Bemutatkozott a Redmi Note 7 Pro

Hirdetés

Volt már szerencsénk kézbe venni a különvált brand alatt futó Redmi Note 7-et, és bár első blikkre nagyon jók voltak a tapasztalataink, némi csalódottsággal távoztunk, hiszen a Pro változatra még várni kell. Indiában viszont már nem sokat! A cég hivatalossá tette az új almodellt, ami változatlan külső mellett releváns beltartalmi frissítéseket kapott.


[+]

Egyrészt a Snapdragon 675 szolgál benne, ami a friss trendeknek megfelelően már a Qualcomm DinamIQ koncepciója szerint osztja szét a magok között a feladatokat (2 x 2,0 GHz Kyro 460 /Cortex-A75 + 6 x 1,7 GHz Kryo 460 / Cortex-A55), ehhez pedig egy Adreno 612-es IGP-t kapott. Nincs 3/32 GB-os alapváltozat, a felhasználók 4/64 vagy 8/128 GB-os lehetőségek közül választhatnak, miközben a microSD-bővítési lehetőség megmaradt.


[+]

Komoly változást hozott a kamera, ezúttal már a Sony ismert 48 megapixeles, a Sony IMX586 dolgozik a hátlapon, ami masszív előrelépést vetít elő a normál változat Samsung GM1 szenzorjához képest. Ezzel párhuzamosan az Indiában forgalomba kerülő sima Redmi Note 7-ek már csak 12 megapixelben fognak fotózni.


[+]

Ezeken kívül minden marad a régiben, a készülékház anyaga és felépítése nem változik, a 6,3 hüvelykes, 1080 x 2340 pixeles kijelző szintén nem változik, ahogy az Android 9.0 Pie rendszerre épülő MIUI 10 sem. Marad az 5.0-s Bluetooth, a 2.0-s átvitelre képes Type-C csatlakozó, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, illetve a Quick Charge 4-es töltőfej, ami egy 4000 mAh kapacitású akkumulátorba pumpálja az energiát. Indiai premierhez indiai árakkal tudunk szolgálni, 14 000, illetve 16 000 rúpia a kisebb és a nagyobb változat ára, ha ezt átszámítjuk 55 és 70 000 forint körüli összegekre, ismét azt mondhatjuk, hogy a Xiaomi masszív ár/érték bajnokot teremtett.

Azóta történt

  • Kevés titka maradt a Redmi 7-nek

    A Note 7 után hamarosan a kisebbik variáns is bemutatkozhat, csak épp a TENAA-s vizit alapján nem lesz kisebb.

  • Videón a Redmi 7

    Idő előtt szivárgott ki egy komplett bemutató, a hardverre is rávilágítva: a Note 7-nél semmivel sem kisebb Redmi 7-et a Snapdragon 632 hajtja meg.

  • Zsákbamacska Oppo-módra

    A Realme 3 Pro-t két nap múlva elő lehet rendelni, csak azt nem tudja senki, tulajdonképpen mit vásárol meg.

  • Kisebb Redmi 7 a láthatáron

    A Redmi hetes szériájának új, kisebb kijelzővel szerelt, kompaktabb modellje várható.

Hirdetés