Hirdetés

Redmi 7 - a hetedik te magad légy

A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

Multimédia

A hátlapi kettős kamerarendszer áll egyrészt egy 12 megapixeles, f/2,2 apertúrájú, 1,25 mikronos szenzorpixellel dolgozó 1/2,9 hüvelykes érzékelőből és egy 2 megapixeles mélységélességet definiáló segédszenzorból. A portré mód hajlandó nem humanoid egyedek és tárgyak kiemelésére is, például így. Egy negyvenötezer forintos készülékhez képest meglepően jó eredményeket látunk. A 8 megapixeles szelfikamera is kifejezetten jó, már amennyiben azt tekintjük jónak, hogy az algoritmus készségesen elmossa a ráncokat és az élet egyéb, nem kívánt nyomait. #girlslikeit


[+]

A szoftver gyorsan megnyílik, a fókusz azonnal összeszedi magát, mindössze a HDR képekre kell egy-két másodpercet várni, de megéri, mert sokat segít. Egyébként tud automatikusan is dolgozni, ahogy az előképen mellette található LED segédfény is. Az AI kamerát nem kapcsoltuk be, alapértelmezetten nem aktív, de szokás szerint a szaturációval és a kontraszttal manipulál. A módok az előnézet jobb, illetve balra simításával kerülnek elő. A normál fényképmódtól balra videó és rövid videó található, jobbra pedig a portré mód, a négyzetes képarány, és a Pro mód, ami elég szerény, de van. A fehéregyensúly csak sematikusan állítható, a fókusz csúszkán, a záridő 1/1000 másodperctől 32 másodpercig terjedő skálán adható meg, az érzékenység pedig 100 és 3200 között állítható. Expozíciókorrekció nincs, a fényerőt az érintőfókusz mellett adhatjuk meg.

Hirdetés

[+]

Sajnos a vízjelet elfelejtettem kikapcsolni, ha ez zavar valakit, első dolga legyen a beállításokban kinyomni. A technikai jellegű dolgok előtt még néhány effekt és a Google Lens kerül elő az ikonra kattintva, beljebb pedig a segédvonalak, hely- és időcímke, képarány és hasonló dolgok állíthatók. Például a képminőség, ami lehet kiváló, normál vagy gyenge. Az ujjlenyomat-olvasó egyetlen funkciója a védelmen kívül az exponálás, ezt is errefelé engedélyezhetjük. A kontraszt, a telítettség és az élesség alapértelmezetten normál, ezt nem érdemes macerálni, maximum rákapcsolhatjuk az AI kamerát, ami témától függően ezekkel játszik.

A képek meglepően jók ebben a kategóriában. Nem mintha ne fordulna elő néha kromatikus aberráció, ne lenne egy minimális lencsetorzítás a széleken vagy enyhe fátyolosság erős napsütésben, de összességében elég sok részlet rögzül, a színek valószerűek és kellemesen szaturáltak, a fehéregyensúly megbízható, a fókusz stabil és gyors, a zajmentesítés pedig kifejezetten hatékony anélkül, hogy nagyon elkenné a vonalakat. A HDR-t érdemes használni, egyrészt segít a fátyolosságon, másrészt összeszedettebb lesz az egész kép. Úgy értem, a dinamika önmagában sem rossz, persze, ami nagyon akar, az ki is tud égni, de az egész kép definiáltabb a funkció bekapcsolásával. Kedvezőtlen fényviszonyok között azért romlik a teljesítmény, este pedig érdemes elővenni a célhardvert, ha fotózni óhajtunk.

Videót rögzíteni maximum 1080p 60 fps minőségben készíthetünk, ilyenkor viszont nincs semmiféle stabilizálás. 1080p 30 fps-hez azért jár valami szoftveres kompenzáció. Nem mintha ránézésre sokat segítene, de a magasabb képkockaszámú felvett anyaggal összehasonlítva azért látványos. A fókusz normál módban stabil, 60 fps mellett viszont rendre újraélesít, és mindkét esetben kissé alulexponált a felvétel. Noha 4K-t a gyártó döntésének megfelelően ezzel a modellel nem rögzíthetünk, a lejátszó lazán kezeli a magas felbontású tartalmakat is, például H265-ös kódolással. A 2K nyilván meg sem kottyan, megy az Xvid, a DivX, az AC3 hang, kezeli a hangsávokat és a feliratokat, úgyhogy a Mi Videó lejátszót semmiféle panasz nem érheti.

[+]

Zenelejátszóból van saját és Google-féle is, a hangszínszabályzó és a fülhallgató képességeihez igazított hangzás mindkettőben elérhető. Tekintve, hogy fülest nem kapunk a készülékhez, választhatunk tetszés szerint, az FM-rádióhoz mindenképpen szükség lesz rá. A hangzás kifejezetten kellemes, bár, ha mellényúlunk a fülhallgató típusának, azért érdekes dolgokat képes produkálni. A mélyeket így is erősen megtolja, szerencsére kézzel is lehet tekergetni a tartománymegjelenítésen, de összességében részletgazdag, dinamikus, kiegyensúlyozott és tiszta a hangzás. Tök jó hallgatni. A multimédiás hangszóró azért viszonylag kellemetlen, éles és magas hangerőn torzít is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Redmi 7A bukkant fel a TENAA-nál

  Akinek a sima hetesnél is olcsóbb Redmi lenne szimpatikus, az rövidesen találkozhat ilyesmivel.

 • Kisebb Redmi 7 a láthatáron

  A Redmi hetes szériájának új, kisebb kijelzővel szerelt, kompaktabb modellje várható.

 • Leleplezték a Redmi 7A-t

  A friss márka egyszerű megoldást választott arra, hogy bemutassa legolcsóbb termékét: a kínai Weibón leplezték le a termékoldal részleteit.

 • Redmi Note 7 - nota bene

  Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.

Előzmények

 • Űrsétán a Redmi Note 7

  Spoiler: túlélte és fotókat is készített, nyilván kizárólag a tudományért.

 • Bemutatkozott a Redmi 7

  A Xiaomi-féle, most már önálló márkaként működő Redmi ismét megmutatja, hogy mennyire jól felszerelt mobil fér bele ma egy 100 dolláros keretbe.

Hirdetés