Samsung Galaxy Xcover 3 - takaros takarás

Hirdetés

Külső és kijelző

A strapabíró és a kompakt egy mondatban nehezen fér meg, azonban, amennyire komoly borítást kell kapnia egy ilyen készüléknek, annyira sikerült a fenti, ellentmondásos tulajdonságokat összehangolni: az Xcover 3 132,9 x 70,1 x 9,95 milliméteres házával és 154 grammos tömegével se nem túl nagy, se nem kényelmetlen használat közben, miközben sikerült egy 4,5 hüvelykes PLS megjelenítőt az előlapra sűríteni, amely 480 x 800-as felbontásával nem fog képélességi rekordokat döntögetni, de nem is akar.


[+]

A megjelenítő fényereje rendben van, elérhető extra utcai mód, így a napfény alatt is elfogadható a helyzet, azaz tartalmak egész jól láthatók. A színek viszont a fehér egész jó kalibrációja ellenére is kékesnek hatnak és kissé fakók, emellett a betekintési szögek is közepesek, oldalra fordítva láthatóan csökken a fényerő. A képernyőkeretek nyilván nem vékonyak, főleg alul és felül voltak bőkezűek a Samsung tervezőmérnökei, ebben a kategóriában ez mindenesetre bocsánatos bűn. Felülre a hangszóró, a 2 megapixeles szelfikamera és két szenzor került, bár a fénymérő jelenléte kérdéses, automatikus állítási lehetőség ugyanis nincs.


[+]

Kijelző-teszt
Mérés Samsung Galaxy Xcover 3 Samsung Galaxy E7 Meizu m1 note Huawei Ascend G620s
Fehér fényerő 400 / 469 nit 297 / 428 nit 466 nit 368 nit
Fekete fényerő 0,44 nit 0 nit 0,50 nit 0,46 nit
Kontrasztarány 811:1 végtelen 932:1 802:1
Színhőmérséklet 7379 K 7538 K 7114 K 7978 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A Samsung mobilok androidos kezelőgombjai rendre a kijelző alatt kapnak helyet, és ez a helyzet az Xcover 3-mal is, azzal a különbséggel, hogy nem csak a kezdőképernyő, hanem a vissza és alkalmazásváltó billentyűk is nyomógombosak, hogy a készüléket vizes kézzel is kezelni lehessen – valamennyire. A gombok ráadásul elég puhák ahhoz, hogy működtetésük kényelmes legyen. Mivel a jó ütésállósághoz az előlapi védőüveget is védeni kell, ezért az oldalszegény mintegy fél milliméterrel magasabb a kijelző síkjánál, ami egyáltalán nem zavaró.


[+]

Az oldalakra áttérve, a bekapcsoló jobb oldalon, a hangerőszabályzó a bal oldalon kapott helyet egy harmadik, Xcover névre hallgató gombbal egyetemben. A 3,5 milliméteres fülest felül, a microUSB kábelt pedig alul lehet csatlakoztatni. Hátul az 5 megapixeles kameramodulra, a ledes villanóra és a multimédiás hangszóróra lehetünk figyelmesek. A hátlapot lepattintva lehet a 2200 milliamperórás akkumulátort, a microSD-t és a microSIM-et behelyezni. Mondjuk a csavaros, szoros hátlapi rögzítés biztosan jobban véd nagyobb ütődések és a víz ellen, mint a sima bepattintgatós, a hátlap a ledes villanó környékén nyomogatva pedig némileg recseg.


[+]

Az Xcover 3 a méretei miatt kényelmesen viselhető és kezelhető, a tapadás viszont érdekes, száraz körülmények között a gumis érzetű hátlap csúszós, nedves kézzel találkozva viszont remekül tapad. Az összeszerelési minőség egyébként jó lett, és bár nem vetettük be a természet erői ellen, nincs okunk feltételezni, hogy az IP67-es vagy a MIL-STD 810G standardok elvárásainak ne felelne meg a készülék, hiszen azokat a Samsung vállalja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés