Samsung Gear Fit 2 Pro - bírja a nyomást

A Samsung fitneszkarkötője lényegében tökéletesen megegyezik a tavalyi alapmodellel, csak bírja a vizet és lehet kapni vagány piros-fekete kombinációban.

Kialakítás, tartozékok

A szíjcsere ugyanolyan kézenfekvő és egyszerű maradt, megtartották a mechanikát és a választás lehetőségét is. Mármint színben és méretben. Azt sajnos nem sikerült kideríteni, hogy a Gear Fit 2 szíjai minden kétséget kizáróan kompatibilisek-e a Gear Fit 2 Próval, de ránézésre nincs eltérés a két megoldás között, ahogy a készülékek is néhány millimétert leszámítva teljesen azonosak. A szélesség például pont nem tényező a kérdésben, az megegyezik, mindkét eszköz 51,3 milliméter, csak a Gear Fit 2 Pro fél milliméterrel vastagabb, számszakilag 25 milliméter. De ez a legvastagabb ponton mérve releváns, a szíjak felé elvékonyodó kialakítás miatt akár passzolhatnak is az elődmodell pántjai, ha valaki mégis patentos rögzítésre és a pink szíjra vágyik; érdemes lehet kipróbálni.


[+]

A hozzánk érkezett óra L-es megjelölésű, tehát rám ultra nagy a lehető legszűkebb állásban is, így 13 centiméteres csukló körméret esetén egyértelműen az S-es lesz a nyerő, ami 125-165 milliméter. A nagy 158-205 milliméter között állítható, bone123-nak például tökéletesen kényelmes. Még néhány lyuk ugyan láthatóan elfért volna az L-es modellen, így viszont nincs lifegő, slaffogó anyagtöbblet, plusz ott a kisebb méretezésű szíj, érdemes felpróbálni őket vásárlás előtt, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban. A Gear Fit 2 Pro két színvariációban érhető el, a sima fekete az pont olyan, ahogy elképzelnénk, a sportosabb kivitel pedig piros-fekete dizájnt kapott, ami kizárólag akkor fog passzolni a hétköznapi megjelenésünkhöz, ha egyébként is előnyben részesítjük a piros színt az öltözködésünkben.

Bone-nak tökéletes volt az L-es szíj.
Bone-nak tökéletes volt az L-es szíj. [+]

A hipoallergén szilikonszíj külső felülete szabályos ötszög alapú gúla mintázattal texturált és az óratesthez passzolóan fekete, míg a szíj belső felülete vízszintesen enyhén bordázott és piros színű, ahogy a kijelzőt és a kijelzőtokozatot leszámítva a Gear Fit Pro 2 többi része is. A gombok elhelyezkedése és funkciója nem változott, minden a Gear Fit 2-vel megegyező módon működik, a felső a vissza, az alsó, kisebb gomb hosszú nyomásra bekapcsolja az eszközt, aktív állapotban pedig a főképernyőre navigál. Innen egyszer megnyomva a vertikálisan görgethető alkalmazásmenübe visz, kétszer nyomva pedig, bárhová, ahova szeretnénk, csak ezt előbb állítsuk be. Mármint a gyorsindítani kívánt alkalmazást.


[+]

A szintén IFA-n bemutatott, körprofilú, lényegesen komplexebb funkcionalitással bíró Gear Sport óráéval megegyező a csomagolás, csak nyilván itt az aktuális tartalom van a műanyaggal bevont kartondoboz tetejére rajzolva. Plusz szíjat nem mellékelnek, a saját igényeinknek megfelelő méretű kiszerelést kell megvásárolnunk, amit a dobozon is egyértelműen jelölnek a főbb paraméterek és funkciók mellett. A holmikhoz a karton fedlapot kinyitva vezet az út: a bal oldalon az órát habszivacs foglalatban stabilizálták, jobbra pedig a használati utasítás alatti fakkban a töltődokkoló található kis textilszütyőben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés