Hirdetés

Realme 7 Pro - gyorsétterem, menüvel

5G nélkül, de korrekt hardverrel és sok apró extrával lépett piacra nálunk is a Realme 7 Pro, a kérdés csak az, hogy meg lehet-e győzni a vásárlókat, hogy egy itthon ismeretlen márkájú termékre voksoljanak.

Bevezető

Nem lehet azt mondani, hogy a mi régiónkban áttekinthetetlen a Realme kínálata. Másfél éve még az 5-össel foglalkoztunk, tavaly itt volt a mifelénk négy tagot is számláló 6-os széria, most pedig már a 7-esnél tartunk. A húzómodellnek szánt változatot nemrég teszteltük már, most viszont rátettük a Pro utótagú verzióra a kezünket, ami nem csak itt-ott más, hanem már az alapok is eltérnek, kapásból a chipset beszállítójával indulva.


[+]

A BBK cégcsoport számos márkát nevelget (OnePlus, Oppo, Vivo, IQOO, Realme), ezeket több-kevesebb sikerrel próbálják egymástól elkülöníteni. A OnePlus az európai piacra szánt, prémium kategóriás termékekkel igyekszik a magasabb árfekvésű és kisebb számosságú palettával már évek óta sikereket elérni (egész jó hatásfokkal), az Oppo sokáig csak bizonyos piacokon mocorgott, de egyre több jel mutat arra, hogy felénk is elérhető lesz, a Vivo elsősorban Ázsiában életképes, a Realme pedig a jóárasított vonalon mozog, mint amilyen a Honor (volt, amíg a Huawei része volt), vagy a Redmi.


[+]

Miután Magyarországon azon túlmenően semmiféle hírverést nem kaptak az eddigi Realme modellek sem, hogy felbukkantak ismertebb üzletek kézzelfogható és virtuális polcain, ezért nem annyira meglepő, hogy a márka ismertsége a statisztikai hibahatár mezsgyéjén mozog az átlagjúzer szempontjából, de annak idején a Xiaomi sem költött egy fillért sem a reklámra, aztán mégis elég nagy szereplőkké váltak. Gyanítom viszont, hogy a Realme ennél rövidebb idő alatt óhajt némi piaci részesedésre szert tenni, nem ez a teszt fogja meghozni a számára a celeb-státuszt, de előbb-utóbb biztos látunk majd itt-ott Realme hirdetéseket, ha valóban komolyan gondolják, hogy a mi régiónkban is sikereket szeretnének elérni.


[+]

A 7 Pro a középkategóriás mezőny fentebbi szegmenseiben kopogtat, hivatalos hazai ára ugyanis 118 ezer forint lesz, amivel olyan konkurensek közé csöppent, mint a Xiaomi Mi 10T Lite, a Samsung Galaxy A71, a Honor 20, vagy a OnePlus Nord N10. És most direkt csak a leginkább népszerű és életképes halmazt emeltem ki, szóval ebben a felhozatalban kell villantani valamit, ami egyáltalán nem könnyű feladat, de a Realme 7 Pro tud egy-két trükköt. De van, amit viszont nem: 5G nincs benne, ami talán még nem elvárás ezen az árszinten, noha egyik-másik konkurens modell képes már rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 7 - egy lépés vissza

    Nehéz a választás a 100 ezer alatti középkategóriás mobilok között, de a Realme ezúttal nem könnyíti meg jelentősen a döntést.

Hirdetés