Samsung Xcover 550 - koravén felfedező

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Tegye fel a kezét, akinek hiányoznak a hagyományos kialakítású mobilok. Valószínűleg bőven akad olyan felhasználó most, aki égnek emelte a mancsát, hiszen az annak idején még főleg a Nokia által uralt mobilvilág óta nagyon kevés numerikus billentyűzettel szerelt készülék látott napvilágot. Pedig igény még mindig van rá, hiszen sokan dolgoznak olyan környezetben, ahol a rendkívül sérülékeny, érintőkijelzős okostelefonok már nem bírnák a strapát, ráadásul a gombok sokszor kesztyűben is pontosabban kezelhetők.

Samsung Xcover550 B550H
[+]

Nem véletlen, hogy számos gyártó, köztük természetesen a Sonim, az Evolveo, a CAT, vagy éppen a Samsung, készít olyan okostelefonokat, melyek direkt a szélsőséges környezet meghódítására hivatottak, méghozzá úgy, hogy bizonyos változatoknál funkciókban sem kell jelentős visszafogottságra számítani. Más kérdés, hogy az üveg előlapok még mindig nem annyira ellenállók, hogy mondjuk kalapáccsal vagy valami komolyabb eszközzel is tesztelni lehessen teherbírásukat, pedig egy leejtésnél ennél akár nagyobb erőhatással is számolni kell, ez pedig komoly kihívás a gyártók számára, ha a megszokott 4,5-5,5 hüvelykes megjelenítőkkel dolgoznak.

Samsung Xcover550 B550H
[+]

Mai tesztalanyunk viszont nem a csúcsgépek tudásával szeretne vetekedni, hanem olyan alternatívát nyújt, ami ugyan elég szűk felhasználóréteget céloz meg, viszont azt igen hatékonyan teszi. A Samsung boszorkánykonyhájából származó Xcover 550, más néven B550H okosabb testvérének egy régebbi tradíciókat követő változata, melyen nyomógombok találhatók, kategóriájához képest méretes a kijelzője, és bírja a nyüstölést vizes és poros környezetben is, ráadásul még az ára sem mondható rossznak.

Samsung Xcover550 B550H
[+]

Habár mi nem a végleges dobozban kaptuk meg a kütyüt, természetesen van információnk a csomagolás külsejéről. A fedélen egy éppen víz alá merülő készülék képe látható, alatta pedig annak megnevezése szerepel. A szelence tartalma nem túl izgalmas, hiszen a telefonon kívül mindössze egy 0,5 amperes töltőt kapunk, külön nem mellékeltek sem microUSB kábelt, sem pedig headsetet. A B550H kizárólag fekete színben érhető el, más variáns nem készült belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés