Tronsmart Bang Max - parti nagy hangszóró

Vízparton is használható a Tronsmart legújabb bulihoz szánt hangdoboza.

Bevezető, doboz tartalma, külső

Idén tízéves a sencseni Tronsmart márka és a Mobilaréna olvasói már találkozhattak a cég termékeivel az elmúlt években, fülhallgatóikról és kisebb méretű hangszóróikról is voltak tesztjeink (amiket ide kattintva át lehet böngészni). Nekem személyes tapasztalatom nem volt még a márkával, így amikor ősszel megkerestek, hogy elküldenék a Tronsmart Bang Maxot, igent mondtam, gondolván kihívás lesz a teszt elkészítése.

A közel 7 kilós csomagolás
A közel 7 kilós csomagolás [+]

A Bang Max egy hordozható partihangszóró a gyártó szerint, bár a hordozhatóság már ott megkérdőjelezhető, hogy az eszköz 47 x 19,9 x 26 centiméteres és 6 kilogramm a hivatalos adatok alapján. Saját méréseink szerint kicsit (fél centivel) szélesebb a megadottnál a Bang Max, de csak 5,9 kilót nyom, ennek egy részét a 18 000 mAh-s akkumulátor adja. Ezt saját szabványú töltővel lehet ellátni árammal, a dobozban adott a hangszóró mellé a 30 wattos (15V,2A) fali táp. USB-C csatlakozót ne keressünk, az nincsen, de a dobozban a papír alapú gyorstalpaló mellett még kapunk egy mindkét végén 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozót is.

A doboz tartalma
A doboz tartalma [+]

Utóbbi azért jön jól, mert a hangfal a Bluetooth 5.3-as kapcsolat mellett képes analóg jelfogadásra is, mellette pedig adott egy SD-kártya olvasó és egy USB-A csatlakozó is rajta, melyről szintén képes hangot lejátszani. A csatlakozók a hátoldalon egy vastag gumiajtó alatt vannak, a fedél méretét az IPX6-os védettség indokolja, fröccsenő víznek ellenáll az eszköz, de víz alá nem meríthető. A felsoroltak mellett hátul van a töltőcsatlakozó is és találunk még két 6,3 mm-es bemenetet, az egyik mikrofonhoz, a másik gitárhoz, ezekhez kettő-kettő gombbal a hangerő és jelerősség állítására. Illetve itt hátul találunk még egy süllyesztett gombot, mellyel gyári állapotra állíthatjuk vissza a hangszórónkat, ha megválnánk tőle.

Az eszköz hátuljaAz eszköz hátulja Az eszköz hátulja [+]

A csatlakozók
A csatlakozók [+]

Elölről a logó felett egy gumisávban kapott helyet kilenc gomb és a töltöttséget jelző négy pötty, mögötte LED világítással. A gombokkal bekapcsolni és kikapcsolni tudjuk az eszközt, a Bluetooth-csatlakozást kényszeríthetjük, hangerőt állíthatunk, számot léptethetünk, megállíthatjuk a lejátszást. Ha több Bang Max hangszóróval rendelkezünk, itt van a lehetőség azok sztereó párosítására is a jobbról hatodik gombbal. Mellette a SoundPulse EQ-t kapcsoló gomb, melyről azt gondoltuk, hogy az összes (hat darab) hangszínszabályzó beállítási lehetőség között váltogat, de csak az alapbeállítást és a SoundPulse funkció között ugrál. A TC feliratú gomb a Broadcast+ módot aktiválja, ehhez minimum két ugyanolyan hangszóró kell, így kipróbálni nem tudtuk. Végül az utolsó gomb az Echo felirat, ami mesterséges visszhangot generál a lejátszott tartalomhoz.

A Bang Max felülről
A Bang Max felülről [+]

A nyomógombok
A nyomógombok [+]

A külső egyetlen érdekességet tartogat, vagyis kettőt, ezek a hangszóró szélein elhelyezett világító LED-körök. Ezek alapból be vannak kapcsolva és az iOS-re és Androidra is letölthető alkalmazáson keresztül vezérelhetők vagy a hangszórón található bekapcsoló gomb egy másodpercig tartó nyomogatásával. Három módban lehet kapcsolgatni, ezek ugyanazokat a mintákat ismételgetve világítanak az RGB színtérben, néha gyorsabban, néha lassabban, de ritmust pontosan követni nem tudnak. Videón mutatom mind a hármat lejátszott tartalom nélkül:

Az alkalmazáson keresztül egyébként teljesen kikapcsolható a megvilágítás, és mivel elég harsány fényei vannak az eszköznek, személy szerint én inkább ezek mellőzése mellett döntöttem. Két dolog még a külső kapcsán, aztán rátérünk a kapcsolatra és az alkalmazásra: a hangszóró súlypontja középen van, a talp pedig gumírozott borítású, így nem csúszkál, nem dől, illetve a fogantyú alján is fogást segítő gumicsíkok vannak. Nincs viszont vállra akasztható hevedernek csatlakozó a könnyebb hordozáshoz, melyet ekkora méretben általában kínálnak más modellek, például a Tronsmart saját Bang SE modellje is.

LED-fényekLED-fényekLED-fények LED-fények [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés