Samsung Gear Fit 2 Pro - bírja a nyomást

A Samsung fitneszkarkötője lényegében tökéletesen megegyezik a tavalyi alapmodellel, csak bírja a vizet és lehet kapni vagány piros-fekete kombinációban.

Gear Fit H2prO

A formaterv és megjelenés aktualizálása mellett, a Gear Fit 2-be integrált, dedikált GPS modul óriási előrelépésnek számított a Samsung két évvel ezelőtt bemutatott, első fitneszkarkötőjéhez képest, noha már a Samsung Gear Fit is magasan túlteljesítette a kategória elvárásait. A szabadtéri helyváltoztatáson alapuló edzésformák követése viszont hiányos, illetve pontatlan volt a csatlakoztatott készülék nélkül, így vagy vonszoltuk magunkkal terepre az egyáltalán nem oda való eszközt, vagy beértük körülbelüli, majdnem értékekkel. A Gear Fit 2 ennek megoldásával kiváló konstrukciónak bizonyult a műfajban, így alapvetően nem különösebb probléma, hogy lényegében 0,5 milliméter és 4 gramm az eltérés az alapmodell és a Pro változat között.

A Gear Fit 2 csak a vizes tűrőképességben és a színvariációkban tér el.
A Gear Fit 2 csak a vizes tűrőképességben és a színvariációkban tér el. [+]

Az idei IFA-n bemutatott Gear Fit 2 Pro mindössze annyiban tér el a Gear Fit 2-től, hogy bírja a vizet. Egészen konkrétan a 22810:2010 ISO szabványnak megfelelően 5 atmoszféra nyomást visel el, ami tök jó, de a felhasználók érdekében díjaznánk, ha kissé specifikálnák, hogy ez ténylegesen mit jelent. Nem mintha nem lennénk tisztában azzal, hogy körülbelül 10 méteres vízoszlop generál 1 atmoszféra nyomást, plusz a légköri nyomás, tehát maximum 50 méternél lejjebb ne nagyon menjünk az órával. Ennek ismerete nem feltétlenül az elvárható kategória. Persze az ilyen mélységben való igénybevételre alapvetően az esély is kicsi, hacsak nem vagyunk profi, képesítéssel rendelkező mélymerülő búvárok. Akik viszont nyilván komolyabb felszereléssel támadnak, mint egy Gear Fit 2 Pro.


[+]

A nagyjából 10 méteres mélységben már pompázatos korallzátonyokat és vízi élővilágot viszont minden további nélkül megcsodálhatjuk benne, tekintve, hogy a készüléktest továbbra is teljesen zárt, leszámítva két tűhegynyi lyukat, amiről nem derült ki pontosan, hogy micsoda és milyen mélyen nyúlnak a készüléktestbe, a termékleírásnál pedig nincs sós vízre vonatkozó információ, de kifejezett tiltás sem, a nyílt víz pedig elég tág fogalom. Ha a száradáskor lerakódó sókristályok nem okoznak gondot a két kis járatban, legyenek azok akármik is, valószínűleg akkor is érdemes gyorsan és édesvízzel leöblíteni a töltőcsatlakozók felületének korrózióját megelőzendő.

13 centis csuklóra egyértelműen az S-es méret a megfelelő választás.
13 centis csuklóra egyértelműen az S-es méret a megfelelő választás. [+]

Az úszás mint sporttevékenység értelemszerűen nem jelent problémát, sem a nyomás, sem az időtartam tekintetében. Azzal együtt, hogy a Gear Fit 2 is rendelkezett valamilyen korlátozott szintű, hivatalosan IP68-as minősítéssel, az úszás értelemszerűen nem szerepelt a megengedett tevékenységek között. Mellesleg a zárszerkezet lecserélése is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy vízben használjuk az eszközt. A normál óraszíjakon jellemző klasszikus rögzítőmegoldás például instant kizárja, hogy a Gear Fit 2-höz hasonlóan kioldódjon a patentzár egy masszív fejes, vagy intenzív pancsolás közben. Ez főleg akkor esélyes, amikor huzamosabb ideje használatban van az óra és minimálisan, de szükségszerűen meglazulnak a méretezőlyukak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés