Hirdetés

Samsung Galaxy Tab S3 - mesterhármas

Két év telt el a Samsung Galaxy Tab S2 9.7 megjelenése óta, az utód pedig minden tekintetben tartja a színvonalat az aktuális elvárásoknak és trendeknek megfelelően.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Szokásával ellentétben a Samsung nem az aktuális csúcsmodellt mutatta be a barcelonai Mobile World Congressen, illetve de, csak egy másik termékkategóriában. Az S széria új generációja helyett ezúttal a Galaxy Tab S3, és mellesleg két 2in1 PC vitte a showt. Az új táblagép annyiban (is) érdekes, hogy egyfajta hibridje az S Pennel felszerelt, három éves Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition-nek, a tavaly előtti Galaxy Tab S2 9.7-nek és a jobb sorsra érdemes Samsung Galaxy Note7-nek. Máris kifejtjük.


[+]

A Galaxy Note 10.1-hez annyi köze van, hogy a funkciók nagy része a kapacitív toll köré épül, ami már nyilván lényegesen fejlettebb technológiát alkalmaz, mint a 2014-es Note szériás tablet idejében, viszont nem képezi a készüléktest integráns részét. A 4:3-as képaránnyal bíró, igen légies Tab S2 általánosságban és megnevezésében is közvetlen elődnek számít, megtartva az elődmodell képarányát, felbontását és felső kategóriás mivoltát a hardver és kivitel szempontjából, valamint az ideje korán füstbe ment Note7 is felfedezhető az új készülékben. Főleg a 7.0-s rendszerre épülő, esztétikailag újragondolt TouchWizben és egyes funkciókban érhető tetten a hasonlóság a hagyományos Note sorozattal, amely idén egy, vagyis sajnos több konstrukciós hiba miatt képviselet nélkül maradt.


[+]

A Tab S3-at az eltelt idő technológiai értelemben vett jelentékeny hosszúsága miatt nem feltétlenül érdemes összehasonlítani az elődmodellel, mindamellett a kategória elvárásait és aktuális sztenderdjeit számon kérve van értelme a dolognak. A Tab S2 9.7 akkor csúcshardvert kapott, a trendeknek megfelelő, mindamellett prémium kialakítást és szolgáltatáskínálatot. Ez a jelenlegi modell esetében is érvényes, noha egy-két apróság továbbra is hiányzik. Például egy értesítési LED. Másodikat meg hirtelen nem tudunk mondani. Úgyhogy lehet, hogy csak ennyi kell a felhőtlen boldogsághoz. Esetleg infra. De az eddig sem volt.


[+]

A csomagolásról újfent nem sokat tudunk elmondani, mi praktikus buborékos borítékban kaptuk, pontosan egy darab 2 amperes hálózati töltőfejjel, amivel alapbeállítások mellett villámtempóban pakolhatjuk az üzemidőt a telepbe, valamint egy ehhez szükséges, 3.1-es szabványú, C típusú USB kábelt is mellékeltek, ami elvileg, legalábbis több helyen említik, mágneses. Ezt nem sikerült megtapasztalni, de biztos úgy van. Ezen kívül az alaptartozékok részét képezi a továbbfejlesztett S Pen, ami a mágnesesség törvényeit kihasználva annyira mégsem tapad a tablethez, hogy ne lehessen elveszíteni, viszont a Note szériával ellentétben különálló entitás, úgyhogy érdemes vigyázni rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés