108 megapixeles kameráját részletezte a Realme

Minden valószínűség szerint a Realme 8 Pro eszközbe rakják új kamerájukat, ami Samsung ISCOELL szenzorra épít és rengeteg szoftveres extrát nyújt.

Hirdetés

Ma egy okostelefon esetén az egyik legfőbb szempont, hogy milyenek a képalkotási képességek, ezt természetesen a Realme is érzi, és ahogy tavaly, úgy idén is egy Camera Innovation Event keretein mutatják meg, mivel készülnek. A közeljövőben bemutatásra kerülő mobiljukban (ami minden valószínűség szerint a Realme 8 Pro lesz) egy 108 megapixeles Samsung ISOCELL HM2 szenzor fog dolgozni, 1/1,52"-es fizikai mérettel, 12000 x 9000 pixeles natív felbontással, 9:1-es pixelegyesítéssel és akár 3x-os veszteségmentes nagyítással. 0,7 mikronos szenzorpixel és Super-PD autofókusz jellemzi még a rendszert.


[+]

A veszteségmentes nagyítás nyolc darab, egymást követő expozíciót dolgoz össze, tehát nem csak a hihetetlenül nagy felbontásból vágja le a maga 12 megapixeles darabját (108/9) a rendszer, masszív túlélesítéssel, technológiájuk állítólag mégis felülmúl egy-két natív telefotó egységet is élességben.


[+]

Jön mindenféle új portréfilter, ilyen például a Neon Portrait, a Dynamic Bokeh Portrait és az AI Color Portrait, ezeknek a hatásait nagyjából lehet látni a lenti képeken.


[+]

Érkezik a Starry Mode, ami egy fotós alapú time-lapse, 30 fotót készít 8 perc alatt, ebből csinál 1 másodpercnyi mozgóképet, és persze ez folyamatosan ismétlődik, amíg meg nem állítjuk, ez főleg az éjszakai égbolt megörökítéséhez használható a gyártó szerint.


[+]

Érkezik a tilt shift mód is, ami egyfajta világ a világban hatást eredményez azzal, hogy a kép csak egy bizonyos részét tartja fókuszban. A Realme lehet az első, aki efféle módot használ a mobiljában, ráadásul kiválaszthatjuk, hogy milyen szögben, pozícióban és milyen bokeh-effekttel vágjon, sőt, még azt is, hogy az éles és az elmosódott részek közé milyen átmenet kerüljön.


[+]

A Realme 8 Pro hátlapjának négyzet alakú szigetén egyébként négy darab kameraérzékelő foglal majd helyet, ebből most a főkamera funkcióinak egy részét ismertették meg, de valószínűleg egyéb érdekességekre is lehet számítani a közeljövőben.

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 7 Pro - gyorsétterem, menüvel

    5G nélkül, de korrekt hardverrel és sok apró extrával lépett piacra nálunk is a Realme 7 Pro, a kérdés csak az, hogy meg lehet-e győzni a vásárlókat, hogy egy itthon ismeretlen márkájú termékre voksoljanak.

  • Realme 6 Pro - az optimum

    Kicsivel 100 ezer forint fölött már rengeteg, valóban jól használható középkategóriás mobil érhető el, éles a verseny, de a Realme nem vall szégyent.

Hirdetés