Kisebb Redmi 7 a láthatáron

A Redmi hetes szériájának új, kisebb kijelzővel szerelt, kompaktabb modellje várható.

A Xiaomi Redmi sorozata idén önálló Redmi márkanévként mutatkozott be, ab start két modellel, amelyek méretben alig (tized milliméterek) térnek el egymástól. És mindkettő, illetve három, mert a Redmi 7 és Redmi Note 7 mellett ott a Note 7 Pro is (meg Indiában a Redmi Note 7s, ami tulajdonképpen a sima Note 7) igen nagy. A kínai Hírközlési Hatóság viszont már teljes specifikációval listázta a M1903C3EC kódszámú készüléket, ami jelentősen szerényebb méreteket mutat. Igaz, a teljesítmény (valószínűleg Snapdragon 430 vagy 435) és a felszereltség, de ezzel együtt a várható ár is visszafogottabb.

A Redmi 7A néven várt eszköz mindössze 146,30 x 70,41 x 9,55 milliméter, viszont ugyanúgy belefért a 4000 mAh-s akkumulátor, ahogy a nagyobb modellekbe. Nem valószínű, hogy lesz gyorstöltés ebben a kategóriában, de a Xiaomitól minden kitelik. A 720 x 1440 pixel 18:9 arányban, 5,45 hüvelyken terül el, ami 295 ppi pixelsűrűséget jelent és nulla szenzorszigetet. Kamerából minden oldalra egy kerül, hátra egy 8 megapixeles (13MP interpolálva), előre pedig egy 5 megapixeles szenzor. A infra és a jack csatlakozó adott, ujjlenyomat-olvasót viszont nem látunk; valószínűleg csak a 2D arc alapú feloldás lesz elérhető mint biometrikus opció.

Azóta történt

  • Leleplezték a Redmi 7A-t

    A friss márka egyszerű megoldást választott arra, hogy bemutassa legolcsóbb termékét: a kínai Weibón leplezték le a termékoldal részleteit.

Előzmények

  • Megérkezett a Redmi Note 7S

    Amit az indiai premierkor lecsupaszítottak a Redmi Note 7-ről, azt az S-modellel visszarakták. Európai szemszögből nehéz lesz különbséget tenni.

  • Redmi 7 - a hetedik te magad légy

    A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

  • Bemutatkozott a Redmi Note 7 Pro

    Az MWC-t elkerülve, Indiában mutatkozott be a cég legújabb ár/érték bajnoka, ezúttal már tényleg Sony IMX586-tal.

  • Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7

    A kényes pontokon valóban szigetelt a készülék, IP hitelesítést viszont nem kért a gyártó.

Hirdetés