Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition - tudásuk legjava

Előszó, tartozékok

A Samsung telekommunikációs iparágban elért sikerei kapcsán az emberek többségének valószínűleg a Galaxy széria jut az eszébe, nem véletlenül. A koreai gyártó a második Galaxy S óta gyakorlatilag csak kiemelkedő alkotásokat tesz lesz az asztalra ebben a szegmensben, de az olcsóbb okostelefonok piacán is elképesztő eladásokat produkálnak a Mini és az Ace szériákkal, függetlenül attól, hogy a szóban forgó eszközök nem mindig számítanak a legjobb ajánlatnak a piacon. A siker pedig úgy tűnik, hogy a Note családot sem kerüli el, mely gyakorlatilag egy új készülékkategóriát teremtett, amit óriási okostelefonnak phabletnek hívunk.

Samsung Galasxy Note 10.1 2014 Edition
[+]

A táblagépeknél azonban a koreaiak kicsit más stílusban versenyeznek, mint az okostelefonoknál. Itt inkább hoznak egy stabil, kellemes szintet, de igazán kiemelkedőt eddig nem nagyon alkottak, függetlenül attól, hogy Galaxy Tab vagy Note volt az épp aktuális modell dobozára írva. Az előző 10,1 hüvelykes Note-táblájuk még az iPad 3 ellen indult hadba, és bár funkcionalitásával nem volt probléma, kijelzője elmaradt az Apple versenyzőjétől, a Note 8.0 pedig inkább tűnt egy nagyon nagyra nőtt telefonnak, mint egy valódi táblagépnek, legalábbis akkor, ha a külsőt néztük, hiszen a tudással ott sem volt baj. Pedig a gyártó hardveresen is tud, a névjegyét ezen a területen eddig leginkább a Google Nexus 10-zel rakta le az asztalra. Most viszont megérkezett a 2014-es modell a 10,1 hüvelykes Note-ból, ami az előző mondatban a hangsúlyt az eddig szóra rakta át. És akkor még a CES-en bemutatott NotePRO és TabPRO eszközökről nem is szóltunk.

Samsung Galasxy Note 10.1 2014 Edition
[+] Samsung Galasxy Note 10.1 2014 Edition vs. Sony Xperia Z

A fahatású doboz nem rejt külünösebben sok tartozékot, a hálózati töltőadapteren és a microUSB-kábelen kívül semmit nem kapunk az új Note-hoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés