mérete 140 x 140 x 193 milliméter, a tömege pedig közel 2 kilogramm, ami nem meglepő annak fényében, hogy van benne egy 12 000 mAh-s akkumulátor, aminek köszönhetően 50 százalékos hangerőn akár 20 órán át is képes folyamatosan működni, de cserébe feltölteni körülbelül 6 óra. Némileg furcsa, hogy nem raktak rá egy sima USB-csatlakozót, pedig külső akkumulátornak sem lett volna utolsó.


[+]

Az eszköz belsejében összesen 9 darab hangszóró található, amelyek összteljesítménye a gyártó szerint 60 watt. A mélynyomót lefelé irányították, a középfrekvenciás hangszórók középen helyezkednek el a négy égtáj irányába, a csipogók pedig felül vannak, az előzőekhez képest elforgatva, de szintén négy irányba állítva. Ennek köszönhetően teljesen mindegy, hogy a hangszóró mely oldalán állunk, a hangzás nem fog változni. A gyártó rendkívül büszke a szabadalmaztatott SoundPulse technológiájára, amely egy algoritmussal és speciális DSP-technológiákkal elvileg harsány zajoktól és torzítástól mentes, széles dinamikájú hangzást eredményez.

Mi a bekapcsolás után nem feltétlenül erre gondoltunk, ugyanis az első zeneszám elindításakor nem várt módon vágott minket arcon a basszus. Fel is lapoztuk a kézikönyvet annak érdekében, hogy megtudjuk: lehet-e hangszínt váltani, és bizony lehet, a normál mellett van 3D és basszuskiemelés is, de nagyságrendi különbség nem lehet hallani közöttük. A mélyek túlságosan erősek és energikusak mindegyiknél, ami bizonyos műfajoknál fájó, de amúgy összességében T6 Max ezen képessége jóval drágább hangszórókkal is felmossa a padlót. Ettől függetlenül először arra gondoltunk, hogy ez a termék csak a basszusfejeknek lehet használható, aztán elkezdtük több környezetben és kipróbálni a terméket, és rájöttünk: a mélyek csak akkor fájóan tolakodók, ha kisebb helyiségekben vagyunk, vagy 4-5 méternél közelebb ülünk a hangszóróhoz. Szabadtéren és nagyobb helyiségekben sokkal kiegyensúlyozottabbá válik a képe, függetlenül attól, hogy a magas tartomány kissé lapos és nem kedvez az akusztikus hangszereknek. A térérzet a termék méretéhez képest kellemes, a színpadkép széles, de sztereó hatás nyilván nincs. A hangszerek elkülöníthetők, felismerhetők, és bár a legjobban nyilván az elektronikus tánczenék állnak neki, a klasszikusok hallgatása sem elképzelhetetlen a hangszórón.


[+]

A Bluetooth 5.0 csatlakoztatás nem okozott gondot, noha az AptX és a többi, nagyfelbontású kodektámogatás kimaradt. NFC van, úgyhogy akár érintéssel is megoldható a párosítás. Színválaszték nincs, a T6 Max kizárólag fekete színben érhető el.

A termék jelenleg akciós áron, 99 USD-ért vásárolható meg a Geekbuyingon, európai raktárból, ami azt jelenti, hogy szállítás esetén nem terheli vám. A cikk megírásának pillanatában ez körülbelül 30 000 forintot jelent, ennyiért pedig úgy gondoljuk, hogy kimondottan jó vétel a Tronsmart csúcshangszórója, csak nem mindegy, hogy kinek. Egy hálószobába egyértelműen túlzás ilyen eszközt használni, a túlságosan erős basszus pár műfajt leszámítva alapvetően semminek sem áll jól, viszont az eszköztől távolodva a mély hangok kevésbé lesznek tolakodók, megfelelően nagy tereken a hangkép sokkal kiegyensúlyozottabbá válik. Több száz négyzetméteres műhelyekben vagy szabadtéren történő használatra a Tronsmart Element T6 Max egy kimondottan jó választás, szép, erős, hosszú üzemidőt garantál és jó áron van. A konyhába viszont elég lesz egy gyengébb termék is.

Tronsmart Element T6 Max

Bocha

A tesztkészülék a Geekbuying jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • IKEA okoshangszórót próbáltunk ki!

  A multi-room hangrendszerekben tapasztalt Sonos együttműködésével egy igazi ár/érték bajnok kerül a magyar piacra.

 • LG Xboom PK3 - itt nincs meglepetés?

  Kimondottan barátságos árcímkével hoz igen korrekt nívót a Meridiannal közös fejlesztésű, vízálló hangszóró, aki ilyesmit keres, vessen rá, vagy méretesebb testvéreire egy pillantást.

 • Cellect Bluetooth Speaker teszt

  A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

 • Huawei Sport Headphones Lite teszt

  A sportfülhallgatók között még annak ellenére sem számít nehéznek, hogy 11 órás üzemideje messze átlagon felüli, miközben kimondottan kényelmes és egyáltalán nem árazták túl.

Hirdetés