Bemutatkozott a Realme 7 és 7 Pro

A 7 Pro 60 Hz-es AMOLED panelre váltott és elhagyta a zoomkamerát, a 7 pedig nagyobb akkumulátort és új lapkakészletet kapott.

Hirdetés

A Realme 6 és 6 Pro meggyőző teljesítménnyel és ár/érték aránnyal mutatkozott be, ma pedig megérkezett az új generáció a Realme 7 és 7 Pro formájában. A Realme 7 kissé nagyobb (162,3 x 75,4 x 9,4 mm), mint a 7 Pro (160,9 x 74,3 x 8,7 mm), cserébe az akkumulátor is nagyobb kapacitású (5000 mAh), viszont a gyorstöltés maradt 30 watt, ami nem rossz, de a 7 Pro 4500 mAh-s telepét 65 wattos Super Dart Charge szabvány szerint lehet tölteni (elvileg 34 perc alatt 100%-ra), a nagy teljesítményű töltőadaptereket pedig mellékeli is a gyártó az alapcsomagban.

Realme 7 Pro
Realme 7 Pro [+]

A Realme 7 megtartotta a Realme 6 90 Hz-es képfrissítésű, FHD+ felbontású, 6,5 hüvelykes IPS paneljét szimpla kameralyukkal és 16 megapixeles szelfikamerával a bal sarokban, a Realme 7 Pro viszont Super AMOLED technológiára és kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóra váltott, de 6,4 hüvelykes képátló és 60 Hz-es képfrissítés mellett, illetve az ultraszéles másodlagos szelfikamerát is hanyagolták, így maradt egy normál szenzor a megszokott helyen, csak már 32 megapixeles felbontással.

Realme 7 Pro
Realme 7 Pro [+]

Hirtelen nem egyértelmű, mennyire volt jó ötlet dobni a magasabb képfrissítési rátát az AMOLED panelért és az integrált ujjlenyomat-azonosítóért (elvileg a felhasználók ezt a megoldást preferálták), de a sztereó hangszóróknak mindenképpen örülhetünk a 7 Pro esetében. Egyéb komolyabb változás nem történt, a lapkakészlet maradt a Realme 6 Proban megismert Snapdragon 720G 6 vagy 8 GB LPDDR4x rendszermemóriával és 128 GB UFS 2.1-es belső tárhellyel, a 12 megapixeles zoomkamerát viszont becserélték egy monokróm portré szenzorra.

Realme 7 Pro
Realme 7 Pro [+]

Így a Realme 7 Pro és 7 kamerarendszere megegyezik: mindkettő második generációs 64 megapixeles quad-Bayer főkamerával dolgozik, ehhez társul egy 8 megapixeles ultraszéles, egy 2 megapixeles makró (Felejtsék már el!) és egy 2 megapixeles mélységélességet definiáló egység. Vannak viszont új éjszakai módok, rossz fényviszonyokra tervezett filterekkel és csillag mód (Starry Mode), az éjszakai égbolt megörökítéséhez.

Realme 7
Realme 7

A Realme 7 viszont új lapkakészletet kapott, ráadásul elsőként a MediaTek új Helio G95-ös szettjét, ami a Realme 6-ban dolgozó G90T upgradelt verziója. A processzormagok megegyező kiosztásban és órajelen pörögnek (2 x 2,05 GHz Cortex-A76 + 6 x 2 GHz Cortex-AA55), de a GPU-n húztak. A G95 már 900 MHz-re skálázott Mali-G76 MC4 grafikus gyorsítóval dolgozik, ami körülbelül 5%-os teljesítményjavulást jelent.

Realme 7 Pro Mirror Blue
Realme 7 Pro Mirror Blue [+]

A két nanoSIM mellett mindkét készülékbe belefér még egy microSD kártya és a 3,5 milliméteres jack sem maradt le, a nemzetközi forgalmazásba szánt modellekben pedig valószínűleg továbbra is lesz NFC. Az oldalsó ujjlenyomat-olvasóval szerelt Realme 7 Indiában 6/64 GB-tal 61 ezer forintnak megfelelő rúpiáért érhető el, a 8/128 GB-os kiszerelésért pedig 70 ezer forintnyi helyi pénzt kell kifizetni.

Realme 7 Mist White
Realme 7 Mist White [+]

A Realme 7 Pro csak 128 GB belső tárhellyel választható, de kétféle RAM-kiosztással. A 6 GB operatív memóriával szerelt verziót átszámolva 82 ezer forintért vesztegetik, 8 GB rendszermemóriáért pedig 90 ezer pénzt kell fizeni.

Azóta történt

Előzmények

  • Szeptember 1-jén mutatkozik be a Realme 7

    Az itthon is elérhető, épp most frissített 6-os széria kifejezetten jól sikerült, a 7-es pedig kedden licitál rá.

  • Realme 6S - másodszorra kiütés

    Ügyes trükk a Realme-től, hogy egy amúgy is jól eltalált telefont fél évvel később újra piacra dobnak. Mert így sokkal olcsóbb tud lenni, de még mindig nagyon versenyképes.

  • Realme 6 Pro - az optimum

    Kicsivel 100 ezer forint fölött már rengeteg, valóban jól használható középkategóriás mobil érhető el, éles a verseny, de a Realme nem vall szégyent.

  • Realme 6 - piaci HATás

    A Realme komoly márkajelenlétet szeretne kiépíteni, a 6-os modell pedig tökéletesen alkalmas a feladatra.

Hirdetés