Samsung Galaxy Xcover 3 - takaros takarás

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A nálunk járt Xcover 3 egy darab microSIM-et fogad be, amellyel a legnagyobb elérhető adatsebesség 150 megabit/másodperc megfelelő 4G hálózaton, ugyanez az érték 3G-n 42 megabit/másodperc. A vételi jel használatunk során középszerű volt. WiFi-ből 802.11b/g/n a szabvány Direct és hotspot funkciókkal, ennek a modemnek is átlagos az érzékenysége. Bluetoothból 4.0 jár A2DP-vel, USB-ből pedig 2.0 MTP-vel és OTG-vel – USB-háttértár csatlakoztatásakor egyébként a fájlkezelő automatikusan megnyílik. A navigáláshoz a földi antennák és routerek jelei mellett a GPS-műholdak szignálját is fogni lehet, a készülék azonban csak 12 szatellitet látott próbálkozásaink során, a pozíciószerzés pedig lomha volt.

A Samsung Xcover 3 üzemideje átlagos
[+]

Az Xcover 3 2200 milliamperórás akkumulátort kapott, azaz más strapatelefonokkal szemben a Samsungnál nem gondoltak többnapos használatra. Nekünk egy-másfél napos töltés volt az átlag 4-4,5 órás képernyőidővel, ami teljesen átlagosnak mondható az árszegmensben. Hagyományos energiatakarékos mód nincs, az ultratakarékos móddal viszont soknapos készenlétet lehet nyerni, néhány appra redukált funkcióval.

A Samsung Xcover 3 megszokott touchwizes készülék ütésálló képességekkel
[+]

Értékelés: Samsung Galaxy Xcover 3
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Az Xcover 3 folytatja a relatíve korlátozott hardveres felszereltségű Samsung strapatelefonok tradícióját. A készülék IP67-es por- és vízállósági és MIL-STD 810G katonai standardnak felel meg, és 1,2 méter magasról történő pottyanásoknak ellen kell állnia. A készülék konstrukciója az enyhén nyikorgó hátlapot leszámítva jó, és strapatelefonhoz képest a mérete és a kezelése sem problémás. A mellékelt Marvell chipset számunkra eddig ismeretlen volt, processzorosan azonban hozza a középkategória szintjét, inkább a grafikus gyorsító marad el az átlagtól, ami a komolyabb játékoknál mindenképpen érezhető.

Szóval milyen telefon az Xcover 3? A kedves olvasó képzeljen el egy teljesen átlagos, WVGA-s Samsungot kissé vastagabb készülékházzal, ha megvan, akkor közel járunk a valósághoz. A mobil nyilván a túrabarátoknak és a szabadban dolgozóknak szól, a képernyő fényereje pedig elég jó a kint használathoz, az akkumulátor viszont lehetett volna kövérebb is. Szintén nem jó hír a GPS lassú pozíciószerzése, hiszen ez is fontos szempont a szabad ég alatt. A döntő faktor ezúttal is az ár lehet, és külföldi, hivatalos adatok alapján nagyjából 70 ezer forintos tételre lehet itthon számítani. Ez nagyjából tisztázza a helyzetet: aki a fenti, átlagos teljesítmény és a touchwizes életérzés mellett hajlandó az extra védelemre áldozni, decens készüléket kaphat ütésállósággal, akinek viszont elég a sima por- és vízállóság, annak akad erősebb konkurens.

Bone123

A tesztkészüléket az XXL GSM küldte el nekünk, a vásárláshoz kérem, kattintson ide.

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés