Hirdetés

Tronsmart Apollo Bold - egy másik liga

A gyártó kínálatában a csúcskategóriásnak számító fülhallgató sem fájdalmasan drága, ráadásul a maga árszintjén jóval több oka is van a létezésre, mint kisöccsének harmadannyiért.

Hirdetés

Bevezető, külső, zajszűrés

Jó ár/érték arányú, minőségi Bluetooth-hangszóróival építette ki a Tronsmart szerkesztőségünk bizalmát, a korábban nálunk járt, méretes hangkeltőket bátran ajánlottuk korábban mindenkinek, és az utólagos visszajelzések alapján rá is szolgált a gyártó a bizalomra. Idén nyáron aztán megkaptuk tesztre a gyártó első, AptX-képes teljesen vezeték nélküli TWS fülhallgatóját, az Onyx Ace-t, ami viszont ígéretes ára ellenére is egy borzasztó nagy csalódás volt, bénán volt összerakva, izolációról még hírből sem hallott, zeneileg szörnyen szólt, és a beszélgetési hangminősége sem volt túl jó. Az Onyx Ace tényleg egy elég kellemetlen termék volt, ám ne feledjük, hogy forintban számolva alig ötszámjegyű, tizenezres kategóriában indult, aminél most lényegesen komolyabb második versenyzőt villantottak fel, a csúcsmodelljük az Apollo Bold, ami már több mint 30 ezerbe kerül.


[+]

Ennyi pénzért már nyilván komolyabb terméket várhatunk, tesztalanyunk fejlett, szintén AptX-képes Qualcomm QCC5124 rendszerchipet, hat mikrofonos aktív zajszűrést és grafén hangkeltőt tud felmutatni, kiemelkedőnek mondott üzemidővel, továbbá IP45-ös por- és cseppvédettséggel. A kicsomagolás során semmi különleges tartozékot nem fogunk találni, a füleseken és a töltőtokon kívül csak egy USB-A - USB-C kábelt fogunk kiszedni a csomagból. Nem tette magasra bizakodási szintünket az első benyomás, a közepes minőségű plasztik töltőtok fedele csukott állapotban zörög és lötyög is, kinyitva sem túl jó a helyzet: sokkal minőségibb zsanérnak kellett volna beleférnie a keretbe. A töltésjelző LED a tok külsején szimpla, tehát kizárólag a villogás ütemével jelzi a töltöttséget, ugyanez a helyzet odabenn, ahol a füleseken lévő LED-ek külön-külön villognak ki hasonló infót.

Méretes a két fülhallgató, és nincs cserélhető, szilikon fülkagyló-támaszték, tehát biztos, hogy nem mindenkinek lesz majd órákon át kényelmes az eszköz, én viszont abszolút szívesen hordtam hosszabb ideig is, a műanyag ház első rétege feltámasztotta a fülkagylóm a belső oldalát, így az aránylag nagy kilógás sem akarta kihúzni a fülemből az eszközt. Mindazonáltal, IP45 ide vagy oda, ez biztosan nem egy sportfülhallgató nem is úgy kell rá tekinteni.

Technológiailag a fejlettebbek közé tartozik az Apollo Bold zajszűrése, állítólag akár 35dB-t tud szűrni, hatmikrofonos megoldása oldalanként három érzékelőt számlál, ebből egy-egy dedikált ANC-mikrofon kinn és benn, illetve beveti a beszélgetésre szánt egységet is.


[+]

A pontos zajszűrési metódusról nem mond el a gyártó, általánosságban azonban elmondható, hogy az efféle többmikrofonos rendszerek jellemzően azért ügyesebbek a hagyományos, kinti mikrofonos változatoknál, mert sokkal pontosabban meg tudják állapítani, mi az a zaj, amit a fülhallgató már csak a hardveres izolációja miatt is kiszűr, teszi mindezt azért, hogy az ellenpólussal ne pont ugyanazt a zajt juttassa el hozzánk, amitől meg akarunk szabadulni. Mindehhez persze már kell némi hardver is, ha komoly késleltetés nélkül szeretnénk átvinni a tartalmat, és még az ANC-feldolgozásnak is szeretnénk hagyni kapacitást, így a fülesbe épített 32-bites rendszerchip is egy négymagos processzorral, kétmagos jelfeldolgozóval és 84 MHz-es CPU-frekvenciával dolgozik. A zajszűrés egyébként elég jó és hatékony, maximális szűrési szintje elmarad a technológia éllovasaitól, de a feldolgozás érezhetően fejlett, nincs hiba félreszűrésből, és az alapzaj is nagyon csekély.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Tronsmart Apollo Air - nem a levegőbe beszél

  Qualcomm zenei chip aptX-képességgel, aktív zajszűrés akár 35 dB erősséggel, IP-védettség és grafén-alapú dinamikus meghajtó: a 20 ezer forintos kategóriában prezentálja versenyképességét a gyártó.

Előzmények

 • Tronsmart Onyx Ace - az első most is emlékezetes

  Nem járt nálunk korábban AptX-képes TWS fülhallgatópár, így aztán valószínűleg a kelleténél is nagyobbak voltak az elvárásaink. Pedig ez a termék sajnos egy méretes kapufa.

 • Tronsmart Element T2 Plus - korrektség

  A hordozható hangszórók piacán tényezőnek számító Tronsmart egyik legolcsóbb termékét teszteltük, mely árában a koronghangszórókkal versenyez, de felmossa velük a padlót.

 • Tronsmart Element T6 Max - elemi erővel

  Bő két évvel az első Tronsmart hangszóró megjelenése után a céget már a legjobbak között említhetjük. A T6 Max egy nagyon jó hangszóró, de otthonra túl sok lesz.

Hirdetés