IFA 2017: Két okosórát is hozott a Samsung

A fitnesz-kiegészítők közé tartozó Gear Fit 2 Pro és a Gear Sport is Tizen operációs rendszert, Super AMOLED kijelzőt kapott, de a felhasználói felület nem teljesen azonos, és vannak egyéb hardveres eltérések is.

Nem csak a frissített okosfülhallgatót mutatta be a Samsung a berlini IFA kiállítás előtt, hanem két, Tizen-alapú okosóra is napvilágot látott itt.

Karperec és óra formában láthatunk nagyon hasonló termékeket
Karperec és óra formában láthatunk nagyon hasonló termékeket [+]

Elsőként a Gear Sportról beszéltek, ami beépített GPS-vevőt használ a trackeléshez, 20 milliméteres változata univerzális szíjakkal tehető egyedivé, de a gyártó is nyújt hozzá egy komoly merítést, anyagok tekintetében is széles a választék, de fémszíj nincs, nem is illene egy ilyen termékhez. 1,2 hüvelykes átmérőjű kijelző természetesen Super AMOLED technológiával, always-on képességekkel, 360 x 360 pixeles felbontásának köszönhetően pedig 302 ppi-s képpontsűrűséggel próbálja elkápráztatni a felhasználót.

Akinek nem tetszenek a gyári szíjak, bármilyen 20 milliméteres, univerzálist rápakolhat
Akinek nem tetszenek a gyári szíjak, bármilyen 20 milliméteres, univerzálist rápakolhat [+]

Védelméről Gorilla Glass 3, vízállóság (5ATM, legfeljebb 50 méterig) és MIL-STD 810G katonai sztenderd gondoskodik, processzora kétmagos, 1 GHz-es. A beépített akkumulátora 300 mAh-s. Van benne 4.2-es Bluetooth, Wi-Fi 802.11b/g/n, NFC, GPS/Glonass/Beidou, illetve gyorsulásmérő, giroszkóp, barométer, szívritmusmérő és fényérzékelő is, így ebből a szempontból teljes a felhozatal.

Robusztus kialakítás, vezetékmentes töltés
Robusztus kialakítás, vezetékmentes töltés [+]

Tölteni vezeték nélkül lehet, testreszabásához, mobilos funkcióihoz minimum iOS 9.0-s vagy Android 4.4-es eszköz kell. 4 GB-os belső memóriája mellé 768 MB RAM-ot kapott. Szíj nélkül 50 grammot nyom, 42,9 x 44,6 x 11,6 milliméteres dimenziói átlagosnak mondhatók, fekete és kék színben válik elérhetővé. Remek extra, hogy egy gombnyomással kikapcsolható az összes kapacitív szenzor, így nem fognak váratlan dolgok történni a víz alatt.

A Gear Fit2 Pro már inkább karperec, mintsem óra, de ettől függetlenül megvannak az okosórás funkciói, 1,5 hüvelykes képátlójú Super AMOLED kijelzője 216 x 432 pixel felbontású, ugyanúgy 300 ppi körül van a sűrűsége, mint a Gear Sport órának.

Ugyanaz a Tizen OS néz ki egészen máshogy a karperecen
Ugyanaz a Tizen OS néz ki egészen máshogy a karperecen [+]

A csuklóra remekül illeszkedik, mindössze 33-34 grammot nyom, szíja pedig csuklómérettől függően lehet kicsi  (125-165 mm) vagy nagy (158-205 mm). A 4 GB tároló és a kétmagos, 1 GHz-es processzor itt is megvan, de csak 512 MB RAM került bele. Adatkommunikációs képességek szempontjából sem tér el a Sporttól, de 200 mAh kapacitású az akkumulátora.

Note8 mellett is jól mutat az új Gear Fit
Note8 mellett is jól mutat az új Gear Fit [+]

Mindkét eszköz remekül működik a Note8-cal együtt megújult Egészség alkalmazással, egyébként nem csak Androidra, hanem iOS-re is elérhető az említett szoftver. Ez jóval kényelmesebb elődjénél, jobban felismeri a különböző mozgásokat, főleg a különböző úszásnemeket különbözteti meg könnyebben, legalábbis az állítások szerint.

Azóta történt

  • Samsung Gear Sport - új körrekord

    Radikális változások helyett a Gear Sport olyan apró előrelépéseket hoz, mint az 5 ATM minősítés az úszáshoz és a hölgyeknek kedvezőbb, karcsúbb kialakítás.

Előzmények

Hirdetés