Hirdetés

Realme 7 Pro - gyorsétterem, menüvel

5G nélkül, de korrekt hardverrel és sok apró extrával lépett piacra nálunk is a Realme 7 Pro, a kérdés csak az, hogy meg lehet-e győzni a vásárlókat, hogy egy itthon ismeretlen márkájú termékre voksoljanak.

Adatátvitel, üzemidő

A Snapdragon 720G nem tud 5G-t, szóval maradunk a jól bevált LTE szabványnál. A böngésző a Chrome, nincsenek sebességproblémák, a WiFi modul az 5 GHz-es hálózatokat is látja, van NFC, a Type-C USB ismeri az OTG-t, a navigáció pedig GSP, GLONASS, BDS és NavIC technológiák segítségável valósul meg, nincs panaszom a sebességre és a pontosságra. A Bluetooth 5.1-es verziószámú, infraport nincs, de ezzel a hiátussal azért együtt lehet élni. Mágneses hall szenzor, iránytű, giroszenzor és gyorsulásmérő is akad, barométer nincsen, de ez sem égető probléma.

[+]

A Realme 7 Pro sok szempontból maradt az elődmodell szintjén, de a töltési sebesség kapcsán jókorát lépett előre. A dobozban levő SuperDart töltőfej 12(!) perc alatt löki nulláról 50%-ra a töltöttséget, a teljes ügymenethez pedig 34 percre van szüksége. És mindezt egy 4500 mAh-s akkuval csinálja meg, ami egyébként is elég sokáig üzemel, maximum fényerőn álltam neki 4K videót nézni WiFi-n streamelve, az ment volna 15 órát, ha nem unom meg. De arra legalább jó volt, hogy valamennyire le tudtam meríteni a telefont és ráküldtem a SuperDart megoldást, nálam 10 perc alatt 23%-ról 60%-ra mászott a töltöttség, az bizony iszonyú gyors.


[+]

Realme 7 Pro
Pro
Elképesztően gyors töltés 65 wattos adapterrel
Super AMOLED kijelző
3,5 mm-es jack, NFC, dedikált microSD-hely
Kontra
Műanyag hátlap és keret, IP-védelem nélküli ház
A kamerás oldal alulteljesít (főleg videóban)
Nincs hardveres előrelépés, nincs 5G
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (4G, 8/128 GB, HUF) 117 999

Összegzés. Hardveresen a Realme 7 Pro nem sokat fejlődött. A 90 Hz-es IPS kijelzőt 60 Hz-es AMOLED-re cserélték, a kamerákon vágtak (miért?), a chipset ugyanaz, de több a RAM és a ROM. Kicsit nagyobb lett a termék, ezzel együtt az akkumulátor is, viszont a gyorstöltési technológia tényleg döbbenetesre sikeredett (reméljük, hogy tartós is). De úgy egyébként nem egy óriási szintlépés az egész masina a korábbi modellhez képest, aminek az ára most már 100 lepedő alá csúszott be, szóval elég jó vételnek számít. A 7 Pro viszont 118 ezer forinton indul, ami nem okvetlenül túlzó, viszont míg az elődnél nem volt annyira sok konkurens, most jóval nehezebb dolga van a Realme 7 Prónak. Egyrészt itt van a Xiaomi Mi 10T Lite, ami már 5G-t is tud, 120 Hz-es (de IPS) kijelzővel, kicsit nagyobb teleppel és infrával, rádióval, a Honor 20 ugyan nem friss, de elég jó ajánlatnak számít erősebb chipsettel és kamerás képességekkel, a Galaxy A71 sem elvetendő opció a Samsung ökoszisztémájával s szoftveres kiforrottságával, cégcsoporton belül ott a OnePlus Nord N10, ami szintén tud 5G-t, vagy a TCL 10 Pro, ami egy nagyon csinos modell és szintén nem rossz termék. Ettől függetlenül a Realme tud olyat, amit más nem (ultragyors töltés), hardveresen még mindig versenyképes, a kamerák kapcsán viszont inkább középszerű, ám az AMOLED kijelző sokaknak fontos szempont. Úgyhogy nem tudjuk azt mondani, hogy mindenben jobb, vagy mindenben rosszabb, mint a konkurensek, van olyan vásárlói csoport, akiknek az igényeit tökéletesen eltalálja, de nálunk az összkép most egy Tetszett plecsnire lesz elég.

Realme 7 Pro

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 7 - egy lépés vissza

    Nehéz a választás a 100 ezer alatti középkategóriás mobilok között, de a Realme ezúttal nem könnyíti meg jelentősen a döntést.

Hirdetés