Tronsmart Element T2 Plus - korrektség

A hordozható hangszórók piacán tényezőnek számító Tronsmart egyik legolcsóbb termékét teszteltük, mely árában a koronghangszórókkal versenyez, de felmossa velük a padlót.

Tronsmart Element T2 Plus

Hazánkban is egyre többen ismerik a sencseni központú Tronsmart nevét, nem véletlenül: bár sokan felkapták a fejüket akkor, amikor a márka egyik nagykövete a Barcelona egyik támadója, Luis Suárez lett, de a vállalat elsősorban nem ezzel, hanem a termékeivel hívta fel a figyelmet. A Tronsmart általunk kipróbált hangszórói kimondottan jó minőségű termékek, amelyek az A-kategóriás gyártók termékeihez képest már-már nevetségesen alacsony áron kaphatók dacára annak, hogy minőségben nem kell nagyobb kompromisszumot kötniük a felhasználóknak, mintha egy drágább kiegészítőt választanának. A tavaly karácsony után bemutatott Element T6 Max után egy valószínűleg még populárisabb termék érkezett el hozzánk, az Element T2 Plus ugyanis egy viszonylag tisztességes méretű, de könnyedén hordozható hangszóró, amely jelenleg hazánkban 10 000 forintnál is olcsóbban vásárolható meg. Ennyiért a nevesebb konkurensek leginkább tenyér méretű eszközöket kínálnak, a kérdés tehát, hogy azoknál többet tud-e az Element T2 Plus.


[+]

A dizjánba nem igazán lehet belekötni, az újdonság egy fekete színű, lekerekített szélű téglatest, villogó ledek vagy egyéb extrák nincsenek, cserébe időtlennek lehet nevezni a küllemet. A ketyere pontos mérete 175 x 69 x 53 milliméter, tömege 470 gramm, tehát abszolút hordozható, zsebbe nagy, de bármilyen táskában elfér. A tetején egy kéken világító led és öt darab gumírozott gomb található, amelyek közül kettő a hangerő állítására szolgál, a középsővel le lehet állítani és újra lehet indítani a zenelejátszást, a maradékok közül pedig az egyik a párosítás alkalmával, a másik pedig a ki-bekapcsolás során használható. Jobb oldalon nincs semmi, balra egy kimondottan strapabírónak tűnő, fémből készült akasztó került, alul pedig két gumitalp kapott helyet. A maradék két oldalon hangszórórács található, mindkettőre rá van festve a gyártó logója, de hangszórót ezek a felületek csak az egyik oldalon rejtenek, szám szerint kettőt: ezek összteljesítménye elvileg 20 Watt. A hátsó oldalon a rács mögött a reflexnyílás található, illetve egy gumiajtó mögött elrejtve megtalálható a microSD-kártyanyílás, a 3,5 millimétes jack-bemenet, illetve az eszköz töltésére használható C-típusú USB-csatlakozó. A gyárilag mellékelt kiegészítők kapcsán senkinek sem lehet egy rossz szava sem: USB-kábelt, 3,5 milliméteres kábelt is kapunk hozzá, meg egy hordozhatóságot elősegítő kis zsinórt, ami technikailag amúgy egy cipőfűző, de ezzel semmi gond nincs.


[+]

Az összeszerelési minőség abszolút rendben van, a T2 Plus nem egy négy számjegyű összegbe kerülő hangszóróra emlékeztet, hiszen az anyagok szépen el vannak dolgozva, recsegést-ropogást sehogy sem lehet kicsikarni a házból. Az anyaghasználat is kellemes, a műanyagok gumírozott hatásúak, kellemes tapintásúak, maga a ketyere pedig az IPX7 szabványnak megfelelően vízálló. A Bluetooth 5.0-s verziószámú, a különféle szükséges profilokat már csak a gombok megléte miatt is támogatja (AVRCP), a párosításhoz NFC is használható. Igény esetén akár két darabot is össze lehet kötni annak érdekében, hogy komolyabb hangerőn, jobb sztereó élménnyel lehessen zenét hallgatni.


[+]

A hangminőség kapcsán a gyártó hangsúlyozza az erőteljes és mély basszusokat, ami az eszköz méretét és árkategóriáját megnézve egy helytálló megállapítás, azonban nagyon komoly dolgokra nem szabad számítani, drum&bass stílust mondjuk nyilván nem ezen az eszközön érdemes hallgatni. A mélyebb tartomány hallgató, de nagyobb hangerőn kissé dobozszerű, ám muszáj hangsúlyoznunk: a mérethez képest rendben van. A középtartomány viszont korrektül szól, a vokálok jól kijönnek, de a kép nem elég részletes ahhoz, hogy mondjuk komolyzenét érdemben lehessen hallgatni rajta. A magas hangok viszont a dedikált csipogók hiányában is jelen vannak a zenében, az összkép tehát azt lehet mondani, hogy kimondottan jó. A kisebb méretű, nevesebb gyártóktól származó és drágább hangszóróknál laikusok által is hallható módon jobban szól a Tronsmart újdonsága.


[+]

Ezzel pedig el is értünk a hordozható hangszórók egyik legfontosabb kérdéséhez, az üzemidőhöz. A beépített akkumulátor 3600 mAh-s, a már említett Type-C csatlakozón keresztül körülbelül 3 óra alatt lehet teljesen feltölteni a ketyerét, amely a gyártó ígérete szerint 50 százalékos hangerővel akár 24 órán keresztül is használható marad. Ezt mi egy kicsit túlzónak érezzük, de a valóságtól azért nem áll nagyon messze, aminek fényében nem is kérdés, hogy mi a véleményünk a Tronsmart Element T2 Plusról: ha valaki nem akar súlyos tízezreket hangszóróra költeni, akkor ez a termék az egyik ideális választás. Korrektül néz ki, jól össze van rakva, vízálló, a hangminősége kellemes, az üzemideje kimagasló, és hát tényleg: tízezer forintotból visszaadnak a boltban, ha ezt választjuk. Abszolút ajánlott.

Tronsmart Element T2 Plus

Bocha

Azóta történt

 • Tronsmart Onyx Ace - az első most is emlékezetes

  Nem járt nálunk korábban AptX-képes TWS fülhallgatópár, így aztán valószínűleg a kelleténél is nagyobbak voltak az elvárásaink. Pedig ez a termék sajnos egy méretes kapufa.

 • Tronsmart Apollo Bold - egy másik liga

  A gyártó kínálatában a csúcskategóriásnak számító fülhallgató sem fájdalmasan drága, ráadásul a maga árszintjén jóval több oka is van a létezésre, mint kisöccsének harmadannyiért.

Előzmények

 • Tronsmart Element T6 Max - elemi erővel

  Bő két évvel az első Tronsmart hangszóró megjelenése után a céget már a legjobbak között említhetjük. A T6 Max egy nagyon jó hangszóró, de otthonra túl sok lesz.

 • Cellect Bluetooth Speaker teszt

  A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

 • Tronsmart Encore S6 teszt

  Vezeték nélküli fejhallgató, tizenezres árkategóriájának egyik, szinte soha nem látott extrájával, az aktív zajszűréssel. Utazóknak tökéletes alternatíva, vagy van valami nagy buktató?

 • Marshall Stockwell - inkább design, mint zene

  Az ikonikus márkanév és külső egyből szimpatikussá teszi a méretes hangszórót, remek az üzemidő, viszont érdemi funkciók hiányoznak belőle.

Hirdetés